Yakin dal košem klubovým nápadníkům, zůstane u švýcarské reprezentace

12.07., 11:43
Aktuality
Murat Yakin (© AFP)

Na lavičce švýcarské reprezentace bude rozkazy i nadále rozdávat Murat Yakin. 49letému kormidelníkovi končí smlouva a do svých služeb ho lákalo hned několik klubů, s vedením svazu se ale dohodl na prodloužení spolupráce.

Délka nové smlouvy zatím nebyla oznámena, stejně jako další podrobnosti. K podpisu dojde v pondělí, kdy Yakin usedne před novináře na tiskové konferenci.

Yakin za národní tým v minulosti odehrál 49 utkání a kormidla se ujal před třemi roky, když nahradil Vladimira Petkoviće. S reprezentací prošel do osmifinále mistrovství světa a na další úspěch dosáhl nedávno na evropském šampionátu v Německu, na němž Švýcaři sahali po senzační účasti v semifinále.

Pravou rukou Yakina bude i nadále Giorgio Contini, na novém kontraktu se dohodl rovněž asistent.

Autor: Tomáš Pavlík / transfermarkt.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
Novak.Usykovic

Zklamal mě svým chováním poté, co vypadli. Samý úsměv, žádná frustrace z porážky..... "Nazdar Franto, dobrá práce".

Tohle je důvod, proč Švýcaři nevyhrají nikdy EURO s touhle generací hráčů. Měli jedinečnou šanci dojít do semifinále a dál. Ale jsou měkký.

Kdyby tohle udělal Yakin v týmu s Roy Keanem, tak by ho Roy profackoval už na hřišti.

Reagovat
OnderCZ

Tohle jsem vždycky "miloval". Prohraješ zápas a všichni ostatní po tobě chtějí ať se aspoň do konce dne mračíš. Ano, to je přesně to nejdůležitější o co jde.

Reagovat
Rudnevs

Teba som tu dlho nevidel Ešte sleduješ aspoň po očku Bundesligu / 2. BL?

Naopak týpek nad tebou je tu až moc, toho vôbec nerieš…

Reagovat
OnderCZ

Jako občas to tu pročítám, ne že ne, komentuji už hodně málo, skoro vůbec :) Pořád sleduji, ne tak podrobně jako dřív, ale pořád se snažím. Dvě malé děti dělají své a ten volný čas se hledá hůř, ale Bundesliga zůstává v mém srdci pořád.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Neri04

Naprosty souhlas, take mi tenhle mindset prijde mimo.

To, ze Svycari se dostali vyrazne pred nas ve fotbale a dohnali nas v hokeji, uz se nezmini...

Reagovat
andrew96

Mazec, jak se nálada vůči Yakinovi změnila během jednoho měsíce.

Reagovat
Rudnevs

Tiež som si vravel, z persony non granta je zrazu Coach Muri, veľmi vraj pomohlo, že sa pomeril s Xhakom - obaja sa stretli, dali si nejake dobre cervene vinko a upiekli chleba ci co to

Reagovat
Seydou Doumbia

Petkovic byl ale větší sympaták

Reagovat
Seydou Doumbia

fajny

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
andrew96

Ti dva jsou na nože tak nějak průběžně, což je dáno spíš Xhakou bych řekl. Myslím si, že ten smír se časem zase naruší. Ale to nemusí být vůbec na škodu, když se po čase zase pročistí vzduch.

Bylo mě Yakina během kvaldy a před EM i trochu líto, byť si za to mohl sám. Jsem rád, že Natí postupně překonává alespoň to osmifinálové prokletí. Ale škoda, že letos nepřišel další průlom. Bylo to fakt blízko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele