Ženy na olympiádě znají finalistky, o zlato se utkají USA a Brazílie

06.08., 23:30
Aktuality
Radost hráček USA (© AFP)

Reprezentantky USA zdolaly 1:0 po prodloužení Německo a na olympijském turnaji si zahrají o zlato. Jejich soupeřkami budou Brazilky, které oplatily mistryním světa Španělkám porážku 0:2 ze skupiny a dnes zvítězily 4:2. Finále je na programu v sobotu v pařížském Parku princů. Poražené celky čeká v pátek v Lyonu utkání o třetí místo.

Američanky si poradily s Němkami podruhé na turnaji, ve skupině je porazily 4:1 i díky dvěma gólům Smithové. Útočnice Portlandu si dnes v 95. minutě naběhla za obranu na kolmici Swansonové a i v pádu dokázala přesně zakončit.

Čtyřnásobné olympijské šampionky a obhájkyně bronzu uspěly v prodloužení podruhé za sebou, ve čtvrtfinále zdolaly 1:0 i Japonsko. Získají tak medaili na sedmé z osmi olympiád, na kterých se hrál ženský fotbalový turnaj. Američanky neuspěly pouze v roce 2016 v Brazílii, kde slavily své jediné zlato právě Němky.

Španělky dosud postupovaly turnajem bez zaváhání, dnes je ale srazil už v šesté minutě kuriózní vlastní gól. Brankářka Collová při odkopu trefila spoluhráčku Paredesovou a od ní se míč odrazil do sítě. V závěru první půle Portilhová zužitkovala ideální centr do vápna a v 72. minutě přidala třetí zásah z brejku Adriana.

V závěru základní hrací doby ještě snížila Paralluelová a patnáctiminutové nastavení dalo favoritkám utkání naději, nedostaly se ale blíž než na rozdíl dvou branek. Na začátku nastavení vrátila Brazílii vysoké vedení Kerolin a skóre uzavřela znovu Paralluelová.

Brazilky jsou ve finále po 16 letech a zahrají si o premiérové zlato. Zatím mají na kontě dvě stříbra a tři bronzy.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
monty25

Finále USA - Brazílie bych před turnajem rozhodně netipoval (sázel jsem na Španělky ), bude to repríza finále z Pekingu 2008. Hlavně ty Brazilky po loňském výpadku ve skupině MS netipoval asi nikdo...

Reagovat
Spalovač šancí

Na Španělky padla deka po kvaldě

Reagovat
monty25

No, včera to byl nejhorší výkon Španělek od loňského MS, asi už ta prohra v Chomutově nebyla náhoda. Že šla Alexia do hry až za stavu 0:3, to mi hlava nebere. A ten vlastní gól budou pouštět na Silvestra.

Reagovat
dextroza_m

stačila expreska

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Euphael

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Csaplárova past

Co by se muselo stát, aby si tohle někdo pustil? Napadá mě život rentiéra, který už fakt neví co s časem ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele