Vyhrát v Saint-Étienne je vždy skvělé, pochvaluje si Garde

10.12.2012, 15:55
Aktuality
Ve velké pohodě se momentálně nachází Olympique Lyon. Po hladkém postupu ze skupiny Evropské ligy si nyní vybudoval pětibodový náskok v tabulce Ligue 1, k čemuž mu výrazně pomohlo včerejší vítězství v Saint-Étienne. Jeho trenér Rémi Garde tak pochopitelně zářil spokojeností...

Lyon šel do včerejšího derby s vědomím, že jeho nejbližší pronásledovatel z Marseille doma neuspěl proti Lorientu. Les Gonés psychické výhody využili, a i když většinu druhého poločasu dohrávali bez vyloučeného Daba, tak zásluhou branky střídajícího Bastose zvítězili 1:0.

”Vyhrát tady, na Stade Geoffroy-Guichard, je vždy skvělé. Jsem velmi spokojen s tím, jak jsme si poradili v oslabení. Můj tým skvěle bojoval a také ukázal mentální sílu,” uvedl trenér Rémi Garde, který si vysloužil pochvalu od Jeana-Michela Aulase. ”Po taktické stránce jsem si ten zápas užíval. Rémi Garde tým fantasticky připravil a pro mě je to muž zápasu,” prohlásil prezident klubu.

Olympique má v tuto chvíli pět bodů k dobru na duo Marseille, Paris Saint-Germain a právě do hlavního města pojede příští víkend, mezi tím ale musí zvládnout zápas s posledním Nancy. ”Tři body jsou skvělé, ale proti Nancy je musíme potvrdit. Nesmíme se nechat unést, stejně tak nepřipadá v úvahu, abychom již přemýšleli o utkání v Parku princů,” dodal Garde.

Na rozdíl od svého protějšku byl hodně zklamán Christophe Galtier, trenér Saint-Étienne. ”Je to velké zklamání, protože jsme měli vysoká očekávání a navíc realita byla taková, že jsme si prohrát nezasloužili. Lyon si nevytvořil tolik šancí jako my. Udělali jsme ale dost individuálních chyb a mám dojem, že jsme byli trochu nervózní,” uvedl kouč ASSE, které je v tuto chvíli čtvrté, nicméně jen o skóre před Valenciennes, Bordeaux a Rennes.

Autor: Petr Vaněček / goal.com, lequipe.fr

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vůbec bych se nezlobil, kdyby Lyon vyhrál titul.

Reagovat
PetersCZ

Allez Les Gones!

Reagovat
smazaný uživatel

Garde se taky po první sezoně hodně zlepšil.

Reagovat
domingo

Gardemu je hlavne nutno pricist obrovskou zasluhu na vyreseni problemu ve stredu hriste, protoze vyborne odhadl Malbranqueho moznosti. Uz jsem to psal pod samostatny clanek, ale moc pozde, tak to dam jeste sem..

"To je dane hlavne tim, ze ho Garde sprave odhadl a nechal ho hrat tam, kde potreboval, tj. uprostred zalohy (ne nahodou ho ve Francii letos prirovnavaji ke Scholesovi). Galtier ho vnimal jako posilu do te utocne trojky a taky tam s nim pocital, protoze uprostred mel plno a potreboval hrace dopredu - a podle toho to taky dopadlo. Uz nema rychlost a vybusnost, na druhou stranu prehled a fotbalove mysleni neztratil, coz se ted potvrzuje."

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pravda, už se poučil z loňských 4-2-2-2, které prostě nefungovalo (respektive jak sezona běžela, na začátku to celkem vítězilo) a hlavně dává dost přednost juniorce a hlavně za to má obrovské plus.

Jinak Garde, co jsem viděl, Malbranqua postavil jednou na křídlo a tam byl vážně poloviční a k ničemu se nedostal, ale to jenom proto, že tam neměl kdo hrát. Ten střed hřiště je teď skvělý...

Reagovat
domingo

Ja rikal uz loni, ze Garde na to ma

Reagovat
smazaný uživatel

Já ne, no ...poslední dobou mi mé odhady moc nevycházejí.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo nahodou vyhrame titul a Abramovic ho stiahne do Chelsea

Reagovat
juninho8

koli chelsea by mali zaviest hostovanie manazerov

Reagovat
.13

Reagovat
smazaný uživatel

Scholesovi se podoba leda postavou. Malbranque pracuje na vetsim prostoru a se Scholes se neda srovnavat, pac je univerzal, ktery ze stredoveho kruhu zaridil United uspechy. Jinak vcera vysel clanek na Goal.com o tom, jak Xavi opevuje Scholese jako nejlepsiho stredniho zaloznika poslednich 20-ti let. A Zidane, kdyz hraval profesionalne prohlasil, ze Scholes je nejlepsi hrac proti kteremu kdy hral. Skoda, ze neni alespon z poloviny takovy sympatak jako Zizou. Mozna proto, ze Zidane byl nejlepsi, max druhy, kvuli prdovi z Rosaria :D

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

Galtier? Lyon si nevytvoril tolko sanci ako my? ved okrem streli Clerka nemali štepani ziadnu šancu ak neratam tu hlavicku zo sestnástky....

Reagovat
Langi

srandista

Reagovat
Israha

Těším se na ten zápas s PSG...střelecká forma na obou stranách solidní, mohla by to být zase nějaká přestřelka jako loni.

Reagovat
smazaný uživatel

zalezi na Ibrovi

Reagovat
smazaný uživatel

remimu lonska otukavaci sezona hodne pomohla, letos me nenapada krok, ktery by zvolil spatne; jsem za letosni sezonu rad nejen vzhledem k vysledkum, ale i vzhledem k jasnemu signalu z nasi strany, ze to muze jit i bez predrazenych hvezdnych prestupu

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ty nákupy nebyly, tak se ani nic nestane. Mvuemba ještě ani nehrál a Monzon je taky mimo . Jediný povedený nákup s odstupem času byl Biševac a podepsání Malbranqua

Reagovat
smazaný uživatel

malbranque, bisevac, dani duvery remymu, vsazeni na mlade hrace, to vsechno se musi pocitat... mvuemba a monzon vhodne rozsireni kadru v pripade zraneni, ktera se nam zatim vyhybaji (!)

takhle to vypada proste, ale nepodcenoval bych kroky vedeni, vsechno se ukazalo jako skvele tahy, byt nenapadne

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to určitě. Mně jenom mrzí, že Mvuemba ani ten Monzon nedostávají více šancí, škoda, že Lyon vypadl z poháru, tam by si zahráli dost.

Reagovat
smazaný uživatel

A zranění se nám teda vyhýbají v tom případě malým obloukem. Gourcuff zraněný, pak Bastos, mezitím Grenier, pak zase Gourcuff, pak zase Grenier, mezitím Lisandro s Lovrenem...spíš jsi to myslel tak, že se zranění zatím vyhýbají na postech, na kterých hrají Mvuemba s Monzonem.

Reagovat
juninho8

a tak monzon ma prave teraz sancu....dabo si podla mna par zapasov nezahra

Reagovat
smazaný uživatel

gourcuffa uz nepocitam... jinak az na lovrena to byla vetsinou drobna zraneni, odehrat sezonu uplne bez zraneni je nemozne

Reagovat
smazaný uživatel

Bastos byl mimo 2 měsíce a je to naše nejlepší křídlo no. Ale je fakt, že se dal v pohodě nahradit.

Reagovat
smazaný uživatel

bastos je samozrejme nejlepsi kridelnik v tymu, ale je uz asi 3 roky na odchodu, proto bych ho nepocital jako prvni volbu na kridlo, bohuzel

Reagovat
Langi

Rémi Lyon

Reagovat
juninho8

gaillard?

Reagovat
Langi

to vás to ještě nepřešlo??

Reagovat
juninho8

ani neviem ako ale vcera som sa dostal k nejakym videam tak sa mi to hned vybavilo ked si to napisal

Reagovat
Kucka

Rémi Gaillard kope za MHSC

Reagovat
smazaný uživatel

OT: čo som sa dočítal tak Grenier ma tuším, že natrhnutý zadný stehenný sval a bude mimo tak do polky januara , kazdopadne prvy zapas v novom roku by mal stihnúť. Tak dufam že sa Yoan znova ukáže a bude mať formut.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono to nevypadalo už na hřišti vůbec dobře. On už kulhal, ukazoval, že to zkusí a za další minutu už brečel na zemi. Ještě že bude ta pauza...

Reagovat
Langi

kurva to mě sere...ještě že je zimní přestávka

Reagovat
Langi

jinak už se ví na kolik zápasů dostane stopku ten náš Zidane?

Reagovat
smazaný uživatel

este nie...ale prave som zistil ze Lisandro a Lovren sú už zapojený do tréningu, no neviem v akej miere no a na zapas v stredu je pozastaveny Gonalons kvôli kartám a samozrejme Dabo.

V Coupe de France sa stretneme s víťazom zo zapasu Saint-Louis Neuweg (CFA2) - Epinal (National)

Reagovat
smazaný uživatel

Gonalons zatím odehrál všechno co se dalo a Fofanič ho určitě 100% zastoupí. Místo Daba asi nastoupí Umtiti a stoperskou dvojici tipuju na Biševac-Koné. Nema problema, zvlášť proti Nancy

Reagovat
smazaný uživatel

I když tam je větší šance že remizujem, než v Paříži

Reagovat
Langi

twl nic takovýho...s poslednim remizovat...takovýhle skraty už máme za sebou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele