Vývoj Ajaxu mi dělá radost, říká Johan Cruyff

02.01.2013, 14:30
Aktuality
Ajax v předminulé sezóně ukončil dlouhé čekání na ligový titul a loni na jaře prvenství obhájil, čímž se pomyslně vrátil na nizozemský trůn. Vývoj amsterdamského klubu se zamlouvá i klubové legendě Johanu Cruyffovi, který chválí také skutečnost, že Ajax vedou jeho bývalí hráči...

Ajax mezi lety 2004 a 2011 čekal na ligové prvenství, po dosazení Franka de Boera na lavičku se ale do AmsterdamAreny trofeje vrátily. Godenzonen zvyšující kvalitu týmu potvrdili i letos v Lize mistrů, kde získali čtyři body proti anglickému mistrovi Manchesteru City a postoupili na jeho úkor alespoň do Evropské ligy.

Směr, jakým se Ajax v posledních letech ubírá, těší jeho legendy včetně té zřejmě největší, Johana Cruyffa. ”Mám radost z průlomu, který v Ajaxu nastal. Klub nyní vedou bývalí hráči, kteří mají jednoduchá řešení a skvěle spolupracují. S pomocí odborníků můžeme dosáhnout těch nejlepších výsledků,” uvedl pro list De Telegraaf.

”Často slyším slova uznání jak z Nizozemska, tak i jiných zemí. Každý je toho názoru, že momentální vývoj v Ajaxu je fantastický. Samozřejmě se dělají i chyby, ale mnohem důležitější je změna mentality. Čím lépe budete fotbalisty vychovávat, tím lepší fotbalisty dostanete,” dodal pětašedesátiletý někdejší záložník.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Čím lépe budete fotbalisty vychovávat, tím lepší fotbalisty dostanete.”

Reagovat
smazaný uživatel

díky tomuto krédu a jemu jsou hráči jako Xavi, Iniesta, Piqué, Cesc

Reagovat
smazaný uživatel

Taky Messi a Puyol

Reagovat
smazaný uživatel

Messi určitě, Puyol jím ještě tolik ovlivněn není

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Filip12

fuj už sem se lekl že na mě z fotkys čumí Topolánek

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepších výsledkú pre Barcelonu? ako v rokoch 88-96

Reagovat
Al Capone

Ajax dela radost predevsim nam, fanouskum Realu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Katalánsko den hraje přátelské utkání s Nigérií. Utkání začíná v 19:00. K vidění mohou být hvězdy Barcy v podání Puyola, Piquého, Montoyi, Alby, Xaviho, Sergia, Tella, Bartry či Sergi Roberta.

Reagovat
salaminoo

Velmi sympatický klub..jen tak dále

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele