Vítězná branka Sparty proti Teplicím platila správně, pronesla komise

18.12.2023, 16:42
Aktuality
VAR (© AFP)

Sudí Dominik Starý uznal vítěznou branku pražské Sparty v nedělním utkání 19. ligového kola s Teplicemi správně. Komise rozhodčích FAČR v komuniké po dnešním zasedání uvedla, že gólu Victora Olatunjiho na 2:1 z 90. minuty nepředcházel žádný přestupek domácích.

Olatunji po souboji s teplickým brankářem Tomášem Grigarem z úhlu napálil míč pod břevno. Na vítěznou branku mu asistoval Jan Kuchta, který vyhrál hlavičkový souboj s Janem Knapíkem. Hostující obránce následně zůstal ležet na trávníku, sudí ani videorozhodčí ale žádný přestupek nenašli.

"Rozhodčí správně uznal branku domácího družstva, které předcházel souboj hráče domácího družstva, jenž nebyl v ofsajdu, s hráčem hostujícího družstva. Domácí hráč v přirozeném pohybu ve výskoku odehrál míč hlavou, přitom jej hostující hráč držel za ruku," uvedla komise.

"V pádu obou hráčů došlo ke kontaktu levé ruky domácího hráče s hlavou hostujícího hráče. Následně došlo k regulérnímu souboji mezi hráčem domácího družstva a brankářem hostujícího družstva. O přestupky se ani v jednom případě nejednalo," doplnila komise.

Starý rozhodl správně i ve 33. minutě, kdy nenařídil penaltu pro domácí po souboji Ladislava Krejčího s Muhammadem Jásirem. "Hráč hostujícího družstva v přirozeném pohybu ve výskoku odehrál míč hlavou. Při souboji došlo ke kontaktu jeho levé ruky s hlavou hráče domácího družstva, který byl za hostujícím hráčem. O přestupek se nejednalo," podotkla komise.

Podle ní nechybovali sudí ani v sobotním zápase Pardubic s Libercem. Marek Radina ve 20. minutě ani po konzultaci s videorozhodčím nenařídil pro Slovan penaltu poté, co se míč po centru z přímého kopu odrazil do ruky domácího Tomáše Zlatohlávka. Předtím v souboji netrefil balon hlavou hostující Jan Mikula.

"Hráč domácího družstva zasáhl míč svou pravou rukou, kterou měl v okamžiku dotyku s míčem v přirozené poloze vzhledem k pohybu těla. Hráč se snažil předejít kontaktu ruky s míčem. Z důvodu aktivní snahy hráče hostujícího družstva hrát míč hlavou se navíc jednalo o tzv. neočekávaný míč, na který domácí hráč nemohl reagovat. O přestupek se nejednalo," vysvětlila komise.

Ve 34. minutě pak Radina správně udělil libereckému Janu Žambůrkovi pouze žlutou kartu za ostrý zákrok na Vojtěcha Patráka. "Hostující hráč nejdříve zahrál míč a poté vyšší intenzitou zasáhl domácího hráče do oblasti nártu pravé nohy, která nebyla stojná. O surovou hru se nejednalo," uvedla komise.

K dalším momentům posledního podzimního kola se nevyjádřila, neboť podle manuálu veřejně komentuje vždy čtyři situace z kola, vybrané médii.

Autor: ČTK

Komentáře (64)

Přidat komentář
Mass

Obvykle se tu pičuje na rozhodčí, tak půjdu proti proudu a pochválím skvělý výkon rozhodčího Roučka v zápase Baník-Slavia, který přispěl k výborné úrovni zápasu.

Reagovat
Strakosha

Nepískal špatně, těch 25% ve prospěch SKS odevzdal. Myslím, že Tvrdík i Bílek jsou spokojeni,proto se ta jízdenka před sezónou kupuje

Reagovat
Mass

Reagovat
Rizek

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
lampas

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
10adam

Zápas jsem neviděl, ale souhlasím

Reagovat
Losinho

Praha může mrtko.

Reagovat
mayday

Reagovat
Rizek

To jo, když to foukal pro vás.

Reagovat
wyqinac

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Well

Jen si asi zapomněl žlutou kartu.

Reagovat
Coutinho10

kromě Zelinky jedinej férovej rozhodčí

Reagovat
Greny

Zdůvodňování je čím dál víc horší a novináři ať táhnou do píce ..

Za mě třeba největší průser penalta pro Bohemku

Reagovat
Bucky

Přesně proto se tohle pravidlo zavádělo. Všem bylo jasné, že novináři si vyberou ke komentáři naprosto jasné situace ze zápasů Sparty, Slavie a Plzně a zásadní problémy z ostatních zápasů zůstanou bez komentáře. Strašně dementní pravidlo.

Reagovat
Firkraag

Jaká penalta pro nás? My nic nekopali, částka taky nesouhlasí.

Reagovat
Greny

Právě že jste nekopali, za mě jste meli

Reagovat
Firkraag

A co se stalo? V prvním poločase za nějakej ten střet, kdy Kadlec zůstal na zemi?

Reagovat
Pablos

Tvl teď vlastně začne ukrutná eurofotbalová nuda až do února Aspoň ať jsou nějaký fakt zajímavý přestupy, jinak to bude v práci vopruz

Reagovat
monty25
Reagovat
Pablos

ale na EF se to moc komentovat asi nebude

Reagovat
monty25

Co není, může být. Minule jsem k tomu využil článek o koupi Slavie.

Reagovat
Sosi

Snad trener repre to rozproudi...

Reagovat
kilobyte

Toho beztak vyberou nejdříve v únoru.

Reagovat
Pablos

Jo vlastně… to potenciál má

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

nuda nebude, neboj

přestupy, hostování, spekulace, trenéři (Kováč a i u repre), liga mystryň, jak zmínil Monty, mimo českou ligu se dál hraje PL, hraje se mistrovství světa klubů, bude hokej U20, na to bude určo nějaký článek, pak silvestrovský derby, takže toho nebude málo

Reagovat
smetos

Když si Trpiš nechce stáhnout Ewertona, jaká je šance, že ho Baník vykoupí a udrží ho pro další sezóny?

Reagovat
10adam

Malá

Reagovat
Skleepy

Oba góly Grigar posral, u obou okamžitě startoval na sudího, ačkoli netuším, co přesně mu vadilo.

Reagovat
Axelrose

Že dostal gol. To si přece rozhodčí nemůže dovolit.

Reagovat
kilobyte

Když ošahával Olatunjiho, tak měl pocit, že cítí zbraň. Tak šel rozhodčímu nahlásit, že je nedovoleně ozbrojen.

Reagovat
ACSeRw!n

Kovac konci a rozhoduje se ze trech nabidek smlouvy nekde jinde

Reagovat
mistr129

Pro Pardubice blbý, pro český fotbal jen dobře že se posune. Snad Baník, Kuliče by byla škoda a bůhví jak to bude vypadat v Liberci.

Reagovat
ACSeRw!n

Banik nebo repre.. nic jinyho moc smysl nedava

Reagovat
Greny

Ty vole co by dělal v repre ?

Reagovat
mistr129

Kdyby vyšla ta varianta na Euro Koubek a pak někdo nový, tak proč ne.

Reagovat
Greny

Vždyť Fousek říkal že nový trenér nebude dočasný do eura ale rovnou dlouhodobá volba, navíc Kováč má na repre fakt ještě čas

Reagovat
mistr129

Tak erwin psal o tom co dává smysl, ne co chce Fousek

A argument o času chápu, ale když to vezmeš tak u nás jsou všichni kvalitní kouči za zenitem (Šilhavka, Lavička, Ščasný), na vrcholu ale nedostupní (Trpiš) nebo nemají zkušenosti s velkým klubem (Svědík, Kováč).

Reagovat
Greny

Tak třeba Svědík je pro mě u repre v pohodě, ten už něco předvedl ve více klubech, v Evropě taky nepropadl atd...tam jsem s tím v pohode

Reagovat
mistr129

Ano, v tomhle má navrch oproti Kováčovi, ten je ale zase víc svěží vítr. Moderní herní styl, práce s mladými, v tom je Kováč o míle napřed přes Svědíkem. A navíc to není vidlák.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lemond Laws

Jednou sestoupil do druhé ligy a pak uhrál 14.místo a teď opouští tým na 13.místě = repre jak vyšitá

Reagovat
mayday

Reagovat
ACSeRw!n

a Pardubice at spadnou, druha liga je pro ne tak akorat, coz deklarovali postavenim druholigoveho stadionu.. hlavne ze stavi novou halu na hokej za 15 miliard nebo kolik

Reagovat
Trand

Za 8 a má jí platit Dědek, ne město.

Reagovat
Greny

Jako krásná megalomanská hala, akorát nevěřím tomu že to postaví a bude provozovat Dědek za svý protože toto nebude úplně výdělečný produkt bych tipl

Reagovat
Kily

tak provozovat to budou fanoušci placením drahých vstupenek, Dědek s kamarády zaplatí za 3-4 miliardy halu a ve zbytku projektu se budou angažovat nějací Arabové

Reagovat
Heisenberg

Snad přestoupí i ti trávníkáři, co dělali hřiště proti Spartě.

Reagovat
Imos

Reagovat
Greny

Za mě jasnej Liberec

Reagovat
Trand

Reagovat
Lemond Laws

A co ten Krmenčík do Plzně? Místo Duro?...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pablos

Jsem někde četl jeho vyjádření jak to, že slavil za Slávii gól proti, tak jak ho to strašně mrzí a probrečel to a že už strašně zmoudřel Tak buď to z tohohle někdo jen vyspekuloval a nebo to fakt je třeba projednávaný a musel rychle přispěchat žehlit u fans

Reagovat
kilobyte

Strašně zmoudřel.

Reagovat
mayday

Michale dopiče!!! Kurva!!!

Reagovat
Coutinho10

tak zaslouží si druhou šanci no, aspoň bude zábava, v lize schází

Reagovat
Greny

Já myslel že chtějí aby se vrátil JDB

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele