Zlín odstartoval přípravu. Všechno směřujeme k záchraně, vyhlásil Červenka

02.01., 16:08
Aktuality

Jako první dnes začal přípravu na jarní části ligy Zlín. Po podzimu mu patří patnácté místo s tříbodovým náskokem na poslední České Budějovice a má k dobru odložený zápas proti Slavii. Podle trenéra Bronislava Červenky bude celá příprava směřovat k tomu, aby se tým v lize zachránil. Jeho svěřenci budou trénovat zatím doma, o zahraničním soustředění klub jedná.

Kádr opustil francouzský ofenzivní hráč Youba Dramé, kterému klub neprodloužil končící smlouvu. První novou tváří je gruzínský křídelník Zviad Načkebija. "Je to dynamický hráč, pohyblivý, pracovitý, umí hrát jeden na jednoho. I charakterově by měl zapadnout," řekl novinářům kouč Červenka.

Trenérský nováček na prvoligové scéně převzal tým po 12. kole, kdy vedení odvolalo Pavla Vrbu po debaklu 5:9 s Mladou Boleslaví. Během šesti kol pod Červenkovým vedením Zlínští uhráli osm bodů a opustili poslední příčku. "Vše směřujeme k tomu, abychom se zachránili," uvedl kouč.

V jeho týmu by nemělo zůstat u jedné posily. Navzdory tomu, že je Zlín s 44 inkasovanými góly nejhorší v defenzivě, hledá nové tváře hlavně do útoku. "Máme rozjednána čtyři jména, kdyby tak dvě vyšla, bylo by to skvělé," řekl Červenka. Podotkl, že se jedná o hráče z ciziny a druhé české ligy.

Do přípravy se zatím nezapojil útočník Filip Žák, který je po lékařském zákroku v rekonvalescenci a k dispozici by měl být až v březnu. V tréninkovém areálu na Vršavě chyběl i bosenský obránce Selmir Pidro, který čeká na udělení víz.

Příprava Zlína je zatím plánována v domácích podmínkách. "Sedmdesát procent by se odehrávalo na umělce a v chladném počasí. Vedení stále jedná o možnosti přípravy v zahraničí. Je mi jedno, kde, ale musí to být v relativním teple a hlavně na přírodní trávě," konstatoval Červenka.

Jeho tým má v plánu tři zápasy Tipsport ligy se Zlatými Moravci, Skalicí a Brnem, dále pak utkání s Vyškovem a generálku s Dunajskou Stredou. "Pokud bychom před začátkem ligy byli v zahraničí, termíny dvou posledních duelů by se měnily," dodal Červenka.

Zlín čeká těžký start do jara. Po premiéře v Teplicích přivítá v dohrávce Slavii, poté Slovácko, zamíří do Plzně a ve čtvrtfinále českého poháru bude hrát doma s Libercem. "Věřím, že nás takto ostrý start nabudí a pomůže nám to v dalším průběhu soutěže," uvedl Červenka.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Pablos

Já myslel, že ten Dramé tam byl jeden z těch schopných… ale přehled nemám, kdo by je z Čech dobrovolně sledoval

Reagovat
andrew96

Možná tak první dva měsíce po jeho příchodu.

Reagovat
hyper01

Měl dobrý cca první půlrok, poté těžký podprůměr. Občas se mu povedl pěkný gól, ale jinak ztrácel hodně balony a působil laxně. Dobře, že odešel, žádné oslabení pro tým. Místo něj mohou dostávat šanci odchovanci.

Reagovat
delfin

Co to je za fotku, proč ho fotí mobilním telefonem z roku 2010?

Reagovat
St. Pauli

Ta mikča vypadá dobře, teda až na ten Zlín a Tipsport.

Reagovat
hyper01

Mně se zas nelíbí ten Adidas, vypadá to divně

Reagovat
ratusek

Reagovat
coral

A mně se zas nelíbí to jméno Červenka. Zelenka je lepší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele