Vítězové jdou za výhrou, když počítáte, vždy prohrajete, zdůraznil Birmančević

24.06., 09:43
Aktuality
Veljko Birmančević (© Sparta Praha)

Srbové jsou na mistrovství Evropy v Německu přitisknuti ke zdi, podle Veljka Birmančeviće ovšem zůstávají plní sebevědomí. Hráč pražské Sparty odmítá před závěrečným zápasem ve skupině C proti Dánsku kalkulovat se ziskem bodu, který by teoreticky mohl na postup do osmifinále stačit. Křídelník během nedělní tiskové konference ujistil, že Srbové v úterý v Mnichově zvítězí.

Anglie vede skupinu se čtyřmi body před Dánskem a Slovinskem, které mají po dvou. Srbsko je s jedním bodem zatím poslední. Variant, jak může konečná tabulka vypadat, je mnoho. "Je to jednoduché. Nikdy v životě nemůžete jít pro bod. Musíte vždy hledět, abyste vyhráli. Vítězové jdou za výhrou. Když v životě počítáte, vždy prohrajete. V úterý vyhrajeme," řekl křídelník, který byl vyhlášen hráčem sezony v české lize.

Mužstvu hrozí rychlý konec na jeho prvním Euru od roku 2000, kdy ještě reprezentovalo tehdejší Srbsko a Černou Horu. "Nemáme žádný prostor pro pohodlí, dostali jsme se ke zdi," cituje agentura Reuters trenéra Dragana Stojkoviće. "Není cesty zpět, můžeme jít jen dopředu. Pokud chceme postoupit, musíme vyhrát," řekl kouč.

Srbsko podlehlo Anglii těsně 0:1, poté v posledních vteřinách zachránilo remízu 1:1 se Slovinskem. "Všichni jsme připraveni vydat ze sebe 100 procent. Z úvodních dvou zápasů jsme se hodně poučili, odevzdáme vše pro Srbsko a pro fanoušky, kteří nás přijeli podpořit," uvedl Birmančević, který na turnaji nastoupil dvakrát jako náhradník.

"Nemyslím si, že existuje hráč, který by si nemyslel, že postoupíme. Proti Slovinsku to mohlo být 2:0 nebo 3:0. Teď musíme ukázat náš charakter, ale protože vím, jaký jsme tým, věřím, že to dokážeme," ujistil šestadvacetiletý nejproduktivnější hráč posledního ročníku české ligy.

Sparťan apeluje na osobní odpovědnost. "Myslím, že nejdůležitější ve fotbale je, aby se každý hráč postavil před zrcadlo a řekl: Ty jsi nejdůležitější. Až to uděláme, pak se dočkáme výsledku. Odpovědnost je nutná, nemůžete se spoléhat na někoho jiného. Jsme si vědomi naší odpovědnosti, vyhrajeme," zopakoval Birmančević.

Autor: ČTK

Komentáře (6)

Přidat komentář
delfin

Reagovat
Taarabt_QPR

Zajímavě řečeno....žádný alibismus a ošlehané fráze.

Reagovat
Seydou Doumbia

ty otřepané fráze potom budou mít až trenéři no

Reagovat
Grupma

To by se mělo tesat. Nebo aspoň vytisknout na ledničku.

Reagovat
Cotton

Když počítat umíte tak ne

Reagovat
Sosi

Jsme chytří kluci... to uz jsem nekde slysel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele