Vážné zdravotní problémy jsou minulostí, Rico se vrátil k fotbalu a zase vyhrává

Dnes, 18:27
Aktuality
Sergio Rico (© AFP)

Sezona 2024/2025 je stále teprve na začátku, za jednoho z jejích největších vítězů ale může být už nyní označen Sergio Rico. 31letý španělský brankář se po vážných zdravotních problémech dokázal vrátit mezi tyče.

Rico koncem května minulého minulého roku vystrašil celou fotbalovou veřejnost, když ještě jako kmenový hráč PSG spadl z koně. Při pádu se udeřil do hlavy a lékaři ho devatenáct dní udržovali v umělém spánku, krátce po probuzení mu navíc musela být opětovně nasazena sedativa. V kómatu nakonec strávil 26 dní, hospitalizován byl dokonce 86 dní.

Po dlouhé rehabilitaci se v polovině dubna vrátil k plnému tréninku, koncem září se dohodl na angažmá v katarském celku Al Gharafa a v úterý nastoupil k utkání asijské Ligy mistrů proti Al Ainu. Jeho zaměstnavatel vyhrál 4:2 a na vrub gólmana nešel ani jeden gól - nejprve inkasoval z pokutového kopu, příliš šancí neměl ani v 66. minutě, kdy ho dělovkou z malého vápna překonal Soufiane Rahimi.

"Moje první myšlenky po probuzení směřovaly k fotbalu. Pamatoval jsem si všechno, svou ženu, rodinu i přátele," vzpomíná Rico.

"V nemocnici jsem strávil skoro tři měsíce, v ruce jsem měl zavedenou hadičku... Bál jsem se, že se k fotbalu už nikdy nevrátím, hned jsem se na to ptal doktora," pokračoval.

Rico v minulosti chytal za Fulham a Sevillu a v září 2019 zamířil do PSG původně na hostování, které následně bylo změněno v přestup za šest milionů eur. Po většinu francouzského angažmá plnil roli náhradníka, i tak má ve své sbírce tři francouzské tituly a se Sevillou hned třikrát triumfoval v Evropské lize. Na jaře 2022 hostoval na Mallorce a 7. května 2022 si na své konto připsal do tohoto týdne poslední start, na ten další si musel počkat dlouhých 878 dní.

"Vrátil jsem se k fotbalu a zase vyhrávám. Děkuji všem fanouškům za jejich podporu, tohle je první výhra z dlouhé řady," slíbil.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es, bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele