Vyhodit Mourinha by byla hloupost, tvrdí Sir Alex Ferguson

07.12.2015, 20:52
Aktuality
Chelsea prožívá nejhorší sezónu v dobách vlády ruského oligarchy Romana Abramoviče. José Mourinho své svěřence nedokázal ani po patnácti kolech navést na vítěznou vlnu a krčí se s obhájcem titulu na nedůstojné čtrnácté příčce. Podle nejúspěšnějšího manažera historie Premier League Sira Alexe Fergusona by však propuštění portugalského kouče nebylo rozumné.

Takhle špatně obhájce titulu Premier League ještě nikdy nehrál. Blackburnu se po triumfu v roce 1995 další sezónu nedařilo, ale po patnácti kolech měli Rovers nastřádáno alespoň 18 bodů. Chelsea má ještě o tři méně. Po úděsném startu, kdy Blues absolutně nefungovala obrana, nyní pro změnu nedokážou góly střílet. V posledních čtyřech kláních skórovali jedinkrát.

Manažerské křeslo Josého Mourinha je proto rozkývané jako mléčný zub a přinejmenším média spolu s částí fanoušků jej vyhazují takřka po každém nepovedeném utkání. Někdejší dlouholetý šéf Manchesteru United Sir Alex Ferguson s nimi však zásadně nesouhlasí. "Neexistuje jediný rozumný důvod pro vyhození jednoho z nejlepších trenérů všech dob," začal.

"V posledních letech vyhodil (Roman Abramovič) už tolik koučů - jsem si jistý, že si z toho vzal ponaučení. Musí věřit a nepřestávat doufat, že José obrátí situaci k lepšímu. V každé zemi, kde působil, vyhrál velké trofeje, byla by hloupost jej vyhodit. Bylo by to špatné rozhodnutí," zdůraznil Ferguson.

José Mourinho už byl z Chelsea jednou propuštěn, na začátku sezóny 2007/08 se mu přitom v porovnání s letošní sezónou dařilo v lize o poznání lépe. Alex Ferguson se dokáže do role svého bývalého soka dobře vcítit, zkraje svého působení u Red Devils skončil v lize 11. a 13. a byl na pokraji vyhození. Za tři roky však poprvé vyhrál titul a během dvou dekád udělal z Manchesteru United nejlepší tým anglické historie.

Trpělivost radí Ferguson i Abramovičovi. "Mourinho se poprvé v kariéře setkal s neúspěchem. Poprvé v životě musí skousnout špatnou publicitu a to je velká výzva. Ale i přesto, že v sobotu opět prohráli, byly na Chelsea v minulých týdnech vidět známky postupného zlepšení. Znám Mourinha a jeho práci a nedokážu si představit, že tahle krize potrvá dlouho," dodal bývalý skotský manažer.

Autor: Marek Ustohal / bbc.com

Komentáře (276)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ako stale, aj teraz ma Fergie pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Prial som pre Mou nejakú facku pre jeho aroganciu v Reali i voči Wengerovi, ale teraz ho už ľutujem. Je to niečo nepochopiteľné - tím je majstrom a na druhý rok v tom istom zložení prehráva zápas za zápasom. Niečo podobné sa stalo vlani v Dortmunde, nie a nie sa chytiť.

Reagovat
Y.N.W.A

tak samozřejmě, když tím Manchesteru ubude soupeř o LM

Reagovat
ManUnited

Však je to blbost točit furt ty manažery, Fergie má pravdu.

Reagovat
SunFells

Jenže Chelsea ty manažery točila na základě značně přípustnějších věcí. Tady prokazují velkou trpělivost.

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna u něj bych to riskl...

tohle není věc spravedlnosti..

Reagovat
Usty

ano... konečně

Reagovat
kvasha16

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

Ajo, tak kvůli di Matteovi ho raději vyhoděj taky...

Reagovat
Swarley

Reagovat
Talker

Zrovna ve chvíli, kdy měl skončit po Evertonu...

Reagovat
risk je zisk

Na kazdem sprochu pravdy trochu.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým sa dá len súhlasiť. SAF

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Talker

Běž do hajzlu Fergie.

Sack him in the morning!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Miguel19

Fandit United, tak mi to taky přijde jako blbost...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no, fandim United, ale louise bych poslal do piče hned

Reagovat
PlackaSKS

co jinýho by měl řikat fanouškej mufanů...

Reagovat
One-Real

Minimálně pro 19 ze 20 týmů v lize.

Reagovat
Tomanatura

proste boss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fergie mysli aj v dobro Realu . Nechcem vidiet co by nastalo keby ten debil ho vzal spat .

Reagovat
minoLFC

ten sa zastával aj Rafu

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by vyhození Mourinha pro Chelsea přínosné?

Ano (fanusikovia Chelsea)

Nie (fanusikovia ostatnych klubov)

Reagovat
Hokaido

ale je to spíš opačně, no

Reagovat
Usty

což je smutný

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Takhle děsivé výsledky by rozumným důvodem k vyhazovu docela byly, Fergie.

Osobně jsem přesvědčen, že by jim nový impuls v této sezóně pomohl, ale dlouhodoběji by to mohla být chyba ...zas je ale rozhodnutí ponechat si ho může stát účast v LM pro příští rok, to není málo.

Reagovat
Miguel19

LM už je pasé teďka..

Reagovat
SunFells

To se ještě dá zachránit, u Lesteru je riziko odpadnutí docela velké a na 5. Tottenham chybí 11 bodů. Týmy z vršku to teď taky mrdaj.

Reagovat
smazaný uživatel

LM pasé ani omylom. Vyhrajú europsku ligu a sú tam

Reagovat
mayday

To by museli zejtra ale schválně rupnout s Portem

Reagovat
SunFells

Prej že schválně

Reagovat
Talker

Jak by to dlouhodobě mohla být chyba? Co udělal v rámci dlouhodobé práce, co by bylo přínosem?

Jeho přínos je viditelný jen v době, kdy jsou výsledky a tím se dají přehlédnout jeho chyby.

Reagovat
SunFells

Protože není moc pravděpodobné, že by ho nahradil stejně kvalitní manažer. Tato sezóna je zprasená, tým a sám Mourinho na tom nemůžou být psychicky zrovna nejlíp. To v nové sezóně nebudeš mít.

Reagovat
Talker

Lepšího trenéra neseženem. Lepších manažerů je v PL 10.

Reagovat
SunFells

Já ti v tom boji proti Mourinhovi docela fandím, ale s takovou přeháňkou tě lidi nebudou brát úplně vážně.

Reagovat
Usty

Proč ten budoucí čas?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako "lid" ti mohu potvrdit, že Talkera v současnosti, na rozdíl od tebe, beru vážně .

Reagovat
Usty

ty jsi lid? pro boha živého...

Reagovat
smazaný uživatel

Boha se dovoláváš marně. Jak říkám, od doby, co jsem se rozhodl sestoupit z Olympu, jsem lid.

Reagovat
icemike

To se má Larry Flynt na co těšit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Tak v práci se širším kádrem neznám horšího manažera...

Reagovat
SunFells

To jo, ale to je součást většího balíku. Nejobjektivněji kvalitu manažera můžeš zhodnotit podle výsledků a v podstatě v té lize není úspěšnější trenér.

Reagovat
Talker

My se ale nebavíme o dvou či tříletém angažmá, kdy stačí přijít, doplnit si kádr a vyhrávat trofeje. V tom je Mourinho jednoznačně nejlepší, to uznávám.

Ale bavíme se o vybudování dynastie, o 5-10 letech práce, kdy se prostě bez práce se širším kádrem prostě neobejde - protože ve chvíli, kdy potřebujeme přivést každý rok 5 nových hráčů, abychom nahradili odchozí, tak to občas prostě nevyjde.

Práce s juniorkou se teoreticky dá vynechat, ale Roman ji očekává a Mourinho má zatím jen plnou hubu keců. Navíc v rámci mladých hráčů máme pravděpodobně nejúspěšnější generaci historie (co se týče juniorských soutěží) v rámci klubu. V rámci trofejí je na tom tahle generace podobně jako Busby babes mimochodem.

Jeho práce s médii, kdy přitahuje tlak, kdy dělá průser za průserem, kdy vyhodí doktorku a ještě to dá veřejně najevo. To vše klub poškozuje. V současnosti je mnohem negativnější osobou, než když přišel - a to je co říct.

Jeho arogance ( "In my case it's difficult to study from others because when you reach my level it's difficult to learn from others - you must learn from yourself,") tomu taky nepomáhá - má se co učit od ostatních strašně moc. Má strašné mezery v hledisku dlouhodobé práce.

Sázka "na svoje koně" mu taky nepomáhá - Cesc je jalový od jara a na podzim je příšerný - a stále hraje a je Mourinhem označován za klíčového hráče. Costa je na tom podobně, až poslední 2 týdny se ho zbavil po hádce. Braňa muselo na lavičku poslat zranění.

Když to shrnu - jako krátkodobý trenér - nejlepší na světě. Jako manažer, který by měl převzít zodpovědnost za klub - to radši vezmu pomalu kohokoliv jiného v PL.

Reagovat
SunFells

Já rozumím, že ta práce s širším kádrem s dlouhodobější působením u týmu souvisí, ale zas si myslím, že je to možné brát jako svízel a ne jako něco, s čím by nebylo možné fungovat.

K juniorům se u vás s Romanovými cíli neobracel nikdo a já teda mám za to, že 30 miliónový náhradníci jako Cuadrado byl mafiánův nápad. To tu cestu mladým neulehčí a tedy nevím, jak by mohl něco takového teda strůjce problému očekávat.

Že dělá ostudu se bavit nemusíme, já bych svému týmu přestal fandit v momentě, kdy by ho jmenoval. A tedy bych také vzal kohokoliv jiného v PL, ale to neznamená, že by odvedli stejně kvalitní práci. Je pár adeptů, kteří by mohli mít šanci toho dosáhnout, ale určitě se jejich počet neblíží k deseti a všechno to jsou borci, u kterých se najdou negativa. Pochettino jich moc nemá, ale ten je oproti Mourinhovi nedlouho působící štěně, nejvyšším levelem moc nepolíbené.

Reagovat
Talker

Já zas práci se širším kádrem považuji za klíčovou, protože s jedenácti hráči můžeš vyhrát jen díky štěstí a absenci zranění a výpadků formy. Ono nakupovat na lavičku hráče v plné síle (Luis a spol) je drahej špás. A ti hráči stárnou, musíš je obměnovat, musíš přestavovat ten kádr a k tomu je potřeba důvěra.

Junioři se stali cílem pár let zpátky. Je to jeden z důvodů, proč se Ancelottimu proškrtal kádr, proč se přivedl AVB a proč o těch mladících Mourinho mluví - protože to vedení prostě očekává.

Ohledně stejně kvalitní práce - to se nedá porovnat. Ta předchozí práce Mourinha se prostě nedá brát moc v potaz, protože nikdy nepůsobil dlouhodobě. A jak říkám - já si myslím, že se k tomu absolutně nehodí. Je to fajn mezičlánek, který přijde, vyhraje pár titulů a odejde. Ale myslím, že na dlouhodobou práci se prostě povahově prostě absolutně nehodí - a proto si myslím, že s těmi finančními možnostmi a tím kádrem byla hromada manažerů úspěšnější.

Těch 10 jsem samozřejmě nadsadil, ale věřím, že třeba Ranieri, Pochetino, Klopp, Koeman odváděli lepší práci v dlouhodobém měřítku. U dalších je to otázka. Jak psal Iacob níže, u Howeho je to složité - ten si vybudoval dynastii už v Bournemouthu, který vytáhl z League 2 do PL.

Reagovat
Counter

Ale jiní manažeři aspoň dokázali v klubu vydržet nějak na úrovni dýl než tři roky.

Reagovat
SunFells

Za tím ale primárně stojí jeho kariéra a povaha.

Reagovat
Talker

Přesně tak. A jeho povaha prostě nesedí k dlouhodobé práci. Musí se dostat z puberty.

Reagovat
smazaný uživatel

Což je šíleně nefér vůči např. Eddie Howeovi. Taky by se dalo hodnotil podle umisťování se v tabulce vs finanční možnosti klubu, ale tam by zase byli znevýhodněni trenéři, kteří vlastně ani už výše nemůžou. Objektivní by byla diferenciální rovnice, která by zahrnovala několik podobných parametrů.

Reagovat
SunFells

Porovnávat Howea s Mourinhem je šílené.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani trochu.

Můžeme vzít třeba vzájemné zápasy v PL - 1:0 pro Eddieho

Reagovat
Free_player

OT: Co říkáte na tohle ?

http://www.csfd.cz/film/59676-the-last-kingdom/prehled/

Mě osobně se to líbilo mnohem víc než 1. serie Vikingů

Reagovat
olis

pecka, vikingovia tiez super, neviem ani povedat ktore je lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No Loki, no fun.

Reagovat
smazaný uživatel

*Floki

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za tip, jsem velky fanda Vikingu, takze jsem hned dal stahovat a uz se tesim zitra na trihodinovou cestu vlakem ;-D

Reagovat
Talker

Rozhodně lepší než vikingové. Respektive první serie Vikingů pecka, pak jsem přestal sledovat po 3. dílu druhé...

Reagovat
I am Mancunian

ja tiez po 3. casti

Reagovat
dadoprso

moje stokoruna vsazená v tipsportu říká že by ho měli vyhodit

Reagovat
smazaný uživatel

ot: https://video.twimg.com/ext_tw_video/673880596758839298/pu/vid/1280x720/f3Af8juOMMP13sSZ.mp4

chris chris...

inak pri prvom gole NUFC neurobil Skrtel chybu, ten si bral Ayozeho ako utocnika a AM (Wijnalduma) malo mat nase DM...pozrite si to este raz na videu, tato fotka je zavadzajuca https://pbs.twimg.com/media/CVkAiRXWEAA4Q_y.png

Reagovat
Wat

Počkat, co přesně máš proti tomu Bentekemu v tomhle případě?

Reagovat
smazaný uživatel

co asi, aspon snahu / naznak nabehu do vapna

Reagovat
Wat

Jako vážně? Však balón ho přelítl, když byl otočenej zádama k bráně bez náběhu. Kdyby šel do vápna naplno, tak by stejně doběhl maximálně tak na velkej obdélník a dál prd, kdyby s tím centrem ten hráč počkal, bylo by to o dost lepší. Zas nerozjížděj nějakej hon na něj.

Reagovat
fenixLFC

tak by dobehol an velky obdlznik, takto si len vyklusaval a uplne sa na to vysral. Aj keby moreno zasekol a cakal tak proste je to k hovnu lebo benteke na to kaslal...on bol problem v tom ze on od zaciatku tie situacie necita ako zvysok timu, on caka ze loptu dostane do nohy a o nabehy sa skoro ani nesnazi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Hned při tomhle pohledu dělá chybu, že takhle kravsky natahuje ofsajdovou linii.

Reagovat
vodka

vsichni v lajne a skrtel mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
soukup

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

* , ale gol z toho nevyplynul

Reagovat
Kucka

Reagovat
bbbauch

nene posrali to vsichni krome skrtela

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ač ho nemusim, tak jsem rad za to, že nevyhazujeme trenéra. Nikdy jsem nebyl zastáncem toho, že za všecko může trenér. Liga mistrů už je stejné v háji, tak bych mu klidně tuhle sezónu nechal, ať ukáže jestli je opravdu nejlepší na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z hlediska konkurentu Chelsea, určitě.

Mě spíš vrtá hlavou, kam by šel? Ty úplně TOP TOP kluby momentálně trenéra nepotřebujou a za další on nebude taky moc levnej a jen tak mu něco nevoní...

Reagovat
Kang & Kodos

Jako z hlediska Norwiche, Newcastlu nebo Bournemouthu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
kvasha16

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Rišty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý britský humor.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Hlúposť je nechávať ho v klube. Priniesol tu titul, a môže ísť zase do inej krajiny. On by ten káder posúval stále do väčšich sračiek, o také 2-3 roky by tu bola stopérska dvojica Pique Pepe, to už teraz vidím . Nevie pracovať s nedozretými hráčmi, po roku max. 2 sú všetci hráči z tej hry znechutení. Za posledných 5 rokov viedol 2 zo 4 top tímov, a neprešiel ani do finále LM. Buď odíde zlo v podobe 1 trénera, ktorý netuší a nevie pracovať dlhodobo, alebo po sezóne odíde Hazard, Oscar a ďalší. A tie posily som už načrtol hore...

Reagovat
vitasrp

Ani do finále LM. Takovej mini nárok vlastně.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepší tréner + 2 absolútne top kluby/tímy. Finále LM aspoň raz za 5 rokov je povinnosť.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mu zrovna nesedí to úplne TOP. Vyhral LM s Portom a Interom. Kádre tých tímov sa úplnou špičkou nazvať nedali. On nie je tréner na dlhú dobu, je temperamentný a Anglicko ho zabíja. Mal by ísť na juh. Napríklad AC Miláno by mu sedelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Ne jemu by seděl spíš obranej Inter Výhry 1:0 to je něco pro něho Ale pozor Inter měl v tu dobu tým který se dal srovnávat s Bayernem a Barcelonou.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter má Manciniho. Ten je skvelá voľba pre Internazionale. AC málokedy vyhráva, takže boli by šťastní aj za 1:0. A káder Interu určite nebol na úrovni Barçy alebo Bayernu. Vtedy slávila úspech skôr taktika ako sila kádru

Reagovat
technecium

Hmmm. César, Lucio, Zanetti, Cambiasso, Sneider, Stankovič, Milito a nebo Eto'o vůbec nebyli hráči světové kvality

Reagovat
smazaný uživatel

Maicon

Reagovat
technecium

Zapomněl jsem

Reagovat
smazaný uživatel

Povedal som že neboli?

Reagovat
vitasrp

Byl 5x ze 6 let v semifinále, to je podle mě dostačující, aby se to nepovažovalo za nějakej fail.

Mimochodem Chelsea byla při jeho příchodu nejlepší tým Evropský ligy, Real byl absolutní TOP tým, kde to semifinále automaticky očekáváš, Chelsea ale nikoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kádrovo bola Chelsea vyššie, tá nešťastná účasť v EL to skresľuje.

Reagovat
vitasrp

Ano, ale zároveň měla taky střed zálohy, který byla Benfika schopna 45 minut totálně drtit. Řadit to někam mezi TOP 4 celky světa a tvrdit, že s tímhle týmem Mourinho musel být během 2 let ve finále Champions League, to je prostě zvláštní.

Reagovat
smazaný uživatel

tak schválně.. současnej rok.. na světě je kolik týmu, jenže maj kvalitu vyšší než Chelsea a "zasloužili" by si teda semifinále LM.. Barca, Bayern, Real jasný...(neřešme Beniteze)... pak máš: City, Chelsea, PSG, Arsenal, Juve..

A Momodou: ty mi chceš říct, že Mou má každý rok tahat Chelsea do semifinále? natož finále, který je pro vyvolený...

Reagovat
smazaný uživatel

Nič také ti povedať nechcem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ani nechcem zažiť ďalšie fiasko ako s PSG minulý rok. Ku takému scenáru sa každoročne sám Mourinho dobrovoľne schyľuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to myslel na tých 5 rokov aj vrátane Realu. Mne zas príde zvláštne, že to s takými možnosťami a takou kopou času, nedal aspoň raz. Buď trofej, alebo finále. No a Chelsea bola posledné roky medzi top 4 celkami, alebo kto iný tam bol? Až teraz sa dotiahol PSG. Predtým to bol Real, Barcelona, Bayern a Chelsea.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Usty

u tebe se ta počáteční negativita přenáší v úplnou nepříčetnost, to je hrozně vtipný sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je možné.

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pique má potenciál byt na svém postě nejlepší na světě, což jeden rok taky byl..

Pepe to samé.. jen je starší a řekl bych, že už má to nejlepší za sebou.

jen tak mimochodem.

když ono se to pracování s mladými hezky říká, ale Chelsea je prostě velkoklub se svým stylem ještě.. a třeba já popravdě v těch mladých angličanech! nic nevidím. podle mě na to jednoduše nemají.. s něma by hrát o titul bylo umění. sám se divím, že Moua obhajuju a Chelsea celkově. protože Chelsea je mi nesympatická a Mou po poslední sezoně v Realu daleko víc a zařekl jsem se, že ho podporovat nebudu. ale tady je mi ho víceméně strašně líto. a myslím, že tahle krize je především dána totálním úpadkem toho kádru a tím, že v týmu chybí hecíři typu Lamparda, Ballacka, Essiena, Droga.. ono to asi stejně padá na Mourinhovu hlavu.

Jo a milovaný Luiz v týmu chybí jako taky chybí jako prase...

Reagovat
smazaný uživatel

Jasné že to ide na hlavu Mourinha. On si vyberá posily. Mladí Angličania v Chelsea vyhrali všetko čo sa vyhrať dalo, ide na nich chvála z každej strany. Ako si prišiel na to, že na to nemajú?

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem je

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci se zase pouštět do dlouhé debaty, ale jednu věc dodat musím.

Dotáhl Real 3x do semi-finále, kde mu to jednou posral Lewa v životní formě, nejsilnější Barcelona pod Pepkem a jednou celý Real zapomněl jak se dávaj penalty. Madrid naposledy předtím byl naposledy v semifinále v roce 2002, kdy to teda celý i vyhráli... Pak samozřejmě dotáhl i nás do semifinále s vcelku podceňovaným týmem, jak už ti psal víťa předtím.

Jenom minulou sezónu se ztrapnil výkonem v LM, kdy si hodně znechutil i mě, ale jenom za tohle mu zazlívat, že se s top týmem nedostal do finále, je podle mě docela dost velká blbost, ne?

Reagovat
vitasrp

02/03 se tam ještě Real dostal, tenkrát je vyklepl Nedvěd a Del Piero.

Reagovat
smazaný uživatel

v Reale v LM posral vsetko co sa dalo . A to velkymi pismenami vytasena : POSRAL VSETKO CO SA DALO .

Reagovat
vitasrp

Hlavně ty penalty

Reagovat
smazaný uživatel

k penaltam nemalo ani dojst . Vyhravalo sa v 19 minute 2-0 a on sa stiahol a zacal hrat tu istu staticku sracku v style .Snad nieco nepadne ako Chelsea vs PSG o 10 hracov .

BVB hrube podecenie

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bol na konelach

Reagovat
vitasrp

Jojo, a proto Bayern kopal penaltu v 27. minutě po rychlý akci a centru, kdy jeden ze stoperů tuším musel zatáhnout protihráče. Zajímavá známka betonu.

Reagovat
madridcan

Tak hlavne pise kokotinu vo vybere zapasu. Ak by som nanho zhodil dvojzapas s Bayernom, tak je to urcite za prvy zapas, ked po vyrovnani Ozila sa stiahol a nakoniec sme ligli v nadstavenom case gol.

Reagovat
Hokaido

Jasně, za všechno může Mou. Že mají třeba týmy jako BVB nebo Bayern taky nějakou kvalitu, tě asi ani na vteřinu nenapadlo, vid?

Reagovat
smazaný uživatel

jasne hodme to na kvalitu timov nez na toho debila co posral Atletico , PSG , BVB , Bayern . Strasny traged

Reagovat
Hokaido

Už jsem si vzpomněl, proč jsem přestal chodit do španělský sekce.

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

tak takto mozes obhajovat vsetko, aj vase sucasne vysledky, ved nevadi ze prehrava, tie timy co vas porazaju maju tiez svoju kvalitu

Reagovat
Hokaido

Ale já slepě neobhajuju všechno, ale pouze to, že POSRAL VSETKO CO SA DALO.

To prostě není pravda...

Reagovat
smazaný uživatel

předtím Pele vypadnutí v osmifinále s Lyonem, ale posral co sa dalo v LM!!!!

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nemyslím, že je to blbosť. Ak je to najlepší kouč na svete, tak je to minimálne divné, že to za obdobie 5 rokov nedal. S Realom a Chelsea. A ide aj o to, akým štýlom za tie roky vyletel.

Reagovat
kvasha16

ktory vsetci hraci su z nasej hry znechuteni? spekuluje sa mozno o Hazardovi, Cesc vyzera celkovo nejak zmatene, no a koho dalsieho tam mas?

Reagovat
smazaný uživatel

"Mourinho se poprvé v kariéře setkal s neúspěchem. Poprvé v životě musí skousnout špatnou publicitu a to je velká výzva."

sice ve všem ostatním s ním souhlasím, ale tohle nějak nedomyslel

Reagovat
Usty

no, on to myslel nejspíš tak, že z hlediska výsledků ho ještě nikdy média nehaněla...

Reagovat
smazaný uživatel

V té poslední sezóně s Realem ho ale nahánělo celý Španělsko

Reagovat
Usty

ale taky ne kvůli výsledkům, nebo jo? spíš, že posadil Ikera a choval se prostě jako Mou, což v Realu nejde... nemůže být víc než Real, víc než klub. v Chelsea to jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak celkově ho nikdo neměl rád, hlavně když jediný kdo něco hrál, byl Ronaldo.

A v Chelsea to možná jde, ale pochybuju že by u nás zůstal dlouho, kdyby si znepřátelil tahouny týmu.

Reagovat
Counter

Zatím to moc nevypadá, že by to šlo. Všecko jeho zoufalé divadélko z posledních měsíců vychází vniveč a musí už mu docházet nápady.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechtěl SAF, aby ho v United nahradil právě Mourinho?

Reagovat
SunFells

Byl v popředí jeho seznamu.

Reagovat
smazaný uživatel

vždy se o něm dobře vyjadřoval. tenkrát jsem fakt čekal, že to bude on..

Reagovat
Infernoqt

Ancelotti byl číslo 1... Moyes až 4.? :D

Reagovat
Usty

on ho má hodně rád, uznává ho... četl jsem jeho životopis a fakt tam o něm píše pěkně, s úctou a uznáním - jak lidsky, tak profesně.

pobavilo mě, jak psal o jeho porovnání s Rafou. "Když jste na jedné postranní čáře uviděli Mourinha a Beníteze, okamžitě vám bylo jasné, kdo bude vítěz."

Reagovat
Swarley

zajímavé v tomhle ohledu bylo, že si s ním za tu relativně krátkou dobu vybudoval takový vztah, i když Mou vlastně SAFa pravidelně porážel...a přitom to srovnání s Wengerem bylo dost chladné, tam se nějak výrazně nemuseli celou dobu...

Reagovat
GeneralGoat

Tak tam to bylo dlouhodobě hrozně vyhrocený s Arsenalem (Keown-RVN,...), to tomu asi tolik nepřidalo, s Chelsea vyloženě rivalita nikdy nebyla, od toho mají Basilej a Barcelonu. To, že Arsene celkově ty vztahy s ostatníma manažerama až tak dobrý nemá, je už jiná věc.

Reagovat
Counter

Wenger má vztahy s ostatními manažery dobré, jen se najde pár výjimek.

Reagovat
GeneralGoat

Big Sam, Mou, dlouho SAF, myslím i Pulis a tak, já měl dojem, že se najdou oblíbenější manažeři. A to není vůbec nic proti Wengerovi, on je důvod, proč fandím Arsenalu, ale on když je frustrovanej, že někdo proti němu hraje pragmaticky (hnusně), tak to občas zmíní, což chápu

Reagovat
vodka

Pardew, Hughes...

Reagovat
GeneralGoat

Ale zas tolik jsem to dlouhodobě nesledoval, takže možná kecám, samozřejmě

Reagovat
Counter

Zajímavé na tom je, že Rafa je jedním z mála, kdo dokázal Mourinha porážet, právě na rozdíl od Fergieho

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
PhilipS

hele klidně se v těch článcích vykašlete na tu omáčku a dejte tam jenom ty citace...zbytečná práce...

Reagovat
smazaný uživatel

no popravdě, pokud to nejsou přímo články autora "odsud", tak krom citací hráčů, trenérů články vůbec nečtu už cca na vyjímky, kdy mi ujedou oči, tak aspoň 2 roky...

Reagovat
PhilipS

právě já taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Zlo k zlu, nech nikam nechodi.

Reagovat
smazaný uživatel

S mojou extrémnou nadržanosťou mi to nepomôže.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že by to bylo nerozumné ho vyhodit, když se Chelsea nedaří

Reagovat
REPLIKATOR

Musí zůstat

Reagovat
smazaný uživatel

Fergie ich dobre ojebava. Aspon nam nebudu konkurovat v top 4

Reagovat
Spalovač šancí

Mourinho by měl odjet cca na měsíc na dovolenou a pak se opět vrátit k rozdělané práci. Všem by to prospělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bodově by to vyšlo nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro výměnu Mourinho-Benítez.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně odchod, podle mě nemá týmu co dát! Fergusona respektuji ale hold je čas se posunout a ne se krčit čtyři místa od sestupu Takové týmy si to jednoduše nemohou dovolit, ůže za to tým i kouč popř. majitel.

Změna je jediná šance, trvá to už skoro PŮLKU SEZÓNY už měli dávno řešit zásadní otázky budouctnosti - změna trenéra, stylu hry, pozici hráčů, nákup/prodej atd. atd. a ne furt psát a psát a zase psát.

Všichni chtěji výsledky a ne kecy, ve smyslu snahy! To je hold realita ve všem - sport, život atd.

Je to můj názor ale rozumným lidem dojde že tohle není normální je krize z které lze vylézt a je "konec" z kterého budou rádi jestli se probojují do první desítky

Tato sezóna je zajimavá i okolo mého týmu nebo Lišek, Swansea popř. právě Chelsea

Změna = šance

Nevidět a nechtít změnu = "záhuba"

Reagovat
smazaný uživatel

Do dneska nechapu, jak si můžou lidí furt plést hold a holt.

Vzdavam někomu hold

Holt se to může stát.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hold se ti omlouvám

Reagovat
smazaný uživatel

A ti co tvrdí opak (setrvání) myslete na to že sezóna má 38. kol a bude se hrát již 16. kolo a tým FC Chelsea je na 14. místě ! To je přeci alarmující - navíc 2 BODY OD SESTUPU !

Další zpráva je že nová LM a asi ani EL "nehrozí" nynější výpadnutí z League Cup, prohra v FA Community Shield a zbývá FA Cup a LM kam to dotáhnou? Podle mě daleko ne ten tým je prostě mimo fakt se omlouvám těm komu se to nelíbí.

Reagovat
Hokaido

Přednášku o hold/t jsi už dostal, ted se zkus naučit číslovky...

Reagovat
smazaný uživatel

tobě taky chybí teď "ď" a neobtěžuji tě čísla mám dobře nebo co se ti zas nelíbí

Reagovat
Hokaido

Já mám španělskou klávesnici...

Reagovat
smazaný uživatel

tobě taky chybí teď "ď" a neobtěžuji tě čísla mám dobře nebo co se ti zas nelíbí

Reagovat
terry

Antonio Conte prej.

Reagovat
Hokaido

ten mě nanapadnul, zajímavý jméno.

Reagovat
spider_8

Ital v Chelsea, to by nemohlo dopadnout špatně

Reagovat
Ángel di María 22

Letos už se LM neukope, já bych Mourinha podržel, nějak v něj mam důvěru, že tu Chelsea nakonec stejně zvedne.

Reagovat
terry

Kde ji bereš?

Reagovat
Ángel di María 22

Věřim mu jako trenérovi. I přes všechny negativa jsem ho měl u nás docela rád, on to umí, umí hrát i hezkej fotbal, nevěřim, že tahle krize je odraz jeho trenérskej schopností. Podle mě, když se podrží, tak to pro Chelsea dopadne dlouhodobě dobře.

Reagovat
Miguel19

Pokud teda zůstane, tak jsem zvědavej, jak se z toho chce příští sezonu dostat.

Nebude moct dělat nějaké extra velké nákupy. Teda pokud neprodá Hazarda. To by pak teprv byla sranda..

Reagovat
Swarley

nepoučitelnej Mourinho, já mu to ze startu fakt věřil, že svůj druhý pokus v Anglii přetaví v něco dlouhodobějšího, ale on se sám zase odrovnal...Chelsea by možná měla někomu dát dlouhodobější šanci, ale hodně bych si rozmýšlel, jestli by to měl být zrovna Mourinho...

Reagovat
Talker

Prostě Mourinho není na dlouhodobé štace stavěný. On by možná chtěl, ale musel by se kompletně změnit - překopat svůj přístup k hráčům, svůj lidský přístup, kompletně všechno.

Je otázka, jestli je toho schopný.

Reagovat
kiwwi

podla mna neni...po patdesiatke tolko osobnostnych vlastnosti proste nezmenis

mna ale fascinuje, jak si tie polena pod kolena nahadzal proste on sam...v Chelsea ma proste vsetko, cas, podporu vedenia aj fanusikov, prachy, silny kader...proste ideal a on si to rozpreda hracov, nataha novych, ten incident s Evou, incidenti s FA, rozhodcami...proste sam si robi zle a sam sa dostal do takych sraciek jak je...pre vas fanusikov je to ale zle, pretoze on zo sebou taha cely tim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kvasha16

predal hracov, ktory by pod nim aj tak nehrali, ake je toto hadzanie polien pod vlastne nohy? nataha novych, tak nakupuje snad kazdy nie? .. incident s Evou beriem, ale prosim ta povedz mi ako tie jeho vyjadrenia po zapasoch suvisia s vykonmi timu? tie jeho vyjadrenia su skor nasledkom tych vykonov a nie pricinou

Reagovat
smazaný uživatel

Predal lepších hráčov a doviedol si horších. No a keď už ani tých nebaví ten futbal ktorý pod ním hrajú...

Reagovat
Talker

Tak prodal hráče na úrovni Hazarda (lonského) a 2. nejproduktivnějšího střelce PL (letos) ve 22 letech. To mi přijde jako házení si klacků pod nohy. Oba by byli neskutečné posily proti komukoliv v současném kádru (včetně Williana).

Natahal si nové, kdy jediný, který se výrazně zlepšil je Willian. Zbytek stagnuje.

Vyjádření a motivace ve stylu "Všichni jsou proti nám" prostě nebude fungovat dekádu. Zvlášť když polovina těch prohlášení je k smíchu.

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
kiwwi

*incidenty

Reagovat
Swarley

jako já doufám, že mu tu šanci dáte, protože jsem strašně zvědavý, jestli s tím bude schopný něco vůbec udělat...ale na druhou stranu, absolutně bych se nedivil kdyby ho Abra vyhodil, protože Mourinho se opakuje a to v podstatě naprosto dokonale...

Reagovat
Talker

Šanci?

Reagovat
Gunner14

Ronney se přišel dívat na Eve- Palace https://twitter.com/Sports_Hangout/status/673973302738702337

Reagovat
Gunner14

Ronney se přišel dívat na Eve- Palace https://twitter.com/Sports_Hangout/status/673973302738702337

Reagovat
Gunner14

a dokonce 2x

Reagovat
smazaný uživatel

Se nedivim, že chlastá, když jeho syn vypadá jako Wojciech Szczesny.

Reagovat
Liquid

má pravdu ten chlapec

Reagovat
technecium

jen ať si ho tam nechaj... ještě by se vrátil do Real a to bych z nich zas musel blejt místo toho, abych z nich měl prdel

Reagovat
terry

Problém je, že v současném rozpoložení prostě budeme mít velký problém s Portem neprohrát.

Reagovat
kvasha16

tak ked nepredvedieme taku parodiu na futbal ako v sobotu tak neprehrame, sice sme nehrali podla idealnych predstav ani predtym, ale to sobotne predstavenie, to bol mega vybuch ktory snad uz v zivote neuvidim a proti Portu si borci troska uvedomia ze na akej urovni to vlastne hraju

Reagovat
Miguel19

V čem se ta sobota lišila od zbytku sezony?

Reagovat
kvasha16

to nemyslis vazne, ved v sobotu sme neprevysili Bournemouth snad v ziadnom aspekte hry

Reagovat
mayday

Bylo by to možná lepší, určitě vidím větší šanci dostat se do LM přes EL než přes ligu nebo snad dokonce výhru v LM.

Reagovat
spider_8

Mně se líbí ta logika - vypadnout z Ligy mistrů, abychom měli větší šanci dostat se do Ligy mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Zní to jako blbost, ale je to tak z PL to je utopie asi jako přejít přes všechny ty Bayerny, Barcelony atd. v pavouku LM...v EL chytnou max United nebo Dortmund.

Reagovat
kiwwi

to by bola Fergie treba ho nechat vytrapit do konca

Reagovat
smazaný uživatel

Usty, 18-4=14, a Chelsea má 15, to sa tak nemôžeš dočkať Josého konca.na SB, že mu bod uberáš ?

Reagovat
smazaný uživatel

"...Manažerské křeslo Josého Mourinha je proto rozkývané jako mléčný zub..."

tady promluvily zkušenosti

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Mimalu

neboj, taky se toho dočkáš

Reagovat
tweek

200. pro titul Arsenalu a FC slovácko!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám dost informací, abych řekl, že je nutné Mourka vyhodit. To musí vědět on sám a hráči. Možná něco ví, řekl to i Abrovi,proto ho nevyhodil. Nevím, jaký spolu mají vztah. Ale Klopp po sezóně odešel. Možná to plánoval a hráči se to mohli dozvědět a mohli se sesypat. Ani Fergiemu se vždy nedařilo, ale tohle je extrém. Evidentně se Mourkovi rozsypala kabina. Otázka je, proč. Nevěřím, že by Mourek chtěl odejít. Těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Formou to není. Není možný, aby mistr s top kádrem neměl formu a po půlce sezóny byl na sestup. Psychika je svině. I favorit bez síly v hlavě vyhoří. Tam prostě Mou něco podělal. Otázka je, jestli si ho Abra podrží i přes případné vypadnutí LM, EL a na 12. místě v soutěži.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám dost informací, abych řekl, že je nutné Mourka vyhodit. To musí vědět on sám a hráči. Možná něco ví, řekl to i Abrovi,proto ho nevyhodil. Nevím, jaký spolu mají vztah. Ale Klopp po sezóně odešel. Možná to plánoval a hráči se to mohli dozvědět a mohli se sesypat. Ani Fergiemu se vždy nedařilo, ale tohle je extrém. Evidentně se Mourkovi rozsypala kabina. Otázka je, proč. Nevěřím, že by Mourek chtěl odejít. Těžko říct.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám dost informací, abych řekl, že je nutné Mourka vyhodit. To musí vědět on sám a hráči. Možná něco ví, řekl to i Abrovi,proto ho nevyhodil. Nevím, jaký spolu mají vztah. Ale Klopp po sezóně odešel. Možná to plánoval a hráči se to mohli dozvědět a mohli se sesypat. Ani Fergiemu se vždy nedařilo, ale tohle je extrém. Evidentně se Mourkovi rozsypala kabina. Otázka je, proč. Nevěřím, že by Mourek chtěl odejít. Těžko říct.

Reagovat
Manik...

Pokud by mu nemuseli vyplácet takový balík, tak jednoznačně odchod. Bohužel ta smlouva je dlouhá a doplatek je až moc vysoký

Reagovat
smazaný uživatel

Fergie má pravdu. Když už Chelsea snad napočtvrté za posledních pět let začíná s koncepční prací, tak už by do toho konečně měla jít a Mourinha si nechat, i přes to, že jednou za pár let bude muset projít krizí. Neřeknu kdyby to bylo nějaké mladé ucho co nezvládlo nic, ale on už tam tři tituly vyhrál a to žádný jiný manažer Chelsea říct nemůže. A že jich tam bylo.

Reagovat
r.mrazik

jenze ona je otazka,zda je Mourek vhodny na koncepcni praci...zatim to tak tedy moc nevypada...

Reagovat
Manik...

přesně

Podle mě není.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to nikdy neměl šanci prokázat. Vždycky radši odešel a nebo byl radši odejit a oba, aji on a klub si oddechli. A co je docela paradoxní, tak snad nikdy neodcházel když byl tým fakt na dně. Každý z těch týmů mohl v pohodě zase zvednout. Jo, je otázka za jakou cenu, ale schopnosti a prostředky na to měl.

Reagovat
r.mrazik

ale i z toho jde videt,ze dlouhodobe mu to v klubu nefunguje...si vem ty jeho angazma..jak pises,pokazdy si v klubu oddychli,ze odesel...

to je preci dost jasny ukazatel,ze na koncepci to moc nebude,kdyz ten klub a kadr pak nefunguje...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenže si oddechli protože si udělal problémy s kádrem, vedením, fanouškama. Nic z toho v Chelsea neplatí. Nebo alespoň určitě ne natolik, aby nutně musel letět, kdyby byla Chelsea řekněme na nějakém šestém místě s dotažitelnou ztrátou na čelo. V Realu by za takové situace nejspíš skončil. Vždyť Benítez to má taky nahnuté.

Reagovat
r.mrazik

jenze ona na sestym miste neni...to "kdyby" je takovy nijaky...

ok...ale ma problemy ze zamestnanci (viz ti doktori), ma problemy s hraci (hazard,costa a kdo vi co dalsi)...nevim,jak ho berou anglicky fanousci....a vedeni modraku asi taky neni nejak nadseny

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to není pointa. Pointa je - vydržela by tahle kritika hráčů, vedení a fanoušků kdyby Chelsea udělala šňůru a z pěti zápasů čtyři vyhrála a jeden remizovala? V Realu nejspíš jo. To že skončil, nemělo do činění s jeho schopností a nebo neschopností koncepčně pracovat a překonat krizi.

Reagovat
r.mrazik

dobre...Real je dost specificky misto

kritika hracu? predpokladam,ze ano...preci jen lidsky vztahy jsou komplikovanejsi nez snura peti zapasu...

ale porad je to kdyby a kdyby...zkus se na to podivat realne a s tim,co je ted...zamestnanci vyhozeny,hraci rozhadani a nespokojeni, totalne bez formy...mladi kvalitni hraci prodani,nebo se jim nedava sance...

a my se tu budeme bavit o koncepci u cloveka,ktery to primo dopustil a ktery koncepcne treba s mladymi hraci pracovat snad ani neumi...

ale jinak je mi to jedno...at se tam placa treba jeste tri roky a pekne to tam kazi..a jo,udelali titul...ale za jakou cenu? aby to tam pripadne nekdo daval nejaky ten rok dokupy?

staci si vzit,kdyby trenoval MU...a prodal hrace typu lukaku a de bruyne jen z duvodu,ze s nima neumi a nechtel pracovat...pak by vyhodil zamestnance a dovedl klub dva body od sestupu...jako fuckoff...letel by hned

ale my si tu budeme hrat na nejakou koncepci...u Mourka...

Reagovat
smazaný uživatel

S tím se dá vesměs souhlasit. Ale něco je jen kritika která se objevila díky momentální situaci. Třeba Lukaku a De Bruyne, potažmo Mata. Loni jim nechyběli, takže se jejich odlifrování Mourinhovi nevymstilo. Letos by na nich třeba mohli stavět, ale zase je dost dobře možné, že by spadli do bídy spolu s ostatníma. Jako já neříkám že umí koncepčně pracovat. Já říkám, že mu reálně nikdo nedal tu možnost prožít blbou sezónu a potom nastoupit do další.

Reagovat
r.mrazik

ok...jestli jde o to,dat mu sanci se z toho vyhrabat a vzit to jako takovy pokus,tak proc ne...sam budu zvedav,jestli se mu to podari

ale s ohledem na situaci v klubu mne to jeho setrvavani dost prekvapuje...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě nechápu, proč jste vy nedali šanci Moyesovi dokončit sezonu a nastoupit do další???

Reagovat
smazaný uživatel

To máš blbý, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš půlku sezony, žádná šňůra se nekonala, Chelsea je těsně nad pásmem sestupu a zhola nic nenasvědčuje tomu, že by teď měli začít vyhrávat, ta deka padá víc a víc. Všichni ví, že ho měli vyhodit už od zápasu s Liverpoolem, někteří podstatně dříve.

Reagovat
Mimalu

pokazdy? Nemyslim si ze by si v Portu oddechli, Chelsea byl odejit kvuli neshodam s Abrou nez, ze by na nej byl vyvijen tlak od fanousku/hracu, z Interu odchazel po vitezstvi ligy a LM. Jenom v Realu si oddechli....

Reagovat
r.mrazik

*pokazdy psal Prospero...ja to jen zopakoval...

ale ok...v portu si neoddychli...v ostatnich asi docela jo...ono ani v interu to nebylo idealni

Reagovat
Mimalu

v Chelsea si oddechl hlavne Abra, Grant to mel v tomhle ohledu hodne tezke, fanousci z te vymeny moc nadseni teda nebyli. V Interu to mozna ruzove nebylo, ale nemyslim si ze z toho, ze se nechal vykoupit od Realu byl v tom okamziku nekdo zvlast nadseny, Real je toxicka atmosfera sama o sobe ikdyz tam to samozrejme tezce nezvladal

Reagovat
r.mrazik

no...a ted mi z tehle jeho neslavne historie (neshody s majitelem v chelsea,neshody s hraci a fanousky a vedenim v realu....ok,italii brat nebudu) nejak oduvodni,proc by mel dostat mourek v nynejsi situaci cas a prachy na dalsi praci...kdyz evidentne je tam pokazde nejaky problem a nevypada to,ze se s nim da pracovat dlouhodbeji...

a to i kvuli prestupum a praci s mladymi hraci...

proc by mel dostat cas a penize,kdyz modraky vlastne rozlozil...?

Reagovat
r.mrazik

*neslavne myslim vztahove...vysledky samozrejme mel,to mu nikdo nebere

Reagovat
Mimalu

Takhle, kdyby mi ted nekdo rekl, ze Mourinha vyhodili, tak bych to chapal a Abrovi bych to za zle nemel. Ale na tu historii se muzes podivat i jinym pohledem, vylozene nepovedene angazma je jen ten Real. To ze nevychazel s Perezem se tak nejak ocekava, ten chlap ma evidentne jako prioritu neco jineho, nez jsou sportovni vysledky. Doplatil na to Ancelotti a doplati na to ostatni. Abra byl(mozna je) svym zpusobem dost specificky vlastnik, pravdepodobne se rad zapojuje do rozhodovani klubu a svych fanouskovskych snu. To nekdy muze delat dost problemu a meli by s tim problém i jini manazeri.

Jako po vikendu uz jsem se dost do druhe skupiny lidi, ktera uz zacina hledat moznou nahradu ale porad nejsem ve stadiu, ze bych za vsim spatnym hledal pouze Mourinha. Jestli dalsi sanci nedostane budu s tim v pohode, pokud jo tak taky.

Reagovat
r.mrazik

ok...asi jo...

ja tam u neho momentalne nevidim temer zadnou vec,pro kterou bych si ho ted nechal...mlady hrace ti nezapracuje,vztah s costou a otravenym hazardem bude taky tezky napracit...a prekopat kvuli mourkovi pulku kadru? nevim nevim...

ale ona to je i druha vec...ze ani s Mourkem se jiste nepracuje lehce...jak hracum,tak vedeni...v realu uz ho hraci meli plny zuby,ted u modraku to taky nevypada dobre...

ale tak...uvidi se,ktery pohled vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v Realu nešlo o Pereze. šlo o to, že celý Josého přístup je přesným protikladem k tomu, co klub jako Real nebo třeba Barcelona potřebují. I bez jeho mindgames a neustálé snahy držet hráče v domnění, že jsou ve válce a všichni jsou proti nim, je tlak na hráče tak velký, že se podobné praktiky dřív nebo později obrátí proti němu, Peréz nePeréz. A jak se ukazuje, tak se tyhle kecy proti němu obracejí i v CFC, kde ho stály i první angažmá.

Ancelotti pak doplatil na Perézova specifika mnohem méně, než někteří jiní trenéři Realu za jeho působení, mnohem větší roli tam hrály jeho chyby. Ono je hezké, že mu Peréz prodal AdM a přivedl Jamese, ale ztráty na Barcelonu se neděly na začátku sezony, kdyby Carlo hledal styl hry, ale na jaře, stejnětak tragické výkony Realu v SF LM proti Juve, kdy tomu týmu došla šťáva. Loni na podzim Realu všichni tleskali a hovořilo se o obhajobě LM, naopak se trápila Barcelona.

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

A ty sis nějaké koncepční práce všiml? Tady jde o to, že koncepční práci nemůžeš začínat s Mourinhem

Reagovat
r.mrazik

nechavat si cloveka,ktery necha utect hrace typu Lukaku a de bruyne...jeho nakopy a odchody z klubu jsou divny a vlastne klubu zabranili rustu...

to,ze ten klub rozklada zevnitr je dalsi skvela vec,proc si ho nenechavat

navic vztah ke costovi (prekvapive) a hazardovi jako jednim z hvezd se nezda byt idealni...

jeho "pouzivani" akademie uz ani neni vtipny...

drzet manazera je super vec...ale zrovna u mourka bych se bal,ze cim dele tam zustane,tim vetsi paseku tam natropi...

Reagovat
j_mrazik

No právě. Třeba s nima sestoupí.

Reagovat
Talker

Přesně tak. Fakt nechápu jak muze polovina fans stále chtít aby zůstal.

Reagovat
j_mrazik

Měli by ho vyhodit, najmout trenéra, který poskládá dobrý tým a pak zase najmout Mourinha, aby něco vyhráli. Mourinho je mizerný manažer - takový lepší Franta Straka.

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhodit arogantního šaška a nechat dobrého trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez za chvíli skončí v Realu. Možná by to chtělo udělat výměnu

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám Mourinha docela rád, ale úpřimně čekal jsem, že zápas s Bournemouthem vyhrajou. Místo toho přišli další problémy s Costou. Postavit Hazarda do útoku a čekat, že to nějak ukopou. Univerzální hráče mám rád, ale Hazard při vší úctě není hroťák. Nemá smysl ho tam cpát. Dále Fabregas. Opravdu by Chelsea neuškodilo kdyby ho Mourinho nechal sedět a místo něj pravidelně nastupoval Loftus-Cheek. Stačí se podívat na groteskní sestřih Frabregasových přihrávek z minulého zápasu a dá mi snad každý za pravdu, nemluvně o geniální rychlé rozehrávce kdy svému spoluhráči málem ukopl hlavu. Pedro se snaží, ale při vší úctě vyhodit za takového hráče tolik peněz byla blbost. De Bruyne by byl na jeho místě mnohem lepší (nechápu, že neměl klauzuli zpětného odkupu, to je k smíchu). Měl jsem za to, že si Mourinho zaslouží ještě šanci, ale nejsem si tím zcela jist. Už jen to jeho vystupování tuto sezonu na tiskovkách. Bez ducha, bez nálady, bez motivace - v tomhle jakoby hráči byli vyobrazením jeho současné nálady.

Reagovat
kissak

já taky a touto hrou by se mohl prezentovat až do konce této sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Každej jinej trenér by za tyhle výsledky letěl už dávno. Nevim, že se Mourinha ještě někdo zastává, bez jeho hlavy už se z toho Chelsea nevyhrabe. A lidi co mluví o koncepci fakt netuší a nerozumí fotbalu, co je to za koncepci s Mourinhem?? Jak on začleňuje mladé hráče, využívá potenciál budoucích hvězd (De Bruyne, Lukaku), jaký herní styl vtiskává svému týmu(autobus)...jaké charakterní hráče, kteří na hřišti nechají vše přivedl(Costa).. Kdyby ho Chelsea vyhodila vyhodila v říjnu tak si mohli gratulovat, ztráta ještě nebyla tak velká, ten jeho jednotitulový efekt zafungoval, teď už je pozdě, ale jak se říká lepší pozdě nežli později. Jo a krásné rozloučení s lidmi jako Čech a Lampardjsem zapomněl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele