Vysněný podpis v Ostravě. Baník se domluvil se Slavií a pojistil si Ewertona

28.06., 15:15
Aktuality
Ewerton (© FC Baník Ostrava)

Když Baník v polovině června odmítl za Ewertona (27) zaplatit opci pohybující se okolo jednoho milionu eur, zdálo se, že spojení ostravského celku s brazilským šikulou skončí po jediném ročníku. Jednání se Slavií se ale nezastavila a ostravský celek nakonec dosáhl svého. Ofenzivního tahouna, jenž mu v uplynulé sezoně 14 góly a pěti asistencemi pomohl do pohárové Evropy, získal na přestup. Ewerton podepsal smlouvu na tři roky.

Ewerton v Česku působí od roku 2019 a patří mezi to nejlepší, co nejvyšší soutěž nabízí. Poprvé na sebe upozornil v Pardubicích, mezi absolutní elitu se ale dostal až po návratu do Mladé Boleslavi, kde si vystřílel angažmá ve Slavii.

Ve Vršovicích se šikovný Brazilec prosadit nedokázal, hostování v Baníku ale opět ukázalo, co v něm je. Podepsal se pod 19 branek a byl šestým nejproduktivnějším hráčem ligy. Nyní do slezského klubu míří natrvalo. Součástí smlouvy je také úmluva, která mu umožní odejít v případě lukrativní nabídky do ciziny.

"Nejsme v pozici, kdy bychom si mohli kupovat hráče, na kterého si ukážeme. Máme nastaveny určité finanční mantinely a možnosti, přes které nemůžeme v rámci jakési vlastní ekonomické odpovědnosti jít, ale tady jsme je o něco překročili. Je to opravdu výjimečná situace, protože investujeme do hráče, který tady za rok prokázal velikou kvalitu, produktivitu a rozdílovost," uvedl šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
SuperBanikovec

Mikloško jede bomby. Jestli neodejde Rigo, tak Baník půjde do příští sezóny silnější a s mnohem širším kádrem než minulou sezónu.

Který tým na 4./5. místě před evropskými poháry skutečně v minulých sezónách posiloval?

Reagovat
Luka3enko

Kolik teda stál nakonec neví to někdo?

Reagovat
Greny

Četl jsem nějakou spekulací že kolem deseti mega

Reagovat
Me2win

Reagovat
Kepy_FCB

1 milion EUR

Reagovat
Losinho

800k euro

Reagovat
John Obi Mikel

Já bych mu osobně dal druhou šanci u nás. Škoda ho. Baníku pomůže

Reagovat
Gelu28

To video na oficiálním FB kanále v paralele s filmem Vlk z Wallstreet bylo moc fajn.....jen ještě vyhodit hapala a zazpívat mu Neděkujem - Vypadněte a bude to dokonalý....stačilo jak ted zase hledal výmluvy s Líšní a Žilinou v přípravě.....holt tyhle kecy budou minimálně celý podzim a kdo ví jestli ne nadlouho...když má kamaráčofty s Mikloškem.....bohužel se s kdekým vsadím, že nevyrované výkony a výsledky budou i v nové sezóně....však uvidíte

Reagovat
delfin

Super.

Reagovat
Tlustej Pedro

Reagovat
Simas92

OT ale jestli Slavie fakt koupi Choreho tak at se fakt jdou vy**** ... maji penize ale jsou lini nekoho schopneho a nadejneho vyskautovat, misto toho Zima za 100 mega a ted Chory. Fakt lenost neskutecna, nechapu kdo se na to pak ma divat, nic zajimaveho

Reagovat
Me2win

Reagovat
Mr.Mike

Je at jde..ja se tesim jak sesivky skoncej za Plzni v tabulce

Reagovat
Rohlik se šunkou

Zahořel láskou k Baníku, chce si ještě zahrát ligu Mistrů.. to je v pořádku

Reagovat
Damis

Banicek je jako rodina no

Reagovat
Lopiger

Nečekal jsem.

V těch posledních zápasech vypadal furt nasraně na spoluhráče, jak hrajou hovno

Reagovat
Pablos

Zase ví, že tam bude králem, pan uznávaný uctívaný a i spoluhráči si s ním po zápase budou chtít měnit dresy a podepsat kartičky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele