Yamal pomohl Španělsku do finále Eura. Viděli jsme genialitu skvělého hráče, ocenil trenér De la Fuente

10.07., 08:50
Aktuality
Lamine Yamal (© AFP)

Lamine Yamal měl velkou zásluhu na úterním vítězství Španělska nad Francií. Jeho vyrovnávací gól z dálky mnozí považují za nejhezčí branku na šampionátu, připsal si další rekord a byl vyhlášen hráčem zápasu. Poklonu mu složili i trenér Luis de la Fuente a spoluhráči.

"Fantastický vyrovnávací gól byl rozhodující pro návrat Španělska do hry. V tak mladém věku představuje s míčem velkou hrozbu a zároveň velmi dobře brání," stojí ve zdůvodnění technické komise, proč Yamalovi udělila cenu pro hráče zápasu. Experti UEFA zároveň ocenili jeho spolupráci s Jesúsem Navasem, s fotbalistou, který je o 22 let starší.

Yamalovi bude v sobotu, den před finále, sedmnáct let. "Už jsem řekl mámě, aby mi žádný dárek nechystala. Že si ho dám sám. Jsem rád, že narozeniny oslavím se svým týmem v Německu. Teď přichází ta nejdůležitější část - zisk titulu. Chci jen vyhrávat, vyhrávat, vyhrávat," řekl v rozhovoru pro web UEFA.

To se mu zatím daří. Španělé vyhráli všech šest zápasů a proti Francii se jim povedl skvělý obrat. "Byli jsme v obtížné situaci, protože jsme nečekali, že inkasujeme tak brzy. Mířil jsem do horního rohu a u téhle střely hned víte, jak skončí. Nevím, jestli to byl nejhezčí gól na turnaji, ale pro mě byl hodně speciální, protože byl můj první," komentoval svůj příspěvek ke španělskému vítězství.

Španělská média připomněla, že stejný gól dal levačkou před rokem Francii na mistrovství Evropy do 17 let. Tehdy to ale na postup do finále nestačilo. Mladí Francouzi vyhráli 3:1.

Fotbalista, který má po rodičích africké kořeny, překonává jeden rekord za druhým. Ve španělské lize v dresu Barcelony debutoval už v 15 letech, je nejmladším fotbalistou, který nastoupil v Lize mistrů, a teď už i nejmladším střelcem v historii Eura. Ve věku 16 let a 362 dní překonal o víc než rok rekord Švýcara Johana Vonlanthena z Eura 2004. Ve španělském dresu debutoval loni v září a proti Gruzii hned dal gól. Ani legendární Pelé se na světové scéně neprosadil tak brzy.

Vedle úterního gólu má Yamal na kontě i tři asistence. Experti oceňují jeho hru jeden na jednoho a především přesné centry, které posílá před branku. Chválí ho i jeho mnohem zkušenější spoluhráči. "Jsem na Lamina velmi hrdý. Lidé si budou pamatovat jeho gól, ale já smekám i před tím, jak nám po celý zápas pomáhal v obraně," řekl záložník Rodri.

I trenér De la Fuente předpovídá Yamalovi skvělou budoucnost. "Viděli jsme dotek geniality skvělého hráče, který díky svému přístupu, vyzrálosti a profesionalitě vypadá starší, než je. Má v sobě něco, co z něj může udělat jednoho z nejlepších fotbalistů v historii. Jen musí zůstat nohama na zemi, v tom mu musíme pomoct," řekl španělský trenér a přidal i varovně zvednutý prst: "Platí to, co říkali ve starém Římě o Caesarovi. Nezapomeňte, že i on je smrtelný."

O postup do finále Yamal mluví jako o splněném snu. "Půl hodiny před koncem zápasu už jsem nedokázal myslet na nic jiného než na to, že budeme hrát finále. Dobře si pamatuji poslední šampionát, na který jsem se díval s kamarády v nákupním centru," řekl Yamal. Sám tehdy sotva mohl tušit, že hned na tom dalším bude hrát jednu z hlavních rolí.

Autor: ČTK

Komentáře (113)

Přidat komentář
Acrocephalus

Vzestup nové fotbalové superstar v přímém přenosu, s potenciálem strčit úspěchy CR7, Messiho i Mbappého do kapsy.

Reagovat
Mercury

No s těmi prvními dvěma přeju hodně štěstí...

Reagovat
kubys

Asi tak

Reagovat
zlatan-legend

Samozřejmě Yamal je o parník před nimi, když byli v jeho letech. Takže naprosto správná úvaha.

Reagovat
Well

Tak Messi to měl tehdy trošku těžší dostat se do A Barcy nez dnes Yamal.

Reagovat
kubys

Občas mi přijde, že si furt lidi neuvědomují, co CR7 a Messi dokázali a jak vysoko ční nad všemi ostatními za posledních dejme tomu 35 let (je mi skoro jasné, že tady někdo vytáhne Fenomena, ale prostě ne).

Reagovat
Novak.Usykovic

Zidane, Xavi, Iniesta, Henry, Schevcenko, Figo, Rivaldo, Ronaldo, Maldini, Nesta, Cafu, Makelele, Romario > CR7

Fanatici od CR7 jsou směšní.

Reagovat
kubys

Jistě, Ševa, který se rozsypal po přestupu do Chelsea je lepší než CR7. Zaslepenost je tady jinde.

Reagovat
Novak.Usykovic

Protože mu neseděl systém hry.

CR7 se pro zmenu rozsypal po odchodu z Reálu. Selhal v Juve, MU i portugalské repre.

Reagovat
kubys

Jj naprosté selhání dát 21, 31 a 29 gólů v Juve mít 2 Scudetta, jednu Coppu a vyhrát jednou Copacannoniere.

Reagovat
Novak.Usykovic

Lol, kolikrát za sebou vyhrálo Juve v té době Scudetto než přišel Crydaldo? S tím servisem v Juve a v tom stavu, v jakém tehdy Seria A byla... To bylo minimum, co měl CR7 vyhrát. Samozřejmě totálně selhal v LM bez Realu.

To je něco jako když šel Guardiola do Bayernu a rozesral Heynckesuv perfektní stroj. Vyhrál bundesligu, což bylo s tím týmem předem jasně dané. Ale kvalita hry šílené poklesla a výkony v LM tragické.

Nehraj si se mnou, já nejsem Pepík z horní dolní z Fortuna ligy. Mám přehled o tom, co se dělo na vrcholné úrovni.

Reagovat
kubys

Právěže jsi daleko horší se svou pokroucenou realitou. Ale nechám tě žít ve tvém světě, kde je Ševa lepší a daleko menší fail po odchodu z ACM než Ronaldo.

Reagovat
Well

Na něj nemá smysl reagovat, to je jen trol.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MystycMac

To už nie je ani liečiteľne toto ...

Reagovat
letitfly

Reagovat
zelda

Reagovat
Ranoth

mna by strasne zajimalo, v čom bol napriklad taky Schevcenko lepsi od CR7 ?

Reagovat
Miguel19

Však to je idiot. Snad po Euru vysmahne i s těmi svými kuřbuřty...

Reagovat
Novak.Usykovic

Schevcenko hrál mnohem těžší vyrovnanější ligu a LM tehdy měla mnohem více silnějších a vyrovnaných týmů.

Reagovat
MarcoBanco

To sú také šity že až.. Tá konkurencia bola aj keď bo CR v ManU, aj v Reale.. Je aký je a na posledných dvoch šampionátoch sa mi nepáčil, ale tieto porovnávačky sú úplne smiešne

Reagovat
Mercury

Bez se lecit.

Reagovat
mistr129

To je blbost, určitě byl Ronaldo blíž hráčům jako Xavi a Iniesta než Messimu, ale pořád byl druhý nejlepší

Reagovat
LFCreds

Reagovat
sergi

Hej dnes som počul v robote pri rannej káve, že Yamal bude lepší ako Messi, lebo "už keď to povedal môj syn ktorý je veľký fanúšik Messiho", syn chodí niekde na základnú. Pozeral som na kolegu a aj keď som mu povedal, že podľa mňa nie a navyše je priskoro na hodnotenie budúcnosti, videl som, že dlhšia konverzácia nemá zmysel. To čo dokázali Messi a CR7 ako píšeš mám tiež pocit, že sa zľahčuje.

Reagovat
Acrocephalus

Ale to nikdo nepopírá. Já jen říkám, že tu máme dalšího kandidáta na novou fotbalovou superstar, který může dosáhnout úspěchu zmíněných fenoménů. Toť vše.

Reagovat
Jordi Alba

Kluk je mladej a hraje super, snad vydrží zdraví, ale aby se Messimu herně, statistikama nebo trofejema jenom přiblížil.. to nevím no.

Reagovat
Kluivert9

A je to taky úplně jiný typ hráče.

Reagovat
Well

A v Barce není taková generace jako za Messiho.

Reagovat
Gazdo

No ako sa to vezme Messi bol tiez na zaciatku kariery mlade nadejne kridlo, s dobrym driblinkom a vybornou tvorivostou. Jasne kvalit Leosa asi nedosiahne, az tolko v nom asi nie je ale top class hrac a legenda futbalu sa z neho kludne stat moze nasliapnute ma dobre

Reagovat
-R2D2-

Zase i u Leoše proběhla jistá transformace, tak proč by se takhle zásadně nemohl posunout i on. Nyní ho taky nevnímám jako někoho kdo dožene nebo překoná dosud nastavenou laťku, ale ten start má zatím ideální, tak mu to přejmě. Hlavně to zdraví. Přesně proto je důležitý dovést posily typu Nico – on a jemu podobní musí kolem Yamala vytvořit co největší hood a pořádný výsledky zase přijdou i s pohlednou hrou, samozřejmě. Vyjít z La Masie, bejt v áčku s kámošema a hrát si to na co jste vodjakživa zvyklý je přece cesta.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Bakary3

Ale fenomeno... Jo. Tomu chybělo jen zdraví.

A řekl bych jeden silný soupeř typu Messi nebo Ronaldo, který by ho statistický nutil k lepším číslům. On se fotbalem jen bavil, protože byl král

Reagovat
kubys

Jasné, schopnostmi ano, to bychom tam mohli přidat i Ronaldinha v peaku, ale mi právě jde o to, že ti dva frajeři 15-16 let dokázali terorizovat soupeře a to je prostě něco, čemu se ostatní ani zdaleka nemůžou přiblížit.

Reagovat
Bakary3

Jo, to bude hodně těžký.

Když se jim někdo bude chtít i jen statisticky přiblížit, musí být top a praktický nemít žádné zranění nebo výpadek formy, což je v tak dlouhý době šílený

Reagovat
Acrocephalus

Chtěl bych vidět tedy to porovnání Yamal, Messi, CR7, Mbappé v 16 (17) letech a jejich úspěchy v tomto věku. Je mi jasný, že v 17 už se jejich řádění v klubech začalo projevovat, ale na mezinárodním poli se tehdy ještě nikdo z nich neprosadil, nebo se mýlím? CR7 dal první gól za reprezentaci v 18 letech, ale rozhodně to nebylo na vrcholném šampionátu. Yamal dal gól proti Francii(!) v semifinále(!) EURA. Jako bude-li to pokračovat tímto stylem, tak překonání CR7 či Messiho je nejen pravděpodobné, ale i logické. Samozřejmě záleží, kde se uchytí, jestli se mu budou vyhýbat vážná zranění a další nepředvídatelný události... ale nakročeno má k tomu solidně.

Reagovat
letitfly

Statisticky je téměř nemožný, aby je překonal

Reagovat
Gazdo

Reagovat
kubys

Je naprosto irelevantní, jak vypadali oni v 16/17 a jak on. Kupa lidí v mládí vypadala na tom líp než Messi nebo CR7 (když vezmu jen Barcu, tak si vem jaký hype měl Krkić nebo Fati), ale ti dva to prostě dotáhli do výšin, o kterých se ostatním mohlo jenom zdát. Samozřejmě, přeju mu, aby měl super kariéru, ale zrovna srovnávat jej s těmi dvěma je to neuvěřitelný stretch. Povíme si třeba za 5 let a možná bude na správné trajektorii.

Reagovat
Puskas

Vždy se srovnává s těmi nejlepšími, Zicovi se říkávalo Bílý Pelé, a ne třeba Bílý Didi, v Argentině byl každý nový talent nový Maradona, ne nový Kempes nebo Labruna, u nás je každý hokejový talent nový Jágr. ne Růžička nebo Eliáš, tak to prostě chodí. Zbytečně se nad tím pozastavovat.

Reagovat
kubys

Jako tohle chápu, ale on psal, že má potenciál je strčit do kapsy.

Reagovat
Acrocephalus

Když mu bude zdraví a forma sloužit, proč ne? Není to jenom o těch dosavadních úspěších, ale i styl, jakým se pohybuje na hřišti, jak fotbalově myslí a jako má kopací techniku (v necelých 17 letech kua!), tak na to prostě nejde mávnout ruka, že je "jeden z mnoha". A neříkám to proto, že bych chtěl zesměšňovat úspěchy CR7 nebo Messiho, protože ještě rádi budeme vzpomínat na doby, kdy se tihle dva proháněli po hřišti. Ale pokud mají mít za sebe náhradu, která bude bavit celý fotbalový svět.... tady je.

Reagovat
kubys

Jasný, já jsem jen všemi deseti, ať tu někdo v brzké době zacelí tu díru, kterou ti dva nechali.

Reagovat
deiw

je to tak. Mám dojem, že v samotným Portugalsku tehdy snad i platil za větší talent Quaresma, v dospělým fotbale se pak zase z ročníku 87 výrazně a dříve více prosazoval Fábregas, příkladů by bylo mnoho.. U těch dvou bylo a stále je prostě neuvěřitelný, že opravdu byli těmi top hráči skoro 20 let a z toho se na ně během jejich nejlepších 15 let fakt neměl šanci nikdo jinej chytit.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Bakary3

Vždyť ať se podívají, jak se Ronaldovi střelecky dařilo v jeho začátcích, třeba v LM se dlouho nemohl trefit.

Jo, teď mluvím jen o gólech, ale jej pro ukázku, že to, jak to jde yamalovi teď, ještě není vypovídající. Mluvíme o dalších 20 letech, to si nikdo moc neuvědomuje.

Reagovat
zlatan-legend

Ne, je to relevantní.

Reagovat
fefo

No tak Messi ked mal okolo 17, nehraval zaklad v seniorskej repre Argentiny, vacsinou striedal na par minut. To sa potom tazko goly tazko strielaju. To, ze Yamal dal jeden gol, aj ked krasny a super dolezity, z neho nerobi hraca na Messiho urovni, ono treba na ten futbal aj pozerat niekedy, nie len pozret statistiky.

Reagovat
Gremlin

Ale to platí aj opačne. Messi dostal neuveriteľný boost ako junior v áčku Barci od starých mazákov svetovej úrovne alá Ronaldinho a výkvetu La Masie. Situácia v Barcelone je dnes veľmi rozdieľna. Zostava Barcelony oveľa horšia a povedal by som, že Yamal je už teraz pod väčšim tlakom očakávaní ako Messi v jeho veku.

Reagovat
Csaplárova past

Pokud to bereš podle gólů, tak se odpověď brzy dočkáš - Mbappé dosáhl ve 23 letech na 12 gólů na MS. Rekord je 16 ....

Dá Yamal na svém prvním MS za 2 roky 4 a více gólů?

Reagovat
MystycMac

no si si uletel trochu

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
misinho7

Reagovat
nani92

bude rád ak dorovná aspon Rooneyho

Reagovat
Csaplárova past

Jo, jasně. Potenciál ... pro představu, jak takový potenciál může vypadat - Bojan dal v 17 letech v lize 10 gólů ...

Reagovat
Acrocephalus

Nemůžeš srovnávat 10 ligových gólů a 1 gól proti Francii v semifinále EURA. To je neporovnatelný. V lize vždycky budeš snadněji střílet góly než na repre úrovni.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Csaplárova past

Jediný, kdo tu srovnává jsi ty. Z jednoho jediného gólu, po pár zápasech ...

Co dál na tom bylo tak vyjímečného, krom toho, že prostě zkusil a vyšlo to. Co dělalo Messiho Messim bylo něco jedinečného, moc hráčů to nesvedlo takhle pronikat do obrany. Stejně tak CR7 měl přednosti, které ukazoval každý zápas.

Ale Yamalova střela? Děláš, jako by snad takhle umělo vystřelit pár hráčů na Světě ...

Reagovat
Acrocephalus

Prej zkusil a vyšlo to, jako kdyby na hřiště vešel nějakej kamioňák. V jeho věku hrát na takové úrovni, to se nevídá. Buď jsi viděl jen sestřihy nebo nedokážeš docenit výjimečný talent, kterých neběhají po světě tisíce, ale jen několik málo jedinců a Yamal, když zdraví dovolí, bude jedním z nich. Na hřišti školil i mnohem starší a zkušenější hráče, to mi netvrď, že to svede každej druhej 16letej. Ta střela už to jenom korunovala, ale byla to jen špička ledovce, v každém zápase podával nadstandartní výkony.

Reagovat
Csaplárova past

Zkusil a vyšlo. Na turnaji střílel často z dálky a tahle střela tam zapadla. Je něčím vyjímečná? Pravděpodobně ne, takhle umí vystřelit každý, rozdíl je jen v tom najít odvahu a zkusit to.

Mám si po pár zápasech myslet, že "strčí do kapsy úspěchy Messiho, CR7 a Mbappého" ?

Pravděpodobně ne.

Reagovat
Acrocephalus

Otázka: "Je něčím výjimečná?"

Odpověď: "Protože ji vyprodukoval 16letý kluk v semifinále EURA proti Francii."

Hovoří za vše. Teď mi sem jebni jakékoliv jméno, které by se něčemu podobnému jenom přiblížilo. Těžko pohledáš. Proto je výjimečný.

Reagovat
Csaplárova past

Ja doufam, ze v 17 uz nekdo dokazal vystrelit na branu a priblizit se teto vyjimecnosti.

No fakt si nepamatuju, v kolika skoroval Messi a nebo jini hraci

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Me2win

Reagovat
Novak.Usykovic

Yamal > Jamal

Musiala ve svém věku působí v porovnání s absolventem Yamalem jako dietatko předškolního věku.

Yamal skončí v PL, dřív nebo později. Jde jenom o to, aby šel do AFC a ne do Manchesteru City. Arteta by ho určitě nalákal na dobré peníze, zajímavý projekt a skvělý produkt PL. V Arsenalu by se cítil jako ryba ve vodě a mohl by tam naplno ukázat své kvality.

Reagovat
Di Stéfano

Prečo by mal , aj keď je teraz Barca v problémoch tak proste ….Real Madrid a FC Barcelona sú nad všetkými ostatnými , odtiaľ sa už vyššie vo svete futbalu ísť nedá , len dole .

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Novak.Usykovic

Real je nad ostatními, ale Barcelona není.

Barcelona se jako klub šíleně zdiskreditovala za poslední dekádu mimo hříště i na hřišti. Dneska už jsou ti kluci taky jiní. Dneska už se nejede klubismus ala Maldini, Gerrard nebo Muniaín a Puyol s Tottim. Hráči jsou méně trpěliví, přiletí pozlátko a Laporta nikohon neudrží, možná s těžkostmi tak svou moč a slzičky. Barcelona hraje špatně, a nemá peníze na to, aby udělala své hráče šťastnými. Navíc ani ten trenér nevypadá, že by jim dal nějaký zajímavý projekt. Je to v podstatě stále to samé... odejde nám superhvězda, tak si na dluh a na truc koupíme další, ale stejně týmu chybí na dalších postech kvalitní hráči a v LM z toho nebude nic.

Celkově produkt LaLiga zkrátka není tak načančaný jako PL.

Zůstat v Barce už není terno. Nedostanou tak dobře zaplaceno, DNA identita je pryč, vedení je neschopná a rozprodává majetek .... projekt není dobře nastavený. Jenom dohasíná z dob veliké slávy před dekádou.

Takže není vůbec od věci se jaksi domnívat, že anglické kluby odkoupí týpky jako Gavi, Pedri či Yamal. Sezona či dvě a ti kluci budou otrávení v pokračování v takovém bordelu.

Reagovat
Novak.Usykovic

A abych nezapomněl.... žádný Camp Nou, ale to už je nejmenší problém.

Reagovat
Luc-Luc

Barcelona určitě ne, ta žije jenom už z minulé slávy a postupně ta značka vybledne jako barvy na domě. Něco jako AC Milán...Real OK, ten jede bomby furt.

Reagovat
Laliga

Neskutočne ma ten chlapec baví Jeden z mála hráčov, na ktorého sa naozaj dobre pozerá nie len v pár zábleskoch počas zápasu, ale prakticky pri každom kontakte s loptou.

Reagovat
jitrnica

Do debutu v Barce jsem o něm neslyšel, Culés jo? Nepřišlo mi, že by se nějak hajpoval

Reagovat
Petrinho17

Ale áno, on bol považovaný za obrovský talent už pár rokov. Fanúšikovia, ktorí vidia trošku do klubu o ňom vedeli dávno predtým.

Reagovat
MystycMac

Rýchlo sa zabúda čo CR7 a Messi dokázali tých 800 gólov či koľko dali obaja len tak sa prekonávať nebude nehovorím ani o Lige majstrov...

Reagovat
KingMaster13

Za pár let ballon d´or

Reagovat
Seydou Doumbia

Pokud nepříjde jedno ACL a nepřidají se další zranění, klidně za tři roky může být finished...ale snad ne

Reagovat
vceradnesazitra

Další hajp typu Rodriguez který brzo splaskne

Reagovat
LAM

Nesmysl ho porovnávat s Messim. Ten měl ten peak neuvěřitelně vysoko a udržel se tam hrozně dlouho, ale Yamal měl tuto sezónu v 16 lepší než kdokoliv v tomto věku. Hlavně ať mu vydrží zdravý.

Je otázka kam tu kvalitu dokáže postupně dotáhnout, ale je paráda, že herní inteligenci má skvělou už v 16, což je jedna z těch věcí co se hodně blbě učí. Takovej Dembele by o tom mohl mluvit.

Reagovat
Pablos

Užijme si tu chvíli... než dopadne jako Fati

Reagovat
Kluivert9

Plno lidí by si to tady nepochybně přálo

Reagovat
Pablos

No zatím mu tady lidi předpokládají kariéru Messiho, Ronalda nebo zlatý míče... tak jsem chtěl jít trošku opačně naschvál

Jinak je mu prostě čerstvě 17 za chviličku... ještě je času dost.

Reagovat
Breze

Neuveritelne, ako dobry je tento chalan v 16-tich rokoch.

Reagovat
Luc-Luc

Hajp jak u Fatiho, snad se nezrakvi nebo nevyhoří. Fotbal bude potřebovat novyho Messiho / Ronalda, když to vypadá, že Mbappé jde dolů a Haland na mě moc nepůsobí jako nástupce těch dvou, navic je neviditelnej proti silnějšim mančaftum.

Reagovat
Novak.Usykovic

Mbappe by se místo politického aktivismu, o kterém ví hovno, měl raději starat o svou výkonnost. Protože nalevo si přes Viniciuse nekopne a na hrotu je poloviční.

Reagovat
Pony Slaystation

to že nemá rád nácky z něj dělá politického aktivistu... hm, ok

Reagovat
sergi

Týmto metrom by si sa ty nemal starať do futbalu keď o ňom vieš hovno a predsa sa staráš. Sranda, že?

Reagovat
Novak.Usykovic

To je vtipné, to jsi mi docela nahrál na smeč. :)) Protože jeden čoboláček už mi napsal včera přesně to samé. Možná zde má rudnevs více profilů. :)) Tak to jenom překopíruji. Sranda, že?

"A co má, co dělat to, že adekvátně komentuji situaci s tím, že jsem hrál fotbal jen od 4 do 6 let než mě rodiče daly na tenis? Jenom proto nemám právo komentovat fotbal, že jsem nehrál fotbal za dorost nebo muže? Jžš. A hlavně priateľu, loptička je všude gulatá, takže mám právo komentovat. To zaprvé.

ZADRUHÉ - a to je nejpodstatnější....

Já nejsem veřejně známá osoba, takže komentovat mohu... Nezneužívám moc.

Ale veřejně známé osobnosti jako Mbappe nemají právo ovlivňovat veřejné mínění z pozice občana moralizováním a nabádáním lidí k něčemu, o čem ví totální exkrementy. Měl by být neutrální. Politika do sportu nepatří.

To samé pro to tupé hovádko Vetchýho, které se neustále cítí vyvolené být spussytelem. Vetchý měl jednu dobrou roli a to v pohádce Nebojsa, kde hrál naprosté epické mešuge. Proč předvedl tak dobrý výkon? Protože to je jeho skutečný charakter a nemusel tak hrát, pablb. Opět, ukázkový kašpar znásilněný k tomu, aby šířil propagandu. Vetchý a Mbappe jsou jako legendární ruský krasobruslař Plujščenko nebo jak se jmenoval, čili totální užiteční idioti."

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
sergi

Opäť tá istá logika, možno bol Mbappe v školskom parlamente na základnej, to teraz nemôže komentovať politiku lebo ho dali rodičia na futbal?

Takže každý vyjadriť názor môže, ale nie verejne známa osoba. Potlesk.

Reagovat
Di Stéfano

Reagovat
misinho7

Mbappe 48z a 44g a 10a. No kurva to ide riadne dolu. Lepsi podpriemer.

Reagovat
Luc-Luc

Stats má asi dobry furt, ale herni projev mi přijde, že už to není jako dřív. Ale možná jsem jenom viděl špatny zápasy...

Reagovat
Well

Mbappeho jsem nikdy moc nemusel, ale zatím jediný se vlivem na hru dokázal přiblížit úrovni Messiho a Ronalda z těch generálních talentů, co se tady pořád objevují.

Reagovat
Jordi Alba

Může vyhrát Golden Boye i zlatej míč v jednom roce, nebo musí přenechat tu cenu pro puberťáky někomu jinýmu ?

Reagovat
Keeper117

Tak nejak sa zabúda, že on, Gavi, Pedri je vlastne práca tak nenávideného Xaviho a celkovo toho chaosu, ktorý v Barcelone nastal. Je paradoxné, že práve vďaka tomu a samozrejme aj Xaviho odvahe naložiť na mladých chlapcov zodpovednosť v A tíme môžme teraz sledovať takéto talenty svetového futbalu. Pedriho snáď začne zase držať zdravie a opäť to rozbalí naplno. A Lamine je proste úžasný a hlavne má veci, ktoré sa nedajú naučiť, dajú sa zdokonaliť, ale nie naučiť. Prehľad v hre, výborná kopacia technika a hlavne má vo svojej hre myšlienku, niečo čo chce svojou hrou odovzdať a to je v dnešnej dobe nesmierne vzácne.

Reagovat
LAM

Cubrasí, Fermín, Balde. A dostávat prostor mají i další. Dle mě je teď silná generace v La masíi na které se dá stavět.

Reagovat
kubys

Ta herní inteligence je asi nejdůležitější, co u něj pozorovat. Jako fakt se nabízí to srovnání s Dembelem, který má super techniku, rychlost, kopnout umí, ale ve výsledku je to jen běžec bez myšlenky, protože drtivou většinu situací vyřeší naprosto otřesně.

Reagovat
Keeper117

Tak tak, Dembelé je expert no. Na to, že je obojnohý a tým pádom by mal tie stiuácie riešiť bezproblémov lebo mu je jedno, kde si to hodí, je to celkom úlet dakedy.

Reagovat
Kluivert9

Realisti ti určitě zase vysvětlí, že to žádní zajímavý hráči nejsou, že hrají jen proto, že Barca neměla na posily a musí hrát. A že oni takové hráče mají taky, jen se přes ty všechny jejich hvězdy nemůžou dostat do áčka a že Paz je lepší jak Yamal...

Reagovat
Gazdo

Za Pedriho a Gaviho vdacime Koemanovi. Dokonca neviem ci aj toho Baldeho ako prvy on nevytiahol

Reagovat
Papra

Ať bude Yamal sebelepší, tak šance, že by dosáhl co se týče počtu gólů na dvojci Messi/Ronaldo je absolutně minimální.

Zaprvé by musel hrát na top úrovni minimálně 15-20 let s minimem zranění a zadruhé se fotbal posunul, i slabší týmy už se dokáží takticky líp připravit, zdvojovat/ztrojovat. Ani kdyby se CR7 narodil o 20 let později, tak svých čísel znovu nedosáhne ani omylem.

Reagovat
crusty

Snáď sa mu budú vyhýbať zranenia, lebo iným talentovaným barcelonským mlaďasom sa tie zranenia celkom kopia viď Fati, Gavi, Pedri, Balde...

Reagovat
sergi

Fati si privodil zranenie a chcel alternatívnu liečbu ako svojho času Umtiti.

Pedri boli brutálne preťažený v tak mladom veku a o niečo menej aj Gavi&Balde.

Tak hádam už pri Yamalovi budú pracovať s rozumom, aj keď to tak zatiaľ nevyzerá.

Reagovat
vacin

Jak píšeš ta práce s rozumem je dost velká otázka, protože asi nebude náhoda, že tolik mladých hráču má v Barce problémy se zraněními.

On v této sezóně bede mít odehráno skoro 4000 minut a pořád je to v podstatě ještě "dítě", to je prostě neskutečnej zápřah a ten rozdíl proti sezóně, která předcházela problémum Pedriho není tak velký, u Pedriho to teda bylo umocněno účastí na OH, na druho stranu Yamal je o dost mladší.

Tenhle podzim pro něho muže být možná dost rizikový a já být ve vedení, tak bych mu dal reálně odpočinek tak, aby byl připravený klidně až v pulce září.

Reagovat
letitfly

Na druhou stranu Yamal je podle mě na pohled takovej přirozenější. Běhá strašně lehce, není zatím nijak zásadně osvalenej, "tahá" vlastně poměrně lehkou váhu a nemusí tak trpět klouby

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tělesná kosntituce nic moc, je příliš mladý na to hrát 50 zápasů ročně s chlapama, stále je ve vývinu.

Uvidíme, jestli to vydrží, dříve nebyl fotbal tak náročný.

Reagovat
Well

Jak se to vezme, dříve se zase více prasilo.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Z toho ale ty urvané vazy většinou nejsou, spíš mikrotrhliny ve svalech z přetížení, oslabený sval pak pustí kloub.

Reagovat
Well

Jako jasně, je to teď mnohem fyzicky náročnější. Dřív ale zase do tebe nějaké hovado zajelo a zranilo tě rovnou, vezmi si třeba Madadonu, tam skoro každý zápas na něj byl v dnešním měřítku faul na redku.

Reagovat
Pozor skluz!!!

A přesto na zranění netrpěl.

Reagovat
Well

Tak ta zlomenina moc fajn nebyla, vlastně je obdivuhodné, jak se po ní dokazal vrátit. Měl zranění už jako mladý a mel problémy s kolenem, často hrával přes bolest, viz treba i ten kotnik na MS. Některé zdroje dokonce tvrdili, že k té jeho drogové závislosti hodně přispěli i ty bolesti které měl. Ono vlastně není co divu, šílený kolik na něj bývalo faulů...

Reagovat
Pozor skluz!!!

Jo, beru zpět, lehce jsem se musel dovzdělat, vždycky si vzpomenu na Baggia, který měl už ve dvaceti 300 stehů na kolenou.. :)

Tehdejší hráči byli lépe stavění, přijdou mi více jako chlapi, dnes to jsou kolikrát takoví kluci. Silnější kosti.

Ale Diego schytal zápas co zápas mraky faulů, to jo.

Reagovat
Raul=Real

Top hráčik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele