Začátek nové éry Slovácka: Na obzoru první posily, převládají však odchody

20.06., 21:33
Aktuality
Roman West (© FC Slovácko)

Do nové éry vstoupilo prvními společnými tréninky Slovácko. Na lavičce šestého týmu uplynulého ligového ročníku vystřídal úspěšného kouče Martina Svědíka, který tým vedl od listopadu 2018, nováček na prvoligové lavičce Roman West. Na úvod přípravy po kondičních testech v Olomouci ale zatím počítal spíše ztráty v kádru, s doplněním počítá v nejbližších dnech.

Kariéru ukončil stoper a kapitán Michal Kadlec. Z klubu odešli zkušení univerzálové Jan Kalabiška a Daniel Holzer, nové angažmá si hledá útočník Ondřej Mihálik. "Tyto odchody chceme co nejdříve zacelit, pracujeme na tom, jasněji by mohlo být příští týden. Potřebujeme posílit hlavně na stoperu a na postu defenzivního záložníka," řekl novinářům před dnešním odpoledním tréninkem dvaačtyřicetiletý trenér, který se po angažmá v Opavě, Třinci a Vítkovicích chystá se svoji premiéru v první lize.

V ní bude počítat i s nejstarším hráčem v kádru Milanem Petrželou, který ve středu oslavil 41. narozeniny. "Milan chce v kariéře pokračovat a jedná s vedením o prodloužení smlouvy. Věřím, že se dohodnou. Milan je jen o rok mladší než já a a je jediným v kabině, který mi tyká," uvedl West, jenž přišel k A týmu Slovácka od dorosteneckého celku.

Novou tváří v mužstvu je zatím reprezentant do 21 let Jakub Křišťan, který na jaře působil v Teplicích a kluby nyní dolaďují formu jeho příchodu. Na testy na 14 dní přišel do Uherského Hradiště Carlos Azevedo, který naposledy působil na Slovensku, ale zkušenosti má i s českou nejvyšší soutěží. Za Baník odehrál 145 ligových zápasů, v nichž zaznamenal 22 gólů a 17 asistencí.

Slovácko se bude připravovat nyní doma. Po prvním kondičním bloku sehraje v sobotu 29. června přípravu se Zbrojovkou Brno, poté zamíří na soustředění do Slovinska, kde jedná o dvou přípravných zápasech.

Generálku na ligu absolvuje Slovácko 13. července doma s Viktorií Žižkov. Dnešní los rozhodl, že ligu začnou Moravané o týden později doma se Slavií. "Nic lepšího jsem si pro premiéru nemohl přát. Nemám obavy, musíme se dobře připravit. Naší výhodou bude, že my můžeme a Slavia musí," řekl West.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
inferno08

Tvl s tím Azevedem zkouší co? Naposled hrál za Dynamo Malženice, druhou slovenskou ligu... 13z 2+6.

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
PISTOLERO

Pořád doufám že je to jen doplnění na trénink, aby měli dostatek hráčů Jinak....

Reagovat
inferno08

Jako mě je celkem jedno, koho si Slovácko přivede, ale měl jsem za to, že se spíš budou snažit ten tým nějak omladit a ne, že přivedou zakopanýho borce z druhý slovenský, kterému je 32 let. A to nemluvim o tom, že z tý jeho bilance v sezoně udělal 2+2 ve dvou zápasech proti sestupujícímu týmu. Pravda, on sám hrál ve čtrnáctém týmu ligy, který měl na záchranu 5 bodů. Proti týmům z horní poloviny tabulky udělal 0+1... Podle mě ta zkouška nedopadne, ale už jen to, že mu jí nabídli tvl...

Reagovat
Cuntona

však 32 let je omlazení

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mass

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
SuperBanikovec

Proč ne? Je to hráč prověřený naší ligou. Pro Slovácko to může být solidní posila do ofenzívy. V situaci, kdy se jim zcela rozpadla osa týmu, mají hráče o kterém přesně vědí co umí. Jestli někdo čekal, že přivedou posily takové, aby se udrželi v top 5, tak je trochu mimo.

Reagovat
oli9

No právě. Na zkoušku a uvidí se. Nemají co ztratit

Reagovat
Kepy_FCB

Kouká jak před popravou

Reagovat
inferno08

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele