Venezuela na Copě zůstává stoprocentní, postup do čtvrtfinále si zajistil rovněž Ekvádor

01.07., 10:09
Aktuality
Venezuela zatím na turnaji neztratila ani bod. (© Profimedia)

Venezuela vyhrála na jihoamerickém mistrovství i třetí zápas ve skupině a po nedělním vítězství 3:0 nad Jamajkou postoupila z prvního místa do čtvrtfinále. V tom se v pátek utkají s Kanadou. Druhé postupové místo udržel Ekvádor díky bezbrankové remíze s Mexikem a zahraje si proti světovým šampionům z Argentiny.

Venezuela prošla na Copě América skupinou bez ztráty bodu poprvé. Jamajce nastřílela v Austinu všechny branky v druhé půli, trefili se Eduard Bello, Salomón Rondón a Eric Ramírez.

Mexiko mohlo dát postupový gól v sedmé nastavené minutě, kdy rozhodčí odpískal za faul na Guillerma Martíneze pokutový kop, jenže VAR ho po přezkoumání situace zase odvolal. Ekvádor tak udržel druhé místo díky lepšímu skóre.

Mexičané dokázali ve třech zápasech vstřelit jediný gól a trenér Jaime Lozano uznal, že jeho budoucnost u týmu je nejistá. Za poslední dva roky je přitom na reprezentační lavičce už třetím koučem.

Autor: ČTK

Komentáře (15)

Přidat komentář
Jordi Alba

Škoda, že už teď Ekvádor na Argentinu, tam se staví zajímavý mužstvo.

Reagovat
Seydou Doumbia

ekváči to pojebali s venezuelou no, ale tak alespon argentína nebude mít slabého soupeře ve čtvrt

Reagovat
veikko

Za mě je tohle nejhorší možný výsledek. Postup ze skupiny a vypadnutí s Argentinou nebude úspěch, ale ani neúspěch, takže nebude důvod vyhodit trenéra. Přitom na ten Sánchezův styl se fakt nedá dívat. Borec se podle mě ani nijak netají tím, že v útoku mají hráči volnost. Jenže oni mají takovou volnost, že to postrádá jakékoli prvky sehranosti a automatismů. Takže potom se zpravidla díváš na pevný beton, ke kterému ale chybí nadstavba.

Reagovat
Jordi Alba

Trošku se bojím, že tohle přesně Argentině nebude vonět. Škoda losu, přál bych Ekvádoru a Uruguayi medaili, ale imo půjde dál ta všema podceňovaná Brazílie, za předpokladu, že Savio bude hrát základ.

Reagovat
veikko

Ekvádor s Argentinou hrál nedávno přátelák. Bude to totální beton se snahou o brejky, které ale nejsou vůbec zkoordinované. Sarmiento a Minda jsou pořád hodně mladí, Páez dokonce pořád junior a Valencia hraje poslední dobou fakt strašně. Ani ta obrana není vyloženě dominantní, i když pevná je. A Ekvádor nemá gólmany, Domínguez už má nejlepší za sebou a pořád je to v podstatě největší jistota, jakou mají. Já očekávám totální beton tak do 73. minuty, kdy se Argentina prosadí, a pak pár zoufalých pokusů Ekvádoru s tím něco udělat. U Brazílie hodně napoví zápas s Kolumbií. Pořád se může stát, že Kolumbie po těch cca 25 zápasech padne a Brazílie půjde na Panamu/USA, což by neměl být žádný problém.

Reagovat
Seydou Doumbia

dominguez byl už na ms v brazílii no, masakr...

Reagovat
veikko

A nebude to lepší. Galíndez je ještě o 3 měsíce starší. Ramírez sice umí slušně nohama, ale je to úplně extrémně nejistý typ při chytání. Burrai je další naturalizovaný Argentinec, který je maximálně průměr, navíc už taky veterán... Pak tam jsou další průměrné a už starší volby jako Pinos nebo Pedro Ortíz. Nejlépe z mladých vypadá Christian Loor, jenže ten bude mít těžké se v klubu prosadit přes Ramíreze, no. Jako kvalitní brankář je celkem v nedohlednu.

Reagovat
Seydou Doumbia

trochu ot, ale nechápu jak se až do lens a do brány dostal na pár zápasů farinez, golman venezuelský...malý a nejistý, ted se vrátil tuším někam do kolumbie

Reagovat
veikko

On měl jednu dobu velký hype. Brankáře s lepšími reflexy abys pohledal. Neskutečně zábavný brankář na sledování, navíc i hru nohama má výbornou. Jenže je to totální skleněnka a už hodně dlouho nechytal zdravý. Podle mě se i od toho odvíjí pak ta nejistota. On byl schopný chytit tři neskutečné střely na čáře a pak pustit šmudlu za 35 metrů.

Reagovat
Seydou Doumbia

takové golmany má každý rád a celkem prtavý, 180 cm

Reagovat
Di Stéfano

Čakal som do rana na ten zápas s Mexikom no ostal som celkom sklamaný , minimálne od Mexičanov som čakal o hodne viac . A čo sa týka Argentíny , myslím že jediný kto ju môže ohroziť je za určitých okolnosti Uruguaj .

Reagovat
veikko

Mexičani pod Lozanem vůbec netušili, co mají hrát. Ekvádor pod Sánchezem zase umí jen tu defenzivní fázi. Já jsem podobnou hrůzu čekal.

Reagovat
ratusek

Prvně radost všech Mexičanů v hledišti, jak kdyby dali gol a potom zase Ekvádoru uplně stejně, ať žije VAR

Reagovat
Seydou Doumbia

mi povídej chlape, mi to poovídej...jak hrál lyon v lipsku v covid sezoně tak jsem křičel 20 sekund gol a pak zjistil že mávl ten husák ofsajd...a na ms v hokeji se mi stalo něco podobnýho, puk v bráně, slavíš ale už nesleduješ co se děje...

Reagovat
Benfica

Tak sa zdá, že sa Mexičania na turnaj vysrali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele