Začíná italská liga i se třemi českými hráči, titul obhajuje Inter

16.08., 14:39
Aktuality
Antonín Barák (© AFP)

O víkendu začne nová sezona italské ligy. Obhájce titulu a největší favorit soutěže Inter Milán se na úvod představí v sobotu na hřišti Janova. Do prvního kola může zasáhnout i trojice českých hráčů. Vedle záložníků Antonína Baráka (Fiorentina) a Jakuba Jankta (Cagliari) čeká na premiérovou šanci v Serii A i středopolař Lecce Daniel Samek.

Inter v minulé sezoně dominoval tabulce o 19 bodů před druhým městským rivalem AC. "Nerazzurri" navíc udrželi kádr pohromadě, a tak budou útočit na svoji první úspěšnou obhajobu titulu po 15 letech.

"S přípravou jsem velmi spokojený, i když kvůli Euru a Copě América nebyla snadná. Cílem je zopakovat zisk scudetta a chceme uspět i v Lize mistrů. Budeme ale muset být ještě lepší než posledně," upozornil kouč Simone Inzaghi.

Inter nepřivedl během letní pauzy žádné velké jméno, což platí pro většinu celků Serie A. Nejvýraznějšími transfery jsou přesun nejlepšího střelce španělské ligy Artema Dovbyka z Girony do AS Řím nebo přestup kapitána španělských mistrů Evropy Álvara Moraty z Atlética Madrid do AC Milán. Právě "Rossoneri" jsou jedním ze 14 klubů nejvyšší italské soutěže, které jdou do sezony s novým trenérem.

"Musíme mít ambici vyhrát titul, jinak to ani v klubu, jakým je AC Milán, nejde. V přípravě jsme si dokázali, že se můžeme měřit s nejlepšími," řekl kouč Paulo Fonseca, jenž nahradil Stefana Pioliho. Jeho tým v létě zdolal Barcelonu, Real Madrid nebo Manchester City.

Od roku 2020 čeká na "scudetto" Juventus, s 36 tituly nejúspěšnější italský celek. Rovněž turínský velkoklub bude mít na lavičce novou tvář, z Boloně přivedl Thiaga Mottu. "Hlavně chci, abychom do každého zápasu dali maximum a udělali jsme všechno pro dobrý výsledek. Po utkání chci vidět hrdý a spokojený tým, který má z fotbalu radost," uvedl jednačtyřicetiletý kouč, jenž dovedl Boloňu poprvé v historii do Ligy mistrů.

Do širšího okruhu favoritů patří i další účastník Ligy mistrů a vítěz Evropské ligy Atalanta nebo AS Řím. Nečitelná je situace kolem Neapole, která v minulé sezoně při obhajobě titulu skončila až desátá a v pohárech se nepředstaví. Nově ji povede úspěšný trenér Antonio Conte. Nováčky soutěže jsou Benátky, Como a Parma.

Autor: ČTK

Komentáře (11)

Přidat komentář
Pablos

Samek... tak na tohohle hráče jsem už i úplně zapomněl

Reagovat
doshcz

uz by jako mohl zacit hrat dospelej fotbal no

Reagovat
Mass

Zajímavej případ, kterej už měl v 17 letech tolik talentu, aby se dostal do základu Slavie (a to třeba i přes Oscara a Ševčíka), aby pak v 18 přestoupil do Itálie, kde hraje dva roky jen juniorku a v Serii A ve svých 20 letech nemá ani minutu.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Kucka

Reagovat
Panini Calciatore

1.Inter

2.Napoli

3.Milan

4.Roma

5.Juve

6.Atalanta

7.Fiorentina

8.Lazio

9.Torino

10.Bologna

11.Genoa

12.Empoli

13.Como

14.Monza

15.Cagliari

16.Parma

17.Lecce

----------------

18.Udinese

19.Verona

20.Venezia

Reagovat
celestial-

Myslím si, že Thiago Motta bude v Juve pokračovať v čarovaní a určite tipujem Juventus vyššie než na 5 miesto. Každopádne dúfam, že bude za Interom

Reagovat
Largo

Se sestupem souhlas. AS bohuzel vidim opet mimo top 4, ten tym ma az prilis moc nedostatku. Kupodivu verim vic Juve s AC nez Neapoli.

Reagovat
Panini Calciatore

SSCN nebude mat starosti s europoharmi a to je jeho jedinecna vyhoda lebo vsetku energiu si moze nechat na vikendy.

Spolieham na Conteho tvrdu disciplinu a predpoklad ze do konca mercata este pridu posily, Lukaku je na 99 percent jasny len sa to natahuje. Chcel som este Chiesu ale to uz asi nevyda.

Rome verim kvoli DDR, mam rad ked su na lavicke taketo typy, verim ze to tam uprace a pojde to.

Soule a Dovbyk su kvalitne posily snad sa chytia. Cakam aj reinkarnaciu Abrahama, javil sa mi svojho casu ako velmi dobry forward, potom prisli zranenia a vypadky ale podla mna je to zaujimavy typek.

AC je silnejsie ako bolo cize nizsie nebude.

Juve neverim absolutne, clovek by cakal od takeho klubu trochu ine kalibre ako angazovali, to je vsetko system pokus-omyl.

Ked k tomu citam a pocujem tu kritiku na riadenie klubu od vlastnych tifosi tak ten klub je skratka vedeny zle a to nemoze fungovat potom ani na ihrisku.

Reagovat
Karci64

+

Duda a Suslov _ Hellas Verona

Lobotka _ Neapol

Obert - Cagliari

Kováčik _ Como

zo slovenského pohľadu najzaujímavejšia liga z TOP 4.

Reagovat
Melchior

1. Juve

2. Inter

3. Roma

4. AC

5. Atalanta

6. Napoli

7. Fiorentina

8. Lazio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele