Zafeiris po Lille: Jsem na tým hrdý, máme na čem stavět. Věřím, že si Ligu mistrů zahrajeme příští sezonu

29.08., 09:34
Aktuality
Christos Zafeiris slaví gól proti Lille. (© AFP)

Christos Zafeiris ze Slavie neskrýval po vyřazení z Ligy mistrů velké zklamání. Ačkoliv jednadvacetiletý záložník v Edenu už v páté minutě otevřel skóre a Pražané nakonec v odvetě závěrečného 4. předkola porazili Lille 2:1, dvoubrankovou ztrátu z úvodního duelu ve Francii nesmazali. Norský mládežnický reprezentant řeckého původu litoval, že dvakrát trefil jen břevno. Svůj výkon považoval za jeden z nejlepších ve Slavii a ocenil také celý tým.

Pražanům několikrát chyběly jen centimetry k tomu, aby dostali odvetu aspoň do prodloužení. V něm by si na favorita dvojzápasu hodně věřili. "Možná jsme si zasloužili trochu víc. Je to hořké," řekl Zafeiris novinářům.

V odvetě patřil k ústředním postavám svého týmu. "Asi to byl jeden z mých nejlepších výkonů ve Slavii. Zahrál jsem dobře, měl několik šancí. Když sečtu gól a šance, na kterých jsem se podílel, tak to asi tak je. Ale určitě bych mohl zlepšit nějaké věci bez míče," uvedl Zafeiris, jenž působí v Edenu od loňského ledna.

"Jsem na sebe i tým hrdý. Musíme na tom dál stavět. Ukázali jsme tempo, ve kterém chceme hrát. Je pozitivní, že jsme předvedli takový výkon proti takovému týmu. Snili jsme o Lize mistrů, ale máme Evropskou. Věřím, že Ligu mistrů si zahrajeme příští sezonu. Pokud získáme titul, postoupíme do ní rovnou," poukázal rodák z Atén.

Také účasti v hlavní fázi Evropské ligy si cení. "Je to pro nás velká věc. Hráli jsme ji i minulou sezonu a nabídne nám velké zápasy. Hrát v Lize mistrů je samozřejmě sen pro celý tým," prohlásil Zafeiris.

Vedoucí gól dal z voleje poté, co mu míč hlavou sklepl kapitán Jan Bořil. "Byl jsem volný a doufal, že mě uvidí. Míč trochu skákal, tak jsem si musel trochu vyskočit a trefit ho ze vzduchu. Nebylo to moc jednoduché, ale sedlo mi to. Pak už přišla jen bláznivá radost," uvedl pro UEFA.

Hned dvakrát mu pak radost pokazilo břevno, podruhé v 88. minutě za stavu 2:1. Pokud by v závěru skóroval, poslal by odvetu do prodloužení. "Velká škoda. Byly to důležité momenty a opravdu chyběly centimetry. Nejen při mých střelách, ale měli jsme i spoustu dalších velkých šancí. Asi se musíme trochu více soustředit na jejich proměňování," řekl Zafeiris.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský má z jeho posledních výkonů radost. "Dostal se do skvělého rozpoložení. Vloni jsem ho párkrát kritizoval, že nemá body nebo se nedostává do prostorů, kde bychom ho rádi viděli. Je nadále pozitivní, chce pomoct týmu," uvedl kouč.

Zafeirise museli po závěrečném hvizdu utěšovat spoluhráči. "Pro všechny z nás je to teď hodně emotivní. Všichni jsme přesně věděli, co máme dělat. Perfektně jsme to plnili. Fanoušci byli fantastičtí. Dali jsme potřebný brzký gól, dál jsme tlačili. Měli jsme pár dalších velkých šancí, takže je to těžké. Celkově jsem ale hrozně hrdý na celý tým a klub. Jsem moc šťastný, že jsem jeho součástí," dodal Zafeiris.

Autor: ČTK

Komentáře (62)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Moc dobrý výkon od Slávky. Škoda že první zápas hráli jako Olympia Praha a druhý jako pořádný tým. Lille to zas mělo naopak.

Reagovat
DidusIneptus

Zafeiris byl nejlepší ze slávistů.

Reagovat
pobody's nerfect

5 roku zpátky bych nevěřil, že hráč jako zafeiris přijde do české ligy. Úžasné, kam se úroveň soutěže posunula a snad bude kvalitativní růst ještě pokračovat.

Reagovat
oli9

jo ty posily co k nám teď chodí jsou zajímavé

Reagovat
Cafú

Reagovat
dontcallmeandre

To je přesně důsledek toho koeficientu. Protože peníze jsou často i jinde, ale ve Slavii, Spartě dostanou solidně zaplaceno, a ještě nerezignují na sportovní kvalitu.

Jde to vidět na srbsku. Pár sezon zpět byli v koeficientu vysoko, tak tam chodili slušní hráči, a teď mi přijde, že se všichni snaží dostat pryč. (bez pohárů tam nebudou ani ty peníze)

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ono je zajimavy, ze treba kapitan Partizanu ted nejspise smeruje do Plzne. Nevim, nakolik mel jiny nabidky, ale taky to o necem svedci.

Reagovat
Calgary_CZ

Reagovat
Lemond Laws

To jestli dopadne, tak nechápu

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Kucka

Reagovat
Losinho

Za 1,5 mega euro

Reagovat
Seydou Doumbia

pořád bych čekal hráčů jako zafi a oskárek v týmu kvalit slávie více

Reagovat
Txapeldun

Nepodceňoval bych ani faktor Praha.

Reagovat
Selänne

Nemáš pravdu. Zvezda pořád přivádí výborný fotbalisty - Timi Elsnik nebo Milson jsou toho důkazem. To, co popisuješ ty, platí hlavně na Partizan, který se dostal do finančních problémů. Tohle nemá ale s koeficientem nic společného.

Je to všechno o penězích. Slavia a Sparta ty peníze mají, proto si můžou dovolit přivádět lepší hráče. Když těm hráčům ale zároveň ukážeš, že je můžeš posunout na další úroveň (Bah, Sima, Jurásek - Hancko, Hložek, Krejčí, Čvančara) a nebudeš jim bránit v dalším kariérním posunu, tak je to pro tebe vlastně docela fajn přestupní stanice. Samotný poháry jsou ale neméně důležitou součástí, bez nich by to bylo složitější.

Reagovat
Freonový_duch

Reagovat
Luka3enko

hlavně je potřeba mít stabilně tým v Lm, aby se o lize pořád mluvilo a byla vidět, protože je to pak i pro ty cizince motivace vědět, že když se vyhraje liga tak si ji budou moct zahrát.

Reagovat
Losinho

Srbsko hodně pojebala ruská speciální operace.

Reagovat
kilobyte

A nám dost pomohla. V podstatě to vyřadilo rusáky a Ukrajince a Srbům to dost uškodilo. Nebýt toho, tak Rusko a Ukrajina jsou nejspíše před námi a Srbsko někde poblíž.

Reagovat
Losinho

Reagovat
Lemond Laws

Zafi, Laci, Haraslín, Kairinen, Ogbu... to jsou prostě přesně plajeři, pro který by měla bý česká liga super stanicí.

Seš uprostřed evropy v krásným městě bez problému, slušný peníze. Poháry, super fanoušci...

Teď ještě ten koeficient, snad to přitáhne další a další

Reagovat
Seydou Doumbia

chtělo by to více talentovaných hráčů z top 5 lig, popřípadě takových těch restartaču kariér jako birma a haras

Reagovat
Luka3enko

přesvědčit někoho z top 5 lig aby sem šel je těžké, ale ne nemožné no.

Reagovat
dontcallmeandre

To by asi ještě museli přitlačit na platech, protože v těch lepších soutěžích pořád ještě paltí lépe. I Coufal, má skoro nejmíň peněz ve westhamu, a má plat 50M ročně.

Reagovat
ACSeRw!n

vis kolik dostavaji penez tymy v PL? naprosto nerealny u nas tskovy castky

Reagovat
dontcallmeandre

No jasně že vím, proto si nestěžuju, že z těch top 5 lig k nám nechodí dost hráčů. Protože je prostě nezaplatíme.

Reagovat
Lemond Laws

Tak když budeš v ČR mezi nejlepšíma, dostaneš se s bonusy na 50-80K EUR měsíčně a to v porovnání s zeměmi, s kterými se můžeme trochu rovnat je fajn..

Reagovat
Greny

https://x.com/psenickajirka/status/1828896086636847186

Jak prosté zvládneš udělat toto jen když se chceš odrazit k zákroku.

Ten trávník musí být furt brutálně špatnej

Reagovat
kilobyte

Chtělo by to udělat nějaký koncert a nebo sokolský slet. Protože jinak se ta kvalita nezlepší.

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Vinci

Řekl byl že kšefty kolem trávníku přihrál Jarda nějakýmu kámošovi klasicky. Prostě jeho standard

Reagovat
naheCZ

Údajně nejlepší trávník na trhu dovezený z Itálie Ale zas se to pokládalo až moc pozdě kvůli tomu sokolu nebo co to tam bylo

Reagovat
kilobyte

Tvrdík koupil trávník v Budějovicích, před stadionem chodil na kamion italský značky a domácí rozpočet mu vyrostl o pár milionů.

Reagovat
Luka3enko

nebylo to tam nějak tak, že ho pokládali v extrémním vedru a on prostě správně nezakořenil?

Reagovat
naheCZ

Ano. Ale kvůli té akci to stejně byl jediný termín, kdy to mohli položit.

Reagovat
dontcallmeandre

Je to snad pátý rok po sobě. Přitom v lize se slavia snaží hrát kombinační fotbal, kde týmy v lize obecně převyšuje, a zbytečně si to dělá těžké. I když neztratí body, stojí je to víc sil, nemůže adekvátně prostřídat. Vždyť na tom musí ve výsledku prodělat víc (nepřímo, ušlé peníze za poháry, zranění hráčů, protože nemůžou hrát druhý poločas na půl plynu a víc prostřídat atp)

Reagovat
naheCZ

Když se to řešilo prvně, tak se psalo, že to finanční smysl právě dáva obrovskej (ale nějaký čísla si fakt nepamatuju). Ale třeba si Tykač zhodnotí, že bude lepší tam ty akce nedělat a potáhne se ten provoz stadionu jen z fotbalu no...

Reagovat
kilobyte

Bez toho drnu by to třeba Kinský chytil a mohli jste třeba postoupit do LM.

Reagovat
Losinho

Spíš by nás Lille na lepší trávě přejelo.

Reagovat
kilobyte

To je taky možné. Ale myslím si, že spíše ne. Nešlo o trávník, ale jejich přístup.

Reagovat
dontcallmeandre

Ten finanční přínos byl hlavně v tom, že tohle byly jisté peníze, zatímco tamty peníze jsou těžko vyčíslitelné a hypotetické. V tvrdém účetnictví vyhrají, ale v tom je právě síla dobře vedených firem, že takovéto věci dovedou identifikovat a ten zisk tam realizovat.

Reagovat
Lemond Laws

Neskutečné, co předvádí, když je zdravý, ma motivaci atd....

Hroznej borec.

Reagovat
oli9

Reagovat
Profesor Ikebara

Je to skvělý hráč, minimálně na naší ligu. Ale. Včera hrál proti týmu, který byl zalezlý a tragický. Z toho důvodu měl dost prostoru. Zopakuje ten samý výkon příště? Možná ano, možná ne. Dnes je velebený, zítra ho bude chtít někdo nakoupit do prdelko.

Reagovat
Txapeldun

Není to naopak super skill, hrát dobře proti týmu, kterej přijel jen bránit a navíc jde dost dobrej tým z top5 ligy?

Reagovat
Seydou Doumbia

úhel pohledu...lille tu přijelo v dobré sestavě ušetřit nějaké síly před těžkým ligovým duelem s pesgay tak nechali vyniknout nějaké naspidované hráče domácích, skončit první duel 0:0 tak je to tady od lille jiný kolotoč a nějaký Zafi by (třeba) nebyl tak vidět

Reagovat
Txapeldun

"Včera hrál proti týmu, který byl zalezlý...z toho důvodu měl dost prostoru"

Reagovat
delfin

Protože kdyby napsal proti lamám z Lille, a z toho důvodu měl dost prostoru. Neznělo by to tak hyper.

Reagovat
Profesor Ikebara

V jakých místech se nejvíce pohyboval na míči?

Reagovat
delfin

Tys to neviděl?

Reagovat
Freonový_duch

Zalezlý a tragický se může psát o většině soupeřů Slávie v Chance lize. Jde hlavně o motivaci a v neposlední řadě defenzivní/soubojové taktice, která ve Francii není úplně na top úrovni, na rozdíl od té naší.

Reagovat
Txapeldun

Reagovat
delfin

Reagovat
kilobyte

To jsem dlouho neviděl, aby v tak důležitém zápase se hráči vyhýbali soubojům.

Reagovat
Freonový_duch

Jednou za čas se i toto poštěstí vidět :))

Reagovat
Kiss Me Polka!

what, francouzská liga je extrémně silová..

Reagovat
ACSeRw!n

zrovna on bude velebeny vzdy, je to pan fotbalista a spis uz ocekavam jeho odchod

Reagovat
Profesor Ikebara

Je to skvělý hráč, minimálně na naší ligu. Ale. Včera hrál proti týmu, který byl zalezlý a tragický. Z toho důvodu měl dost prostoru. Zopakuje ten samý výkon příště? Možná ano, možná ne. Dnes je velebený, zítra ho bude chtít někdo nakopat do prdele.

Reagovat
Lemond Laws

Ty si hlava Ludvo

Reagovat
Losinho

Profesor z Vysoké školy života.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele