Za Adebayorovým odchodem stojí fanoušci, tvrdí Wenger

19.07.2009, 10:04
Aktuality
Nedostatek podpory a hněv fanoušků Arsenalu. To jsou podle manažera Gunners Arseneho Wengera důvody odchodu Emmanuela Adebayora ke konkurenčnímu Manchesteru City.

Tožský reprezentant včera uzavřel svou kapitolu na Emirates Stadium, která trvala tři roky a vydal se směr Eastlands, kde podepsal pětiletou smlouvu s Manchesterem City. Po Carlosovi Tevezovi, Roque Santa Cruzovi a Garethu Barrym se tak stal další hvězdnou posilou milionářského klubu.

Za odchodem Emmanuela Adebayora z Arsenalu údajně stojí především fanoušci, alespoň to tvrdí manažer Arsene Wenger, jenž si myslí, že si od nich 25letý útočník zasloužil větší podporu, která poklesla poté, co minulé léto koketoval s AC Milán a Barcelonou. To vše prý mělo velký vliv na hráčovu sebevědomí.

"Věřím, že chtěl hrát co nejlépe, ale prostě nemohl najít to sebevědomí, které měl sezonu předtím. Minulé léto pro něj nebylo ze strany fanoušků zrovna příjemné," podotkl Wenger, avšak zároveň Adebayorovi popřál mnoho úspěchů do dalšího angažmá. "Ztratili jsme skvělého hráče a přejemu mu to nejlepší."

Přestože Arsenal nyní ztratil svého nejdůležitějšího útočníka, Wenger stále tvrdí, že se s tím tým vyrovná a bude bojovat o nejvyšší příčky. "Věřte mi, je to skvělý hráč a svojí kvalitu všem ukáže i v Manchesteru City," přiznal Francouz. "Velké kluby ztrácí velké hráče. Milán ztratil Kaka' a musí se s tím vyrovnat. Arsenal vždycky ztrácel hráče a pokračoval stále na vysoké úrovni."

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (352)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele