Zapadlo to dokonale do růžku, těšilo švýcarského střelce Shaqiriho

20.06., 11:47
Aktuality
Xherdan Shaqiri (© AFP)

Švýcarský fotbalista Xherdan Shaqiri na Euru v utkání proti Skotsku potvrdil, že je hráčem pro velké turnaje. Dvaatřicetiletý ofenzivní univerzál výstavním gólem zařídil svému týmu ve středu remízu 1:1 a takřka jistý postup do osmifinále. Shaqiri dal v reprezentaci 32 branek, z toho deset jich zaznamenal na evropských nebo světových šampionátech.

Švýcaři prohrávali od 13. minuty po vlastním gólu Fabiana Schära. V 26. minutě ale poslal nepřesnou zpětnou přihrávku Anthony Ralston, Shaqiri jeho úmysl vystihl a zpoza vápna nádhernou střelou trefil šibenici.

"Obránce zachyboval a já využil příležitost. Míč se ke mně kutálel tak pomalu, že jsem si říkal, že musím zakončit okamžitě. Zapadlo to dokonale do růžku. Krásný gól, ale podobných už jsem dal spoustu," usmíval se Shaqiri při rozhovoru pro web UEFA. "Rozhodně byl hodně důležitý, vrátil nás do zápasu," přidal vítěz Ligy mistrů s Bayernem Mnichov a Liverpoolem, který hraje už dva a půl roku v zámořské MLS za Chicago.

Shaqiri je prvním Švýcarem, který se trefil na třech evropských šampionátech po sobě. Zároveň se stal teprve sedmým fotbalistou, jenž dal alespoň pět gólů na Euru i na mistrovství světa. Zařadil se tak po bok slavných jmen Michela Platiniho, Jürgena Klinsmanna, Zinedina Zidana, Thierryho Henryho, Cristiana Ronalda a Romelua Lukakua.

"Pro tyhle momenty on žije. Potvrzuje to mnoho let, stále dokola. Byla to úžasná střela, krásný gól, zaslouží si ho," ocenil kouč Švýcarů Murat Yakin. Jeho svěřenci jsou se čtyřmi body blízko vyřazovací fázi. Do osmifinále projdou ze všech šesti skupin první dva celky tabulky a čtyři nejlepší týmy ze třetích míst. Čtyři body zatím k postupu vždy stačily.

"Jsme zklamaní, že jsme nevyhráli a nepotvrdili jsme postup. Byli jsme lepším týmem a měli jsme více šancí. Skotové ale bojovali až do konce, remíza je nakonec asi zasloužená," uznal Shaqiri. Švýcaři zakončí skupinu v neděli proti stále stoprocentním domácím Němcům.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
Coutinho10

mě už o trochu méně, protože jsem ho ve fantasy před 2. kolem prodal

Reagovat
r.mrazik

tenhle typek ma na takove krasne goly extra talent

ktery hrac dal nejvic wonder golu? krome dvojky Ronaldo, Messi samozrejme

Ibra? Bale? Rooney? Suarez?

Reagovat
krisa

Matt Le Tissier

Reagovat
r.mrazik

ten je i na me uz moc davno

Reagovat
r.mrazik
Reagovat
pistacik11

Quagliarella

Reagovat
Reggie

Reagovat
pistacik11
Reagovat
r.mrazik

skvely vyber

Reagovat
Reggie

Možná Bergkamp? Vybavím si z hlavy teda jenom ty dvě klasický parády, ale určitě toho má víc . Z principu Neymar tam něco bude mít, to stejný Fenomeno a v neposlední řádě Rivaldo a ty jeho nůžky, jak si to sám nadhodil a pak to tam jebnul . A ještě mě napadl Zidane.

Reagovat
r.mrazik

Jj. Ti co píšeš mají taky. Ale přesně, u nich si vždy vzpomenou třeba na jeden / dva. Ač jich dali jinak mraky.

Reagovat
Reggie

Reagovat
herbage

Z těch, co nebyli jmenovaní, tak: R9, Ronaldinho, Totti, Del Piero, Baggio, Di Natale, Benzema, Fernando Torres, Berbatov, Aršavin, van Persie, Henry, Grafite, Kaká, Ribéry, Raúl, Diego, Hazard

Reagovat
r.mrazik

Ronaldinho určitě. Ostatní někteří víc a někteří méně..ale pěkný výběr. Sestřih by byl super

Reagovat
j_mrazik

Rooney, Lampard, Pires, Beckham.

Reagovat
Reggie

Quaresma and Di María

Reagovat
Sosi

A to jsou presne hraci, kteri v dnesnim fotbale moc chybi...

Reagovat
Rudnevs

Thomas Hitzlsperger

Reagovat
BBystr

Hagi alebo aj Carlos

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Salfovic

Proč tam nemáte, že je to jediný fotbalista, který dal gól na posledních třech ME a třech MS ?

Reagovat
John Obi Mikel

Kde to nemají?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele