Zápas ukázal, že už není potřeba nikoho přivádět, míní Raphinha

01.09., 15:41
Aktuality
Raphinha (© AFP)

Raphinha (27) po sobotním vítězství 7:0 proti Valladolidu prohlásil, že skvělý vstup celé Barcelony do nové sezony je jasným vzkazem pro fanoušky a veřejnost, že hráči dokazují to, že jsou pro celý tým platní. Sám Brazilec se na drtivé výhře podílel třemi góly a jednou asistencí.

Hattrick vstřelil poprvé ve své kariéře, k fenomenálnímu výkonu přidal Raphinha i jednu asistenci na gól Ferrana Torrese a jasně tak nasměroval Blaugranas k demolici Realu Valladolid. Sedmadvacetiletý hráč se navíc nechal slyšet, že tento výsledek jasně ukázal, jaké hráče klub má a čeho je schopen.

"Zápas ukázal, že už není potřeba nikoho přivádět, jsme nadšení," řekl Brazilec pro Movistar Plus. "Jsme ve velmi dobré formě. Každý v týmu tvrdě pracuje a výsledky odráží naší dřinu. Viděli jsme při zápase trenéra, který stál u postranní čáry a chtěl po nás, abychom přidali další góly. To je přesně naše mentalita, jsme hladoví po úspěchu a chceme dát co nejvíce gólů," dodal.

Rodák z Porto Alegre byl jedním z těch, kteří během nedávného období katalánského klubu bez trofejí čelili kritice. Silně se navíc proslýchalo, že nemá jisté místo v základní sestavě. Klub se totiž stále potýkal s velkými finančními problémy a zoufale potřeboval snížit mzdové náklady, aby splnil finanční limity LaLigy, i to byl možný důvod odchodu Ilkaye Gündogana.

Raphinha dostal od nového kouče Flicka poměrně klíčovou roli, díky níž se mu v úvodních čtyřech kolech dařilo být velkou útočnou hrozbou. "Nevím, jestli byl tento zápas přímo mým nejlepším, ale rozhodně byl jedním z nejlepších. Budu se snažit dál tvrdě pracovat a hrát ještě lépe. Jsem velmi rád, že můžu pomáhat týmu, cítím se skvěle. Věděl jsem, že tato sezona pro mě bude nesmírně důležitá," dodal brazilský křídelník.

Barcelona po reprezentační přestávce vstoupí do ligy jako lídr tabulky s maximálním počtem 12 bodů s náskokem čtyř bodů na druhé Atlético Madrid. Blaugranas však čeká po pauze hned těžké katalánské derby na půdě Girony.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (13)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Reagovat
rominhoFCB

Vcera to bol skvely vykon a nechcem ti mojim prispevkom kazit moralku, ale pridu ja zapasy, ked nebudes mat taku podporu timu, a ked budes musiet potiahnut tim sam. Napriklad nejakou individualnom akciou...

Ja by som nejaku sikovnu individualitku, nejakeho noveho Neymara(alebo disciplinovaneho Leaa) asi neodmietol.

Leao/Raphinha - Lewandowski/Torres - Yamal/Raphinha

Reagovat
Seydou Doumbia

leoško je mamvpičista, ideální pro klub typu ac

Reagovat
Radin

Dobrý egoista :D

Reagovat
O.Giroud

No uvidíme, máte proti sebe FIFA zostavu

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Majk91

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

To nezní moc sebevědomě...

Reagovat
Jordi Alba

Tak ten už bude hrát do konce roku hovno.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
blaugrana

Po pár lepších zápasoch už takéto vyjadrenia. Nechápem, prečo radšej nedržať hubu a nenahrávať tak internetovým oportunistom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele