Xavi Simons se rozhodl o budoucnosti, prodlouží si působení v Lipsku

30.07., 12:44
Aktuality
Xavi Simons (© AFP)

Xavi Simons už hodně brzy ukončí spekulace o tom, čí dres bude oblékat v sezoně 2024/2025. Ofenzivně laděný nizozemský reprezentant znovu odejde z PSG do Lipska, podobně jako loni se bude jednat o hostování.

Ani jeden z klubů proti rozhodnutí samotného hráče nic nenamítá a jejich zástupci dolaďují konečnou dohodu, oficiálně potvrzeno by vše mohlo být během nadcházejících dní.

21letý Simons loni patřil k tahounům ofenzívy Lipska, odehrál 43 zápasů a přímo se podílel na 25 gólech. Desetkrát poslal míč do sítě sám, v patnácti případech vymyslel přesnou finální přihrávku.

Simons má v Paříži smlouvu do června 2027 a za první tým francouzského mistra zatím odehrál jen jedenáct utkání. Formou hostování odešel už pro sezonu 2022/2023, tehdy si ho vypůjčil PSV Eindhoven a tah se klubu vyplatil, fotbalista nastřílel 22 branek.

O Simonsovi uvažoval Manchester United a zájem měl rovněž Bayern Mnichov. Sportovní ředitel bavorského celku Max Eberl si už našel jiný cíl a v jeho hledáčku je Désiré Doué z Rennes. Francouzský klub v první polovině července odmítl 35 milionů eur, nyní může očekávat druhou nabídku.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.sky.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
SunFells

Strašně rozumný borec ♥

Reagovat
FC Porto FC

Vymrdavaji s PSV takto kvůli procentu z přestupu?

Reagovat
Seydou Doumbia

jinou možnost taky nevidím

Reagovat
Ladas321

jop, ale Xavi si vybral Lipsko sám. Bayern chtěl hostování s povinným odkupem, takže by stejně PSV nic nedostalo.

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele