Vyloučení Vitíka v derby? Sudí Szikszay pochybil, uvedla komise rozhodčích

Dnes, 12:30
Aktuality
Martin Vitík (© Pavel Mazáč / CNC / Profimedia)

Sudí Ladislav Szikszay v závěru nedělního ligového derby na Slavii chybně udělil sparťanskému fotbalistovi Martinu Vitíkovi druhou žlutou kartu a vyloučil ho. Hlavní arbitr dostal špatnou informaci od asistenta Michala Volfa, o přestupek, za který by měl být obránce hostů potrestán, nešlo. Uvedla to komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ve svém tradičním hodnocení čtyř situací z 11. kola, vybraných médii.

Ve třetí minutě nastavení domácí brankář Antonín Kinský zkrotil střelu Albiona Rrahmaniho a Szikszay následně udělil Vitíkovi k jeho velkému překvapení druhou žlutou kartu. Po utkání ji v zápise vysvětlil údajným bezohledným kopnutím do lýtka slávistického obránce Tomáše Holeše. Poprvé byl Vitík v zápase napomínán v 60. minutě.

"Ve spolupráci s asistentem jsme udělili Vitíkovi druhou žlutou kartu za kopnutí obránce Slavie do lýtka bez možnosti hrát míč. Ten už měl v moci brankář. Vitík tím vyprovokoval hromadnou konfrontaci na hřišti," řekl Szikszay O2 TV.

Podle komise se sudí zmýlili. Videorozhodčí chybu nemohl opravit, neboť při udělení žluté karty nemůže zasahovat. "Rozhodčí na základě chybné informace od asistenta rozhodčího číslo dva nesprávně udělil druhou žlutou a následně červenou kartu hráči hostujícího družstva. O přestupek na žlutou kartu se nejednalo. VAR (videorozhodčí) dle protokolu může intervenovat pouze v případě přímé červené karty, proto správně neintervenoval," uvedla komise.

V závěru nastavení ještě Szikszay po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace vyloučil slávistu Oscara Dorleyho za úder hlavou směrem k soupeři. Tuto situaci novináři mezi čtveřici momentů nevybrali. Slavia v derby zvítězila 2:1 a vede ligovou tabulku před Spartou už o šest bodů.

Videorozhodčí Tomáš Kocourek pomohl hlavnímu Petru Hockovi v utkání Olomouce s Bohemians (1:3). Sudí v deváté minutě správně na základě intervence vyloučil domácího kanonýra Jana Klimenta za hrubé nesportovní chování, udeření soupeře loktem do oblasti hrudníku mimo souboj o míč.

"Přestupek, ke kterému došlo v páté minutě utkání, všechny kamery nezachytily. Rozhodčímu byl nejdříve poskytnut záběr pouze z levé ofsajdové kamery, ze kterého se jevilo, že došlo pouze k vražení tělem. Po znovuzahájení hry dostal VAR od operátora záběr z pravé ofsajdové kamery, ze kterého bylo patrné, že došlo k udeření loktem. Videorozhodčí následně intervenoval, neboť v případě hrubého nesportovního chování lze intervenovat i po znovuzahájení hry," vysvětlila komise.

Zhodnotila také, že v utkání Českých Budějovic se Slováckem (0:2) rozhodčí Ondřej Berka správně nařídil pokutový kop pro hostující družstvo za podražení. Ondřej Čoudek ve vápně fauloval Merchase Doskiho.

V podještědském derby mezi Libercem a Jabloncem (0:5) sudí Jan Všetečka správně nenařídil pokutový kop pro domácí družstvo za hru rukou Nemanji Tekijaškiho, přestože mu to videorozhodčí Karel Rouček radil. "Hráč měl při střele na branku obě ruce spojeny za zády, aby nezvětšoval prostor svého těla. Následně před dopadem na zem ruce přirozeně rozpojil a byl zasažen do části ruky, která byla u těla. VAR chybně intervenoval, rozhodčí správně trval na svém původním rozhodnutí," uvedla komise.

Autor: ČTK

Komentáře (57)

Přidat komentář
ACSeRw!n

ale on tvrdi, ze ho vyloucil spravne.. tak kdo nezna pravidla ?

Reagovat
Firkraag

Nekecej

Reagovat
Vinci

OPAKOVAT ZÁPAS!!!

Reagovat
$dolar$

Me by vazne zajimalo, jestli nekdo vidi v penalte Slovacka faul. Ja to videl zive, videl jsem to x krat v opacku a faul tam proste nevidim.

Reagovat
Pablos

Tady to není... jestli se ti chce to poslat, tak pošli ...a schválně kouknu.

Reagovat
$dolar$

https://youtu.be/gVXJY0aGywk?si=dVGaZR9OIToWSwYS&t=63

Podivej se zejmena na ten druhej zaber. Ja tam nevidim zadnej dotek, maximalne slapnuti Doskiho na Coudka.

Ale fakt by me zajimalo, zcela objektivne, jestli tam vidis faul.

Reagovat
Pablos

Já asi jo... nemotorně se mu tam zamotal no pod nohy. Navíc mám za to, že na zemi hrát nesmíš... takže se provinil už jen tím, že se o to snažil tam máchat nohama.

Reagovat
Pablos

Ale nečetl jsem si tvůj koment k tomu videu, abych nebyl ovlivněnej... a teď když si to pouštím a přečetl si to, že tam vidíš spíš šlápnutí jemu na nohu... tak to najednou vidím taky no. Jako blbý no... ale stejnak si myslím, že to asi na penaltu být může no, že tam prostě nemůže máchat nohou, i když mu na ní vlastně jen šlápnul (což tě ale taky může poslat k zemi)

Reagovat
$dolar$

No poslat k zemi muze, ale pri dnesnim posuzovani je to preci faul Doskiho. Viz cervena Hoffmana, nebo Cerv, nebo Holese proti AC..

Tohle na penaltu bejt nemuze, ano Coudek tam sel nesikovne, ale nefauloval a jeste mi prijde, ze to bylo ze strany Doskiho prihrano, ze jakmile citil dotek, tak sebou prastil.

Reagovat
SpartaOvenka

Nebyla no, ten druhý záběr mi přijde docela jasný, jak píšeš.

Reagovat
Pablos

Já to beru tak, že to nebylo při pádu takhle zahráno... ale že už upadl a pak hrál nohama, což už by neměl. Tak červená s Holešem třeba ...tam hrál ten hráč ze stoje... stojí když mu tam podstrčil tu nohu (ale i tak se mi taková červená nelíbila no). Já tady fakt beru jen to, že hrál byl na zemi a přesto místo zvedání se (což by už protihráče nikdy nestihl), se snažil hrát něják nohama ještě... či-li to ovlivnil. Ale faul to jinak nebyl no normálně. Jako tady by mě vyjádření zajímalo no. Já si myslím, že to že prostě hrál na zemi no a ovlivnil toho protihráče.

Reagovat
$dolar$

Podle me jak je velkej, tak jeho umyslem bylo se zvednout na bok, chtel tam dat nohy, jenze tam byl Doski, takze to udelat nemohl a Doski mu slapne na nohu a spadne..

Reagovat
$dolar$

„Ve 49. minutě utkání rozhodčí správně nařídil pokutový kop pro hostující družstvo za podražení. Hráč domácího družstva č. 15 holení své pravé nohy, kterou měl na zemi, podrazil hráče hostujícího družstva č. 14.“

Nesouhlasim s tim proste.

Reagovat
Nuno čomes

Samozřejmě ta penalta je mimo.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Já bych to taky nepískal. Přijde mě strašně přísná

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Pablos

Já tohle i beru takovouhle chybu, prostě asistent blbě viděl a něco mu nakecal, že to jasně viděl jak kopl Holeše do lýtka a ten ho vylil no... je to blbý, ale je i vzhledem k tomu vyjádření po zápase vidět, že si myslel, že to udělal správně.

Reagovat
Coutinho10

takže nakopnutí do lýtka je za předpokladu, že brankář má už míč v pořádku ? ok...

Reagovat
Pablos

no spíš jde o to... kde to nakopnutí do lýtka na žlutou je ? Né kdy... ale kde ?

Reagovat
Coutinho10

já to na staďáku měl přes celou půlku, takže jsem to neviděl

z textu článku to na mě dělá dojem, že k němu došlo, ale neviděl jsem v tv, takže jenom vycházím z toho, co tu čtu

Reagovat
Pablos

Tak jediné video co tu je v článku, je zrovna o tom, to ses mohl lépe připravit Plho

Reagovat
Coutinho10

ok, pak podívám, nechtělo se mi na tom plácat data

Reagovat
Pablos

Hlavně tady to není vyzoomovaný jako, když to pak ukazovali po zápase ve studiu.. a všichni se shodli, že tam nebylo nic no. Tady to prostě byla fakt chyba rozhodčího.

Reagovat
Coutinho10

pokud to tak bylo, tak souhlas....to rozporovat nemůžu

Reagovat
Hokaido

Je fakt úsměvný, že vy prostě budete brečet i po vyhraným derby, který rozhodčí celkem zvládnul a udělal jednu nepodstatnou chybu, která vám rozhodně neuškodila.

Reagovat
Coutinho10

já jenom vycházím z tohoto článku, že pokud to nakopnutí bylo, tak snad žlutá je adekvátní trest a nejde o chybu nebo ?

Reagovat
verv

ty musíš bejt snad vymyšlenej, protože tohle není možný

Reagovat
Coutinho10

takže ty tvrdíš, že nakopnutí je ok ?

asi oba komentujeme jiný sporty nebo nevím

Reagovat
verv

A každý nakopnutí je automatický žlutá?

Nehledě na to, že tam žádný nakopnutí nebylo a ty se vyjadřuješ k něčemu, co si podle svejch slov ani neviděl.

Reagovat
Coutinho10

pokud to je tak, jak se píše, že brankář již míč měl, tak nakopnutí za mě ok není

jak jsem psal Pablosovi výš, pokud nebylo, tak beru zpět,to rozporovat nemůžu

Reagovat
Coutinho10

btw nám taky dal v tomto případě nesmyslnou žlutou, pokud nakopnutí nebylo a to Chorasovi, když s ním Vitík praštil o zem...měl bejt potrestanej pouze váš hráč

ale jinak rozhodčí se oproti minule polepšil, ale měl to jednodušší, když to bylo rychle 1:0, pak 2:0 než kdyby trval remízový stav déle

Reagovat
doshcz

prastil o zem

Reagovat
Coutinho10

tak oběma rukama ho držel ze předu na dresu až do doby, kdy Choras byl na zemi...jak jinak to mám popsat ? pošťuchování ?

Reagovat
guzman

Asi si chtěl jen vyzkoušet trávník, dobře se mu na něm leželo..

Reagovat
Coutinho10

asi a proto Choras dostal kartu

Reagovat
Nuno čomes

Brzy zapomněl.

Reagovat
Hokaido

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
Nuno čomes

Jaké nakopnutí do lýtka?

Reagovat
Coutinho10

"Ve spolupráci s asistentem jsme udělili Vitíkovi druhou žlutou kartu za kopnutí obránce Slavie do lýtka bez možnosti hrát míč. Ten už měl v moci brankář. Vitík tím vyprovokoval hromadnou konfrontaci na hřišti," řekl Szikszay O2 TV.

Reagovat
Nuno čomes

Ty píšeš nakopnutí do lýtka je ok? Já se tě ptám, jaké nakopnutí do lýtka máš na mysli?

Reagovat
insane

Szikszay, konečně to vidim napsaný. Celou dobu se mi to v hlavě automaticky jevilo jako "Xixai" nebo něco takovýho, byť to samozřejmě nedávalo smysl, do křováka má vizuálně fakt docela daleko.

Reagovat
ACSMan

A k čemu nám to je, když jsme díky té červené nemohli pak už otočit zápas

Reagovat
hrundy

Ještě, že ji dostal. Fakt bych byl nasranej, že by to jinak skončilo 3:2 pro vás...

Reagovat
Pablos

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
delfin

Reagovat
mistr129

Reagovat
delfin

Skvělý derby. Po dlouhé době to Sparta netaktizovala a nebyla to remizová nuda. Výsledek zasloužený, podle toho co bylo na hřišti.

Reagovat
Bakary3

Tak netaktizovala, protože dostala gól ve druhý minutě

Reagovat
delfin

To bylo úplně nejskvělejší.

Reagovat
Bakary3

Jen tedy v tyhle souvislosti mě docela šokovalo vyjádření frise, že chtěl místo haraslina krasniqiho, že čekali, že budou hrát na brejky.

Jenže dostali gól a museli být víc na míči, což je překvapilo a v taktické přípravě s tím nepočítali.

Jak tohle může říct tvl ? jakože nebyl připravenej na to, že může dostat první gól?

Reagovat
Coutinho10

wow

14:23 Bořil se vrací do reprezentace

Trenér národního týmu Ivan Hašek (61) na reprezentační sraz před zápasy proti Albánii a Ukrajině podle webu iSport.cz dodatečně povolal Jana Bořila (33) a Ondřeje Zmrzlého (25). Obránci Slavie mají ve výběru nahradit sparťany Jaroslava Zeleného (32) a Matěje Ryneše (23).

Reagovat
John Obi Mikel

Bořil v repre

Za mne by bylo lepší, kdyby si taky odpočinul, ale výkonostně to chápu, teď má formu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele