Záložník Rada opouští Hradec Králové, dodělává si trenérskou licenci

18.06., 13:52
Aktuality
Jakub Rada (© FC Hradec Králové)

Jakub Rada opouští Hradec Králové. "Votroci" na klubovém webu uvedli, že sedmatřicetiletý záložník na východě Čech po téměř pěti sezonách končí. Odchovanec pražské Sparty se připravuje na trenérskou dráhu.

Rada má na svém kontě i dva starty za českou reprezentaci. V poslední sezoně nastoupil v nejvyšší soutěži jen čtyřikrát. "V mých očích to byl stěžejní hráč pro náš postup do první ligy. Vím, že si i v této sezoně přál větší vytížení, ale situace se vyvinula jinak. Teď Kuba končí a já mu chci poděkovat a popřát mu hodně štěstí do budoucí trenérské kariéry, protože vím, že si dodělává licenci a u fotbalu určitě zůstane," uvedl sportovní ředitel Jiří Sabou.

Po odchodu Adama Vlkanovy navlékal zkušený hráč i kapitánskou pásku. "Přicházel jsem sem do druhé ligy s úkolem, abych pomohl k postupu. Jsem moc rád, že se to povedlo. Právě na postupové jaro asi budu vzpomínat nejvíc, i když třeba šesté místo v lize bylo také krásné," řekl Rada.

Nastupoval také za Kladno, Bohemians 1905 a Mladou Boleslav, s níž vyhrál domácí pohár. Celkem má v české lize 179 startů a 27 gólů. Na Slovensku se podílel na mistrovském titulu Slovanu Bratislava a s Trnavou získal pohár.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Moshe Dajan

Dobrá Rada nad zlato.

Reagovat
Puskas

To byly titulky v 82., když dal Petr Rada 2 góly mistrům světa Italům...

Reagovat
Effenberg

83, byla to kvalda na Euro

Reagovat
Puskas

Začala už v 82., ale pravda, tento mač se hrál až v 83.

Reagovat
Kucka

Kdy byl ve Slovanu?

Reagovat
Kily

08/09, odehrál tehdy jen dva zápasy

Reagovat
Kucka

A EF o tom mlčí!

Reagovat
Kily

U slovenské ligy máme statistiky až od sezony 09/10, Radova mistrovská sezóna se tak těsně nevešla Až budu mít chvilku, tak mu aspoň doplním přestup v kariéře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele