Vardy se do Premier League vrátil ve velkém stylu. Jednou si zatrénoval, dal gól a provokoval

20.08., 13:58
Aktuality
Jamie Vardy (© AFP)

Jamie Vardy je žijící legendou Leicesteru. V 37 letech s klubem zažil téměř vše, co mohl. Vystřílel Liškám senzační titul, dovedl je k triumfu v FA Cupu, nezabránil sestupu a v uplynulé sezoně pomohl k návratu mezi anglickou elitu. Další kapitolu svého příběhu začal psát v pondělí, kdy na prahu sezony gólem zařídil překvapivou remízu 1:1 s Tottenhamem. A to i přes to, že v přípravě neodehrál ani minutu.

Vardy na hřišti i v 37 letech působí jako buldok. I přes to, že už nedokáže trhat obrany sprintovými náběhy, je stále gólovou hrozbou. Potvrdil to i v pondělí proti Tottenhamu. V 57. minutě si ve vápně našel centr Issahaka Fatawa a přesnou hlavičkou srovnal na 1:1.

Do zápasu přitom vstoupil bez jediné odehrané minuty v přípravě a prakticky bez tréninku. "Před měsícem se zranil a dlouho jsme nevěděli, jestli stihne start sezony. Ještě před třemi dny jsme prakticky neměli hrotového útočníka," prozradil trenér Leicesteru Steve Cooper.

Vardy však nenechal svůj milovaný klub ve štychu. Dokázal se dát dohromady a prakticky bez přípravy naskočil do zápasu proti pátému týmu uplynulé sezony. "Ukázal obrovské odhodlání. Stihl jediný trénink v plné zátěži, ale stejně na hřišti potvrdil, co v něm je," řekl Cooper.

V prvním poločase přitom Vardy příliš vidět nebyl. Stejně jako celý tým si zvykal na tempo vyšší soutěže a ve vápně soupeře měl za celých 45 minut jediný kontakt s míčem.

Druhý poločas už byl od hráčů v modrých dresech úplně o něčem jiném. A výrazný podíl na tom měl právě zkušený forvard, který kromě vyrovnávacího gólu připravil výbornou příležitost pro Bobbyho De Cordovu-Reida a v 71. minutě mohl dokonce vystřelit Leicesteru výhru. V samostatném úniku ale ztroskotal na brankáři Guglielmovi Vicariovi.

Gól i zlepšená hra ve druhém poločase dostala Vardyho zpět do nastavení, v jakém ho znají fanoušci. Nevypustil jediný souboj, nevynechal jedinou možnost pohádat se se soupeři a při střídání fanouškům Tottenhamu výmluvným gestem nezapomněl zmínit, který z klubů má víc titulů v Premier League.

Bývalý anglický reprezentant, který do Premier League nakoukl až ve 27 letech, ukázal, že bez něj by nejprestižnější klubové soutěži na světě chybělo potřebné koření. "Je to speciální fotbalista," přitakal ve studiu televize Sky Sports bývalý obránce Liverpoolu a dnešní televizní expert Jamie Carragher.

Jeho slova potvrzují i čísla. Vardy dal v Premier League už 103. gól po 30. narozeninách a suverénně vládne historickému pořadí soutěže. Kolik jich ještě přidá?

Autor: Livesport.cz / Lukáš Svoboda

Komentáře (19)

Přidat komentář
Acquanni

Tenkrát jsem ho k nám hodně chtěl, ale nakonec jsem rád, že zůstal, kde je. Stala se z něj opravdu legenda pro Leicester a to nejen pro ten titul, ale právě i protože zůstal do teď, pomohl zpátky do PL po sestupu. Na hřišti jako soupeř protivnej zmrdeček, ale v týmu by takovýho hráče chtěl snad každý. Snad se mu bude dál dařit

Reagovat
Kejza

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
772jozef

A o čom to svedčí? Že s tréningom to netreba preháňať.... Nikdy nepochopím to preťažovanie hráčov v preseason a intenzívne nezmysly od ľudí typu Ljinders ,ani sa nedivím že v LFC sú všetci vysmiaty keď odišiel ten šašek

Reagovat
martin.b

jenže Vardy zvládne sotva 60min jednou tejdně a to kdo ví jestli

Reagovat
Greny

Na Slepice to stačí

Reagovat
janinho

hento co dorazil do brany by dal uz aj Jozko Kozlej

Reagovat
twelwer

Jozko este nedavno tazsie daval

Reagovat
srbic13

mozna mu je 37 nebo tak neco

Reagovat
Bandita_Harry

To nemyslíš vážne s tým Ljindersom

Reagovat
kilobyte

Borec.

Reagovat
Kluivert9

Legenda

Reagovat
Hachim Mastour

Stačila expreska

Reagovat
Kryptos_

Mně teda rozhodně ne

Reagovat
Sigma Olomouc

borec

Reagovat
O.Giroud

Škoda tej provokácie, teraz ho Romero zničí

Reagovat
SunFells

ten Romero co mu daroval gól?

Reagovat
O.Giroud

ten Romero, čo chodí po kotníkoch

Reagovat
FC Porto FC

Díval sem se jen kvůli němu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele