Vernydub kvůli válce přerušil trenérskou kariéru. Jsem vděčný Kryvbasu, že mi pomohl vrátit se, řekl

08.08., 08:59
Aktuality
Jurij Vernydub od června 2022 vede Kryvbas. (© AFP)

Jurij Vernydub, kouč Kryvbasu Kryvyj Rih, předloni kvůli válce načas přerušil trenérskou kariéru a na pět měsíců bojoval za Ukrajinu proti ruské invazi. Osmapadesátiletý někdejší defenzivní univerzál je nadšený, že se poté mohl vrátit k tomu, co má rád. Trenér Viktorie Miroslav Koubek svého protějška na tiskové konferenci před čtvrtečním úvodním duelem 3. předkola Evropské ligy označil za hrdinu.

Vernydub na podzim 2021 šokoval celý fotbalový svět, když s Šeriffem Tiraspol ve skupině Ligy mistrů senzačně zvítězil v Madridu nad Realem 2:1. O několik měsíců později Rusko zaútočilo na Ukrajinu, rodák z Žytomyru opustil angažmá v Moldavsku a šel do války bránit svou zem.

"Jsou to těžké chvíle pro každého Ukrajince. Jsem vděčný všem vojákům, kteří brání naši vlast. Já osobně jsem byl pět měsíců ve válce, v těch městech, kde se bojovalo," řekl Vernydub. "Jsem vděčný Kryvbasu, že mi pomohli vrátit se k mé práci, do mého prostředí. Dělat to, co miluji - trénovat v klubu," doplnil kouč, který vede Kryvbas od předloňského léta.

Plzeňský trenér Koubek vysekl kolegovi poklonu. "Mám k němu obrovský respekt, klobouk dolů. Ukončil angažmá v Moldávii a šel do války. To je něco, co my tady těžko můžeme chápat. Pro mě je to hrdina Ukrajiny, úžasný člověk," řekl Koubek na tiskové konferenci před venkovním zápasem v Košicích, kde má Kryvbas kvůli válce na Ukrajině v pohárech azyl.

"Že ukrajinští sportovci hrají za svůj národ, to není jen ve fotbale. Vidíme to na olympiádě, na jiných sportovních akcích. Motiv bojovat pro svoji zemi je obrovský. Určitě s ním počítáme," doplnil Koubek.

Autor: ČTK

Komentáře (34)

Přidat komentář
Robbie

Ten určitě, hrdina

Reagovat
Txapeldun

?? Za mě jednoznačně hrdina. Nejenom, že nezůstal v zahraničí, ale vrátil se a šel bojovat proti nájezdníkům z východu. V tomhle Ukrajince neskutečně obdivuju, sám bych něčeho takovýho asi nebyl schopnej.

Reagovat
Bucky

Reagovat
Freedo

Tak on to má ve jméně - věrný dub. Vyprovodím se sám

Reagovat
srbic13

Reagovat
Kucka

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Čenda

Reagovat
Acquanni

Taky si vůbec nejsem jistej, jestli bych měl koule jít aktivně sám do boje, kór kdybych byl v bezpečí za hranicemi. Každý kdo se dobrovolně zapojil, ba dokonce aktivně vrátil zasluhuje poklonu

Reagovat
Keboto

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
inferno08

Jestli on to není nějakej ten feťáckej ukronacista!!!!!!!

Reagovat
$dolar$

Koubek Vernydub

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
inferno08

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
sergi

Reagovat
Bucky

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Kucka

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Jason_

Reagovat
Čenda

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Tlustej Pedro

Já Ukrajince doslova nenávidím, je to největší verbež Evropy a denně mi otravují život už jen svou přítomností, jako otravná moucha po ránu. Ale tady tomuhle člověku respekt Ukončil angažmá a šel bojovat za svou zemi, ne jako ty hordy ožralych tupých zkurvysynů, kteří místo bránění své země dělají bordel v Praze a vykřikujou u toho Sláva Ukraini

Reagovat
delfin

To chce víc nenávisti. Postav se před zrcadlo, a opakuj: "Zdrávas Maria 3x denně. Sláva Ukrajině."

Reagovat
Lojd

miluju <3

Reagovat
ACSeRw!n

pockat, jako ze jsou horsi nez slovaci ?

Reagovat
delfin

V pohárech?

Reagovat
sergi

Tak díky.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Sandstorm

Bude někde stream?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele