Vermeeren se stěhuje do Německa, Atlético Madrid vyměnil za RB Lipsko

26.08., 21:27
Aktuality
Arthur Vermeeren posílil RB Lipsko. (© RB Lipsko)

Atlético Madrid po pouhém půlroce opouští Arthur Vermeeren, jenž se ve Španělsku výrazněji neprosadil. Devatenáctiletý záložník se pokusí svůj talent naplnit v RB Lipsko, kam zamířil na roční hostování s opcí, která se aktivuje po odehrání určitého počtu zápasů.

Die Roten Bullen za roční půjčku zaplatí tři miliony eur a dalších 20 milionů eur do Madridu zašlou, jestliže dojde k aktivování opce. Aby se tak stalo, musí Vermeeren pravidelně nastupovat. Čtyřnásobný belgický reprezentant může zastoupit Xavera Schlagera, jenž se po vážném zranění kolena bude vracet nejdříve v prosinci.

"Arthur je hráčem, kterého v týmu ještě nemáme. Přináší nám další možnosti - má výborný přehled, klid na míči, vysokou inteligenci a dobrou rozehrávku. Je také silný v soubojích, dynamický a má obrovskou vytrvalost. Během rozhovorů jsme jasně vycítili jeho vůli a ambice k tomu, abychom s ním dosáhli našich vysokých cílů," řekl k posile sportovní ředitel Rouven Schröder.

RB Lipsko během tohoto přestupového období získalo již třetí posilu do 20 let, kromě Vermeerena dorazili křídelník Antonio Nusa (19, Bruggy) a záložník Assana Ouédraogo (18, Schalke).

Rodák z Lieru přišel ke Colchoneros na začátku tohoto roku z Royalu Antverpy, kde na sebe upozornil zejména v Lize mistrů, vysoká očekávání ale nenaplnil. Vermeeren za Atlético nastoupil jenom do pěti ligových zápasů a po příchodu Conora Gallaghera by měl ještě složitější pozici.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, x.com/Plettigoal

Komentáře (11)

Přidat komentář
MoonKnight

Lipsko z něj udělá top hráče.

Reagovat
Moshe Dajan

Hráč přesně pro Leipzig,

Reagovat
Elliasson

Poslední přestupy mě dost zklamaly.

1. Samu a Arthur - kromě Pabla Barriose jediní mladí talentovaní hráči, kteří měli se v budoucnu prosadit v týmu, tak jsou pryč. Přitom Samu měl sen hrát za Atletico a Arthur mohl být jedním z tahounů. Klidně mohl hrát letos a mít slušnou minutáž i v konkurenci s Rodrigem, Conorem a Kokem.

2. Stoper - nevím, jak dobře / špatně hrál Lenglet ve Ville, ale v Barceloně nebyl nejlepší. A navíc forma hostování, takže za rok někoho nového... To úplně nevím, jestli koresponduje s ambicemi titulu v Lize Mistrů. Nevím, proč nemohl přestoupit Dávid (prý kvůli platovému stropu), ale oproti Clementovi by byl upgrade.

Ale snad vezme Lenglet hostování u nás vážně a třeba mi zavře pusu!

Reagovat
Indio

Minutáž by asi nějakou měl, ale pořád ne tolik kolik takhle mladej hráč potřebuje. Přece jenom Gallagher je pořád mnohem lepší hráč a Barrios v poslední době taky dobrý výkony. Střídání na střední zálohu není tolik a pořád na lavičce De Paul a Koke. V Lipsku se zlepší a za rok kdo ví kdo se zraní, odejde nebo ztratí formu

Reagovat
Elliasson

Jasný, ale Lipsko má povinný odkup. Opravdu škoda.

Reagovat
Eichel

Lenglet bol vo Ville hrôza.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Gazdo

Mal ist vtedy k nam a zahral by si

Reagovat
Juan Román Riquelme

A za co by jste ho zaplatili? Premkami na Spotify?

Reagovat
Kluivert9

Tvými blbými příspěvkami.

Reagovat
Beči

Vybral si skvěle, v Lipsku se může vypracovat na jednoho z nejlepších DM, talent na to má.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele