Wales hledá trenéra, u týmu po třech a půl letech končí Page

21.06., 11:32
Aktuality
Rob Page (© AFP)

Reprezentace Walesu se nekvalifikovala na letošní mistrovství Evropy, její asociace se ale o slovo i tak přihlásila. Národní tým je od dnešního dopoledne bez trenéra, propuštěn byl Robert Page.

Page pro svaz pracoval od března 2017, vedl tamní sedmnáctku, devatenáctku i jednadvacítku a před pěti lety povýšil k seniorské reprezentaci. Nejprve zastával roli asistenta, v listopadu 2020 byl jmenován dočasným kormidelníkem a hlavním trenérem se stal předloni.

Walesu se nepovedlo mistrovství světa v Kataru a dojem nenapravil během kvalifikace na evropský šampionát do Německa. Ve skupině skončil třetí za Tureckem a Chorvatskem, ve finále dodatečné baráže pak podlehl Polsku.

"Rob si zaslouží obrovské uznání za práci, kterou odvedl. Pod jeho vedením jsme dosáhli na několik milníků, zaznamenali několik nezapomenutelných výher a po 64 letech se kvalifikovali na mistrovství světa," připomněl výkonný ředitel asociace Noel Mooney.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele