Vstupenky na jméno nejsou aktuální pro příští ligový ročník

12.11.2010, 10:46
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (101)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fajn, teď vstupenky na jméno. Za tři roky všechny očipovat a v programu Stadiony 2015 bude povinnej megasenzor na každý tribuně... Bože, vždyť to k ničemu nevede, nakonec se to obrátí nejen proti fotbalu, ale i proti lidem.

Reagovat
RickNash

já se na to vyseru budu chodit na béčko na divizi... tam tyhle hovadiny snad nebudou, ikdyž u našeho kreténskýho svazu nikdo neví

Reagovat
centos

No počkej počkej, vždyť kdo nedělá bordel, s tím nemůže mít problém.. Že ty tam děláš bordel??!

Reagovat
RickNash

definuj "dělat bordel"

Reagovat
Alons0

No tak to s těma rodinama bych chtěl vážně vidět. Při dnešní ceně lístků a kvalitě fotbalu bude chtít jen málokdo utratit 1 500,- měsíčně za hodinu a půl nudy. To se spíš seberou a pojedou courat po obchodech, jako dosud. A kdo tvrdí, že je na stadiónech šíleně nebezpečno, ten tam ještě v životě nebyl a čerpá pouze ze zdrojů úžasné TV Nova.

Reagovat
j_mrazik

Zbytečný náklady na lidi navíc. Už tak je v tom fotbale málo peněz.

Reagovat
RickNash

Je potřeba si uvědomit, že návštěvnost Gambáč ligy klesá úplně z jiných důvodů, které jsou ryze české a se kterými nikdo nic neudělá - tím největším problémem je pochopitelně nízká kvalita soutěže a především všudypřítomná korupce. Prapodivné výkony rozhodčích, prapodivné vztahy mezi majiteli klubů a prapodivné rozhodování Svazu představují nejzásadnější problémy českého profesionálního fotbalu. Chodit u nás na fotbal je tedy něco jako chodit na zápasy wrestlingu, akorát bez té legrace a zábavy. A to baví jedině fanoušky, nikoli diváky. Fanoušci jsou spřízněni s klubem, i když hraje pralesní ligu, bídný fotbal a patří místnímu mafiánovi. Mnozí z nich mají rádi choreo, pyrotechniku a pro peprnné slovo nejdou mnohdy daleko. Jistě, jsou mezi nimi bezmozci, kteří chtějí dělat bordel (viz. házení dělbuchů mezi naše rozcvičující se hráče na Strahově), ale to se musí řešit individuálně, nikoli perzekucí všech ostatních!

Pokud jde o fanoušky jako takové, jsou mezi nimi samozřejmě rozdíly - podle toho, jestli jde o (a) kotlíkáře (pardon, ale kotel už nemá snad žádný klub v ČR, k tomu je potřeba několik tisíc lidí a to už se prostě nekoná), (b) permanentkáře, (c) tribunáře. Kotelníci dělají atmosféru, jsou tudíž nepostradatelní (i když občas někdo z nich udělá exces jako je trhání sedaček, házení pyra na plochu atp.). Permanentkáři plní klubovou pokladnu před začátkem sezóny. Jsou tudíž nepostradatelní. Tribunáři (mnozí z nich jsou to permanentkáři) se jdou toliko podívat na fotbal, je jich vždy největší masa a jsou tudíž nepostradatelní. ČMFS se tváří, že skupinu (a) přemění na skupinu (b) nebo (c), což je stejné jako snažit se udělat koalici ODS a ČSSD - lidi to jenom znechutí.

A pokud jde o děti na zápasech - to je trapný argument. Dětem na fotbale vůbec nic nehrozí - jedině nuda, protože které dítě se dokáže "bavit" fotbalem (navíc mizivé kvality) 90 minut? Určité riziko může samozřejmě vzniknout, když vezmete malé dítě do kotle (kotlíku), ale to je stejné, jako brát dítě do kotle (kotlíku) na rokový koncert. Pro rodinnou návštěvu fotbalu je k dispozici hlavní tribuna a tam se může dítěti něco stát jedině tehdy, když ho v rámci oslav vstřelení gólu vyhodíte do výšky a zapomenete ho chytit.

Reagovat
j_mrazik

Dobrý.

Teda až na ten wrestling, protože větší trapárnu jsem neviděl.

Reagovat
RickNash

já na to byl, když jsem byl v USA - můj americkej strejda to zbožňuje a vytáh mě na to... a vono to není nudný, v tý aréně je děsnej řev, v ringu se pořád něco děje... až když jde člověk domů, tak si uvědomí, jak moc je to komický...

Reagovat
cepinzcegamy

no je fakt, že to nepovažuju za sport, ale šaškárnu, ale zase na druhou stranu, když přepínám programy, tak se pak přistihnu, že už na to 10 minut čumim a nedokážu to přepnout :))))) takže je to trapárna, ale dokonale provedená, ty gymnastický kousky co tam dělaj jsou fakt hutný...

Reagovat
RickNash

Reagovat
RickNash

nicméně jako přirovnáví to každopádně sedí

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pěkně napsaný. Akorát budu oponovat - náš muzajsík sice moc nesleduje fotbal, ale na to, že se bude řvát góóóól, se těší - a řve taky.

Reagovat
centos

Já jsem na ty rodiny s dětmi naprosto alergický. Jednak neudělají atmosféru a jednak vůbec neexistují. Jak říkáš, zajdou raději do obchoďáku. A platit za čtyři lidi tolik peněz na takovou holomajznu? Na to se každý tata vysere ;)

Plus - na kterých stadionech je natolik nebezpečno, aby tam ani teď nechodili? Já na Bazalech děti vídal naprosto běžně a nikdy se jim vůbec nic nestalo.. Ona to bude spíš taková jednoduchá výmluva.

Reagovat
smazaný uživatel

Rodiny s dětma sice neudělajou atmosféru, ale zato přinesou peníze. Každý sponzor dá peníze do týmu na který chodí hodně lidí kteří mají velkou kupní sílu. To že přinde pár set fanoušků kteří odpálíjou pyro a skandujou celý zápas ho nezajímá. Když si to porovnáš s hokejem, tak to de vidět hned. V hokeju se točíjou podobné peníze jako ve fotbale, aji když částky za přestup hráčů a zisky z IIHF jsou v porovnání s fotbalem směšné. A je to právě proto, protože na hokej chodíjou ty rodiny s dětma.

Reagovat
centos

No počkej, rodiny s dětma.. vždyť má hokej poslední roky nižší průměrnou návštěvnost než fotbal, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale hodně podobnou. A když si vemeš velikost hokejových stadionů a jejich průměrnou naplněnost, tak se fotbal s hokejem nemůže vůbec srovnávat. Pointa je v tom, že když sem doma řekl že du na fotbal, tak se na mě dívali jak na cvoka a měli strach co se tam stane. Když sem řekl, že du na hokej, tak řekli "tak jo". A potkal sem tam čtyřicetileté maminy, taty s maléma klukama, holky. Na fotbal takoví lidi chodíjou o dost míň.

Reagovat
centos

Chodí míň, ale ve výsledku ta návštěvnost vyšší vůbec není.. zvláštní :) A jako sorry, ale argument zaplněnosti stadionů je k ničemu. Kolik týmů má beznadějně vyprodáno, takže je kapacita omezuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Dva. Kolik je takových ve fotbale?. Ve výsledku ta návštěvnost není vyšší, ale není ani nižší. Podstata je, že navzdory nižšímu potenciálu se v hokeju točíjou stejné peníze. Proč asi?

Reagovat
soukup

a to je právě největší problém fotbalu, až se změní náhled společnosti na něj, tak bude průměrná návštěvnost klidně 7 tisíc, ale k tomu vede asi dlouhá a složitá cesta

Reagovat
soukup

jj kromě Brna, Pardubic, Sparty a Plzně nikdo nemá nad pět tisíc, což je na to, že hrajou v hale a nikdy nebudou venku mrznout jako fandové fotbalu od října do konce podzimu, že má hokej v česku pozitivní jméno a nemá kolem sebe pečlivě vybudovanou auru holomajzny, na které se není na co dívat a ještě dostaneš přes hubu, docela ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

Na Letné by se také nemělo mrznout . Nainstalovali tam na protilehlou tribunu vyhřívání. Jenže to nemají zkolaudovaný, takže tam je zima jak svině . Už vidím, že proti CSKA to bude opět vypnutý a zapnou to až při žhavých jarních zápasech, kdy bude Sparta stíhat Plzeň.

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu, třeba u nás v plzni jsou lístky na hokej výrazně dražší než lupeny na fotbal. A hlavně v hokeji hraješ 26 domácích zápasů a z toho se jich podstatná část hraje i v úterý, což je dost neatraktivní termín (hlavně pro výjezdy), zatimco ve fotbale máš 15 domácích ligovejch zápasů a kromě tv utkání sou hezky všechny o víkendu, navíc za almužnu

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Na fotbal chodím bez mála 15 let a nikdy se mi jako dítěti nic nestalo. Když nepočítám nějakého somráka (hrál si na policajta), který mě jako 11 letého špunta polil horkým kafem, pak menší konflikt na Strahově s jedním blbem (za ten si můžu sám).

Reagovat
soukup

No nejde tak úplně o rodiny s dětmi, ale za samozřejmě vliv na nižší návštěvnost to má taky, protože se tu fotbal (nejen v médiích) prezentuje jako něco nebezpečnýho, ale zároveň nudnýho, zkorumpovanýho, nezajímavýho a na tom se ztrácí diváci ze skupiny C, co se radši doma podívají na televizi, než aby šli na fotbal, pokud se kterákoli část z toho nehezkýho obrazu fotbalu změní, tak přijde víc lidí. Druhá věc je samozřejmě, jestli tomu pomůžou nějaký lístky na jméno, podle mě ne, ale když se proto radeček na vnitru tak nadchl, takuž to asi nic nezarazí...

Reagovat
centos

Možná by taky média mohla přestat lhát a přehánět, aby se ten mediální obraz zlepšil, resp. aby odpovídal skutečnosti.

Reagovat
soukup

média se musí uživit, proto budou psát to co společnost chce, nejdřív musí přestat být poptávka po zprávách o fotbalových vrazích a teprv potom začnou psát něco jinýho, to bude asi těžký dokázat, ale naopak to nepůjde

Reagovat
centos

Tak či tak na tom mají svůj podíl viny.. Veřejnost beztak doteď žije v tom, že jsme zničili nádraží v České Třebové.

Reagovat
soukup

to rozhodně mají

Reagovat
centos

Co to zase ti kreténi plácají, že ty zápasy pak byly bez excesů..

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je to třeba tak jedno, já tam stejně chodím fandit ne dělat bordel.

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Co? Mě to nijak neomezuje. Ten lístek si koupím tak jako tak. To už mě třeba více srali ceny lístků na obě derby do Edenu.

Reagovat
centos

Nic, jen ten tvůj předpoklad je docela srandovní. Na iDnesu, tady i na diskusi na webu větších českých klubů najdeš lidi, kteří se na to pak vyserou. A nemyslím, že všichni "dělají bordel"..

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že se k tomu všichni stavěj negativně. I já nechápu, proč bych jim měl dávat svý údaje. Ale to je to tak hrozný? Stejně se pro mě nic nezmění a na fotbal se nevyseru.

Reagovat
centos

Jestli je to tak hrozné nebo ne, to bude záležet na provedení. A to, co bylo doteď, je naprosto příšerné a kontraproduktivní.

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já si taky koupilí lístek na jméno na derby do Edenu, protože jsem na ten fotbal chtěl. Ale štve mě to, ty lístky na jméno. Je to jen buzerace. Loni v Liberci jsem si ho koupil na místě a v pohodě, žádné jméno, žádná občanka. Letos už už to vypadalo, že to bude bez nějakýho legitimování, ale tu debil v okýnku u pokladny na mě houkl, že chce vidět mou občanku. A protože bylo asi 5 minut do výkopu, u vstupu fronta jak prase (protože místo sekuriťáků tam byli svalnatí šneci), tak jsem mu jí nějak automaticky dal (měl jsem ho poslat do hajzlu). Ale co mě má nějakej šupák na pokladně, který mi ani lístek neprodával kontrolovat a opisovat moje údaje. Asi jsem vypadal jako pěkný darebák .

Reagovat
RickNash

fandit? tak to seš pro džóna problémovej fanoušek, zřejmě nemáš daleko ke krajní pravici a při rvačkách s policií (který, pohleďme pravdě do očí, vyhledáváš svýma provokacema) využíváš bojových umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak nase liga nestoji za nic a toto podle me hodne fanousku odradi.

Reagovat
soukup

protože fotbal se tu zatím nenaučil se prodat jako dobrý zboží a proto ve společnosti převažuje tento názor, televizní program taky stojí za hovno, ale na tv se i tak dívají miliony lidí

Reagovat
centos

Protože k tomu nepotřebují jít někam ven a koupit si lístek :)

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim ze na nasich stadionech to je tak spatne aby si lidi kupovali listek na jmeno..ale v tomto policejnim state se uz nedivim nicemu.

Reagovat
soukup

policejní stát

Reagovat
smazaný uživatel

jen rikam ze je smutne ze cesky fotbal tak upada nezadrzitelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co je to policejní stát?

Reagovat
smazaný uživatel

ano vim co je policejni stat jen sem to blbe napsal tot vse...jen si nemyslim ze na nasich stadionech je to tak spatne no....a ti lidi co tam delaji bordel nesrat se snema zakazat jim na 10 let vstup na stadion a hotovo.ze ti fanousci nejdou fandit ale delat bordel

Reagovat
RickNash

1) definuj "dělat bordel"

2) jak zjistíš jejich jména? to by musely bejt lístky na jméno

Reagovat
centos

Myslíš "jméno na lístku, který tam pokladní přepíše a pořadatel zkontroluje"?

Reagovat
RickNash

ty otázky byly pro interáka, protože mi přišlo, že si protiřečí...

jinak já jsem proti těmhle blbostem, pokud provedu něco proti zákonu, ať si mě policajt legitimuje, pokud něco proti návštěvnímu řádu, ať si mě sekuriťáci vyvedou/zkusej vyvést... ale vobčanku po mně chtít nemůžou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nemám nic proti tomu, kdyby někdo dělal problémy, sekuriťáci ho čapli, vyvedli - a buď jim ukáže občanku a udělají nějakej zápis, nebo zavolají benga. Byl bych ochotnej i strpět velkýho bratra, když o něm budu vědět. Ale lístky na jméno podle mě nic neřeší, je tisíc způsobů, jak to obejít.

Reagovat
smazaný uživatel

dobre dojdu na stadion s listkem na jmeno dojdu do kotle kde je 100lidi povymenujem si listky s jmenama....pak me chytnou benga ze delam bordel predlozim listek s cizim jmenem a jak se oni dozvedi ze su to ja jen kdyz ukazu obcanku....takze listek se jmenem nic neresi

Reagovat
RickNash

no polda si určo zkontroluje i vobčanku, a když uvidí, že to nesedí, tak se podle mě bude řídit vobčaknou, kde je i fotka atakdál...

ale lístky na jméno řešej kulový, to máš pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

su rad ze jsme se konecne shodli na tom ze listek na jmeno nic neresi a k tomu delani bordelu sem myslel hlavne poskozovani zarizeni stadionu a treba nadavat policajtum nebo se rvat s fanousky soupere na stadione...na stadion tohle nepatri mimo stadion at se porvou...kdyz mysli ze tim neco vyresi

Reagovat
smazaný uživatel

Dozvědí se to podle občanky.

Reagovat
smazaný uživatel

1) ty si nepamatuješ jak se na stadionech dřív občas hajlovalo, Sigmáni v 88 minutě skandovali 88, Sparťani skandovali Seig Heil, házeli sedačky, na černochy se běžně bučelo, atd, atd? Většina tohohle zmizela v minulosti, ale zdaleka to nezmizelo samo. Někdo se o to musel postarat. A já su rád, že jsou ty časy už pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak a to je ten vyraz delat bordel a takovy fanousci nemaji na stadinu co delat

Reagovat
smazaný uživatel

Tyto věci, které prospero vyjmenoval se dnes už nedějí. Maximálně nějaká ta vytržená sedačka, ale to je jev velmi ojedinělý.

Reagovat
RickNash

já taky, ale nevidím vůbec žádnou spojitost mezi vstupenkama na jméno a hajlováním deset, patnáct let zpět

Reagovat
RickNash

jo aha, to je definice "dělání bordelu"? v tom případě souhlasím, projevy rasismu nebo projevování sympatií ke Třetí říši by mělo být důvodem k vykázání ze stadionu (a následujícího postihu od policajtů...)

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že při zápase Sparta-Sigma na Strahově si buď vaši nebo naši fan stoupli do tvaru hákového kříže (efekt byl umocněn tím, že by li oblečení do černých kalhota bílé košile). Jinak třeba liberečtí chuligáni prý házeli šutry po Gyanovi, na Chiuriho se házeli banány. Při derby ve starém Edenu se děli věci, o kterých se nikomu ani nesnilo. Před 10 lety se opravdu stávalo, že byl na stadionu bordel.

Reagovat
RickNash

jasně, to jsou prostě hovada a já jsem pro to, aby se postihovali...

jenom mě zajímalo, co si kdo přestaví pod pojmem dělat bordel - napadání cizích fans, kradení vlajek, napadání normálů, pyro, sprostý pokřiky, rasismus, trhání sedaček... každej si pod tím představí něco jinýho...

Reagovat
smazaný uživatel

Já si pod tím představím plivání na zem, pohazování odpadků mimo odpadkové koše, hlasité hulákání, vulgární výrazy apod .

Reagovat
RickNash

ten hluk na stadionech mi taky vadí, no

nebojme se, Džón to spraví

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak. To skandování 88 si pamatuju ještě já, stejně jako když se každý zápas slavilo 88 výročí založení Sigmy, Sparťani měli kvůli rasistickým pokřikům problémy ještě pár let zpátky. Tři, možná čtyři roky zpátky u nás Baníci vytopili Severní tribunu, škoda milión a půl. Od té doby měli lístky na jméno a další zápasy už byly mnohem klidnější. Na stadionech se pořád řve "ACAB" a "Český fotbal pro fanoušky", ale když byl český fotbal pro fanoušky, tak to bylo na stadionech k zblití.

Reagovat
RickNash

český fotbal pro fnoušky neznamená, že by místo Haška byl ve funkci šéfa svazu nějakej vožralej chuloš, cestou do práce by zdemoloval vlak, vymlátil vietnamskou sámošku, zkopal střážníka a večer odešel z práce s kancelářskym počítáčem v ruce

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to ne. Upřímně si myslím, že chyba je na obou stranách. Fanoušci odmítají komunikovat se svazem a kladou požadavky, svaz odmítá komunikovat s fanouškama a rozdává nařízení. Spousta toho co chce svaz aji fanoušci dává smysl, ale reálně se dá čekat, že se prosadí jenom to co chce svaz, protože fanoušci nemajou žádnou možnost cokoliv změnit. Proto by měli přijít s iniciativou jako první a systémem quid pro quo nabídnou svazu, že přistoupíjou na jeho podmínky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak předpokladem pro komuniaci aktivních fanoušků se svazem je kvalitní oboustranná komunikace klubu se svými fanoušky. To je podle mne základ, jedni musí důvěřovat druhým. Pak bude mít klub možnost účinněji v těchto fanouškovských záležitostech jednat se svazem a později to může dojít k tomu, že se fanoušci budou moci sami bavit s bafuňáři.

Reagovat
soukup

tohle je základ, bohužel ani tohle se ve spoustě týmů neděje a proto ty návštěvy a chování vypadá tak jak vypadá krásnej rozdíl je vidět u nás, kde Kometa s fandama komunikuje a spolupracuje a vedení Zbrojovky na ně sere, pak se diví kolik lidí chodí na hokej a kolik na fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Já si třeba pamatuju jak to dřív chodilo na Spartě. Když jsi měl šálu, měl jsi vstup do kotle zdarma. Choreografie a pyro - žádný problém. V sektoru bylo odhadem tak 800-1500 fanoušků plus aktivní část dnešní protilehlé byla nad kotlem. Dneska? Samostatný vstup do kotle, donedávna se do něj mohlo jen na permice, pyro? to je o průser.

Reagovat
soukup

tak s tím pyrem bych byl opatrnej, nezakazoval bych ho, ale před jeho použitím by se musel upozornit klub (nějakej vyslanec fandů oznámí na klubu jako zítra na zápase v první půlce použijeme pyro, podvětlíme s ním nějaký transparenty, klub řekne ok, když bude průser, tak to schytá ten vyslanec nebo on sám docede toho kdo to posral) zas nějaký používání pyra stylem, teď ho zapálí těchto 20 lidí, za 5 minut zas někde jinde někdo jinej jen tak aby bylo pyro se mi moc nelíbí. Ale takový věci jako podpora transparentů, vstup zadarmo nebo se slevou pro lidi v dresu nebo s vlajkama. Diskuze s fandama o tom jak se chová ochranka, o občerstevní, o hajzlíkách, aby cítili, že můžou něco změnit být musí, no a za oplátku zas od nich můžu chtít to aby souhlasili s kamerama u sektoru, aby dali říct s tou pyrotechnikou apod. to je základ...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ale fungovalo i dřív, když Ultras Sparta odpalovali pyro ve velkém, tak bylo prý vždy nahlášené a schválené klubem. A snad nikdy nedošlo ke zranění. Jinak s tebou souhlasím, že takovéto diskuze s fanoušky by rozhodně měli být a nejen s ultras a jejich požadavky a problémy. Ale i s ostatními fandy. Třeba nechápu, proč na Spartě dávají klobásu do nějakého rohlíku, copak je to podělanej hotdog? Pak tu máme nealko pivo, že? Další věc, která mi vadí. Dále pak pořadatelská služba? Dělají to studenti, což je ok, ale jak dnes můžou fotbalové kluby zaměstnávat bezdomovce, somráky, sanktusáky, houmlesáky, plesnivé kořaly a podobnou chátru?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak quid pro quo. Fanoušci nabídnou svazu, že za povolení pyra co nedělá dým přes celý stadion určíjou pět lidí co za něho budou mět zodpovědnost, udržíjou ho v sektoru a budou ho odhazovat do nějakého kybla kde se bude hasit. Když slíbíjou, že nebudou ničit vybavení stadionu, tak nebudou mít v sektoru policii a pořadatele a dostanou místa na stání. Když nebudou mít na vlajkách nacistické a nebo komunistické symboly a hesla, tak budou mět zaručené že je do sektoru donesou a nikdo jim je nebude moc zakázat. Ale všecko bude o dohodě a s jasně danéma postihama. Když pyro přistane na trávníku, tak pokuta a další zápasy povolené nebude - každá další dohoda už bude těžší a těžší. A posuzovat se to bude klub od klubu, s kým se bude dat bavit, tak bude mít od svazu vyšší vstřícnost. Čím víc se budou tyhle dohody dodržovat, tím míň je bude potřeba hlídat a tím volnějš se budou na stadionu cítit.

Reagovat
smazaný uživatel

To zní jako pohádka v dnešních dnech . Ale čte se to velmi hezky .

Reagovat
smazaný uživatel

Tož problém v tom je, že lidi co například pyro nechcou vůbec jsou ochotní přistoupit na tyhle podmíny - pyro jo, ale v sektoru, po dohodě a se zodpovědností a lidi co pyro na stadionech chcou jakékoliv podmínky odmítajou. Čili je to zbytečná námaha.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl, že lidi, co chtějí pyro, by byli ochotni přistoupit na určité volnost omezující podmínky. Nicméně teď je vše v takovém stavu, že jedna strana sype z rukávu jedno represivní opatření za druhým. No a druhá strana je vzteklá a když jí někdo píchne špendlíkem to zadku, začne se čertit. Chtělo by to, aby se věci uklidnili (třeba přes zimní přestávku), a problematika fanoušků se začala řešit, ale rozumem a s pořádnou dávkou empatie. Také by to chtělo aby každá skupina aktivních fanoušků byla schopna vybrat jednoho či několik schopných vyjednavačů-mluvčích+plus by se hodil člověk, co se vyzná v právu a zákonech. No a v neposlední řadě by se šikla i známá osobnost, která by to vyjednávání fanoušků tak nějak posvětila (herci David Novotný za Spartu, Ivan Trojan za Bohemku, režisér Ondříček za Slavii, Nohavica za Baník apod.)

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Když to jde v Němemecku, Rakousku, Švýcarsku a plus mínus aji v Polsku, tak by to mohlo jít aji u nás.

Reagovat
soukup

ono vůbec jakoukoli konfrontací ani jedna strana nic ve svůj prospěch nedokáže a vše se nakonec obrátí proti ní, svaz represivníma opatřeníma z fandů neudělá poslušný beránky, kteří budou držet hubu a krok a fanoušci protestama a nerespektováním nich získají jen další represe, uběhne sposuta času než to někomu dojde a bude se muset vše dělat na novo a ztratíme několik let, během kterých se mohlo něco změnit

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně si v české kotlině nedokážu představit demonstraci ultras, jakou předvedli třeba německé ultras skupiny. Těžko si představit, jak vedle sebe mašírují čelní představitelé ultras Sparty, Slavie a Baníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom v Německu to funguje proto, protože tam dohody mezi svazem a fanouškama existují. A když se je svaz rozhodl porušit, tak mu to fanoušci dali najevo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dále v Německu a v Rakousku existují dobré vztahy mezi hráči a fanoušky, takže se přední hráči některých klubů (tohle je zejména v Rakousku) zapojili do kampaně na podporu pyrotechniky. Což je u nás v současnosti taky nemyslitelné.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že v tý době byl český fotbal nějak extra pro fanoušky. Jen se všechny problémy s fanoušky míň medializovali. Když si přečtu různé popisy starých zápasů, nebo si vzpomenu na utkání, která jsem navštívil já, tak mi to přijde víceméně stejné, co se týče dozoru policie. Jenže dneska je PČR víc sledována veřejností a médii. Vzpomínám si na svou návštěvu Ďolíčku v roce 2001. V sektoru hostů bylo x stovek sparťanů. Ve spodní části bylo mraky kosmonautů (už jsem ten super výraz taky musel jednou použít ) a nutno říct, že z nich šel strach. Pak se odpálilo nějaké pyro, ozývalo se skandování Policie ven! a Policie-nesympatie (žádné anglofonní A.C.A.B. ).

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to přinde že dřív byly větší problémy, respektive byl na stadionech větší bordel. V posledních třech letech už je relativně klid. Ale paradoxně proti policii a pořadatelům se jde víc než tehdy. Těžko říct proč, jestli je to móda, nebo si fanoušci bráníjou to co považujou za poslední zbytky svojich vymožeností, ale protestujou mnohem víc.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že se tehdy mnohem víc řádilo na stadionech i mimo ně. Proč se dnes víc protestuje? Možná to bude tím, že se vyvíjejí ultras skupiny (Slavia, Baník, Slovan, Bohemka, Slovácka, svého času samozřejmě i Sparta), dřív to bylo hodně o chuligánech.

Reagovat
smazaný uživatel

Hajluje se občas i v dnešní době

Reagovat
j_mrazik

Třeba na taxíka...

Reagovat
RickNash

pro mně se nic nezmění - já mám jenom o důvod víc, proč nechodit do prasečáku a budu dál chodit na divizi na béčko a na futsal

Reagovat
smazaný uživatel

jen by to byla další buzerace, byli by delší fronty atp.

Reagovat
smazaný uživatel

Krok zpět

Reagovat
Losinho

Uf.

Reagovat
smazaný uživatel

Super choreo

Reagovat
soukup

Reagovat
Kepy_FCB

to nový logo čmfs lev nějakej poškozenej

Reagovat
centos

OT: Peterův nový blog:

"Přestože se celý incident odehrál mimo stadion, tak to, že se ho zúčastnil ve finále i „kotel“, je pro mě osobně katastrofální, a musím na to zareagovat. Do této chvíle jsem se jim snažil vycházet vstříc, pokud to bylo možné, snažil se komunikovat a v případě potřeby se sejít a řešit vše osobně. S tím je konec.

Budou muset přijít velmi radikální opatření, a to i za cenu, že se sníží počet fanoušků."

Chápu, že je nasraný, ale co s kotlem? Vyběhl ze stadionu kvůli nesmyslné akci policie, což je věc, kterou by myslím udělal každý jiný kotel. Myslím, že budeme svědky opatření s drastickým důsledkem na atmosféru (která je už teď velmi špatná) a finálnímu roztříštění (potenciálně, teď to není ono) nejbouřlivějšího táboru české ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je velmi špatné . Kde jsou ty časy kdy Sparta a Baník byly po fans stránce nejlepší kluby a silný kotlem se mohli chlubit i další kluby.

Reagovat
centos

KF to roztrhla, část aktivních odešla na CH1 a ti, co zůstali, zůstali spíš se sebezapřením. Tak mi to přijde. Čili tohle je už dorazí.

Reagovat
smazaný uživatel

Může tam na stadionu sedět ve VIP prostoru sám a pak si na blogu stěžovat, že mu tam nikdo nechodí. Je to jeho klub přece

Reagovat
$dolar$

100. proti chuliganum na stadionech

Reagovat
centos

Příspěvek, na který všichni čekali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele