Weiss byl po kanonádě nadšený, Slovan teď láká k návratu kanonýra Šporara

31.07., 11:48
Aktuality
Vladimír Weiss starší (© Profimedia)

Trenéra Slovanu Bratislava Vladimíra Weisse nadchla úterní odveta 2. předkola Ligy mistrů. Slovenský šampion v ní doma deklasoval slovinské Celje 5:0 a v dalším kole ho čeká APOEL Nikósie.

Mužstvo teď má jistou minimálně skupinu Konferenční ligy, s ní se však nechce spokojit. Po utkání kouč prozradil, že Slovan hodlá po letech zlákat k návratu slovinského útočníka Andraže Šporara.

Celje hrálo od 16. minuty bez vyloučeného stopera Damjana Vukliševiče a za oslabení citelně zaplatilo. Slovan v Lize mistrů pětibrankovým rozdílem nikdy předtím nevyhrál. "Jsem nadšený. Z výsledku i z výkonu. Všechny góly byly perfektní. Jsem rád, protože tyhle zápasy jsou vabank. Abychom dobře žili, potřebujeme hrát ve skupinové fázi," uvedl trenér po utkání na tiskové konferenci.

Konferenční liga mu nestačí. "Chceme víc, proto se pokusíme zdolat i Kypřany. Je to fifty fifty, začínáme doma, může to být naše výhoda. Máme dobré mužstvo, uvidíme, co nám dovolí APOEL. Ale při aktuálních emocích, kvalitě, kterou máme, nám naroste i sebevědomí. Jeden kámen nám spadl ze srdce, neboť toto jsme museli udělat, nyní však chceme ještě víc. Bude to další velký zápas na našem krásném stadionu a já věřím, že bude opět plný," řekl Weiss.

Slovan láká k návratu třicetiletého útočníka Šporara, který ne nedávném Euru patřil k pilířům slovinské reprezentace. V Bratislavě sázel góly v letech 2018 a 2019, pak se přes Sporting, Bragu a Middlesbrough dostal až do Panathinaikosu. "Jednáme s ním i s klubem. Není to vůbec levný přestup, on sem chce jít, my musíme zvážit, jaký to má pro nás dnes význam. Zda to uděláme zítra nebo za dva týdny, zda on počká nebo zda počká Panathinaikos. Záleží to na majitelích. Máme rozdělané i jiné hráče, ale soustředíme se hlavně na Andraže," uvedl bývalý kouč slovenské a gruzínské reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (21)

Přidat komentář
ratusek

Andraž by byl dělo

Ikdyž aby na jeho ukor nestagnoval Strelec.

A hlavně by bylo potřeba posílit beky

Reagovat
Engerau15

Ja sa toho bojim tiez, Strelo musi hrat, ak by mu vysla sezona, tak na nom moze Slovan vytrieskat mozno aj rekordnu sumu za prestup zo slovenskej ligy. Andraz by bol paradna posila, ale nemoze uz hrat europske predkola, na druhej strane nahradou za Strelca je len Saponjic, s ktorym Weiss uz nepocita

Reagovat
ratusek

Ještě mi přijde, že má méně minut Marcelli, ale on je asi dostane až postupem času. Tedy doufám, protože to je megatalent a Slovan ho může velmi dobře zpeněžit.

A co ten Mateáš? V 16 letech předkolo LM, i když jen na pár minut, ale i to se počítá. Je v něm něco?Asi ano, když mu dal pár minut i Weiss

Reagovat
Keeper117

Ninovi je tá minutáž dávkovaná postupne, aby mu z toho nepreplo, to je dlhodobo známe. Malý Maty je šikovný fest, vie kde sa postaviť tak, aby bol pre vývoj ofenzívnej akcie dôležitý či na prihrávku, ktorú má výbornú alebo zakončenie. Za béčko dokonca už dal aj gól a je druhý najmladší hráč v dejinách druhej ligy, ktorému sa to podarilo. Ešte ku Šaponjičovi, on nie je napísaný ani na súpiske pre poháre a v lige nebol ani na lavičke, takže sa s ním nepočíta už absolútne.

Reagovat
Degree

Nino je na odchode

Reagovat
Di Stéfano

Zo Strelca som teda poriadne prekvapený , to Euro mu neskutočne prospelo. A hlavne je mladý , perspektívny aj co sa týka budúceho predaja . Do Šporara by som už nejak extra moc neinvestoval .

Reagovat
sensei25

Na Strelca su podla mna ponuky,tak preto ten Sporar.

Reagovat
capaccio

Bingo.

Reagovat
Keeper117

Ak by Strelo odišiel, máme taký istý problém, ako teraz. Isaacovi Vlado úplne neverí, že dokáže byť dlhodobo platný v a tíme.

Reagovat
Neri04

"Slovan v Lize mistrů pětibrankovým rozdílem nikdy předtím nevyhrál."

A stále nevyhrál. Chybí mi doba, kdy se jako zápasy Ligy Mistrů počítaly pouze zápasy od základních skupin dále...

Reagovat
pistacik11

Anna Karolina Schmiedlova

Reagovat
Keeper117

Čo sa týka príchodu Andraža. Ja si myslím, že sa nepočítalo s tým, že sa Strelo a hlavne Marko Tolič dostanú do takej fazóny. Tým, že Strelo vie hrať aj trochu nižšie, tak si myslím, že on by hrával tam a na hrote by hral Šporar, lenže posaď Toliča v jeho súčasnej forme.... Možno keby prišiel útočník výkonnostne slabší alebo podobný Strelovi, aby pôsobil skôr ako backup za ním, ale to nie je vízia Slovana, tam musia byť vždy tí najlepší dostupní a Šporar chce prísť.

Reagovat
r3

Tak Tolic bol mesiac dozadu jednou nohou prec z klubu. A - budem sa velmi rad mylit - uz takychto zableskov geniality mal viacero, problem je, ze to potom preklada bezduchymi vykonmi. Ale mas pravdu, posledne zapasy (a najma doma s Celje) bol fantasticky.

Za mna prichod Sporara rozhodne dava zmysel aj bez akehokolvek odchodu. Tych zapasov bude nekonecne vela (v Europskej lige sa na rozdiel od Konferecnej hra v ligovej faze az 8 zapasov), takze sa rozhodne uzivi aj druhy top utocnik. A ako pises aj ty - Strelo moze hrat nizsie a spolu so Sporarom.

Jediny otaznik je to, ze Andraz by nemohol kvalifikaciu, co je dost minus.

Reagovat
capaccio

Ja by som bol radsej keby kupili Rymarenka a Strelec hral hrotaka. Netreba cakat kym Rymarenka zase objavia ceske kluby a pojde kdesi do Liberca.

Reagovat
r3

Rymarenko je fajn hrac, ale nemyslim si, ze splna Weissovu podmienku, ze ma prist hrac, ktory je kvalitnejsi ako ti aktualni z tej zakladnej rotacie.

Ale ano, na doplnenie kadra by to bola v pohode kupa - ak by sa nejednalo o dokonalych obchodnikov z BB, ktori si urcite vypytaju aspon 5 milionov a 130% z dalsieho predaja

Reagovat
capaccio

Bol by to paradny hrac, podla mna aj kvalitny dost a je mlady a za par sezon by v pohode niekoho vytlacil zo zakladu. Ale samozrejme plati to co si napisal o obchodnikoch z Banskej.

Reagovat
Keeper117

Rymarenko pôjde von, zopakuje sa scenár s Polievkom a presne ako píšete, Vlado teraz pôjde čisto po kvalite, ktorú nenájde v našej lige, ak niekto príde, tak prinesie kvalitu. V predkolách budú už iba 4 zápasy, to Strelo, ak sa nezraní v tejto forme bez problémov odohrá. Čo je problém, je mentalita oboch útočníkov, keďže Strelo už tiež nie je ten mladý chlapec a chce hrať čo najviac a byť ten dôležitý v tom tíme a o Andražovi sa v tomto ani nemusíme baviť a tam by bol tlak aj od vedenia a fanúšikov, že nesmie sedieť na lavičke, takže som zvedavý, ako sa s tým popasujú.

Reagovat
capaccio

Ja si myslim, ze prichod Sporara by Slovanu poriadne nabural cele rozostavenie a moralku v teame. Bol by som radsej keby ho nekupovali. Navyse ma 30 rokov takze ho uz nikdy nepredaju. Jedine ked mu vyprsi zmluva v Panathinaikose a pride zadarmo s vedomim, ze nebude vzdy hravat.

Reagovat
jany kozak

tiez si myslim navyse neviem ako to vyzera s Cavricom ale ak by sa v zime vratil tak to je zbytocne moc

Reagovat
capaccio

A navyse este chcu Blaža Kramera z Legie, ktora ale prvu ponuku odmietla. A navyse este dalej ma Slovan pod zmluvou Šaponjića do 06-2025 a Adlera do 06-2026, s ktorymi sa velmi nepocita.

Reagovat
O.Giroud

S tým Čavričom je to záhada, začínal v základe, potom tá kauza s repre a už bol skôr na lavičke než v základe. Borec, kt. miesto neho začínal má 1+1 a aj napriek tomu, že bol Čavrič žolík tak bol produktívny a teraz sa zranil a čo som čítal malo by to byť vážne. Takže kto vie ako to sním teraz vyzerá a či tam je záujem lebo mi moc nedáva zmysel prečo toľko zápasov bol na lavičke, keďže v Japonsku nefunguje také pravidlo ako napr. v Južnej Kórei, že keď dáš do základu U22 hráča tak máš striedanie naviac.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele