Varane vinou zranění není na soupisce Coma, ve hře je odchod i konec kariéry

01.09., 12:00
Aktuality
Raphaël Varane (© AFP)

Další starosti má Raphaël Varane. 31letý francouzský obránce se koncem července stal novou posilou Coma a za nováčka italské nejvyšší soutěže zatím odehrál jen jedno utkání. Druhý start jen tak nepřidá, důvodem jsou další zdravotní patálie.

Mistr světa z roku 2018 a majitel čtyřech triumfů v Lize mistrů na Apeninském poloostrově podepisoval dvouletý kontrakt a 11. srpna poprvé vyběhl na trávník. Varane nastoupil k pohárovému utkání na půdě Sampdorie, Como prohrálo a sám fotbalista musel po 22 minutách střídat.

Stoper si poranil stehenní sval a média s postupem času začala spekulovat o tom, že se jedná o vážnější problém. To svým způsobem včera potvrdilo i vedení, Varane se totiž neobjevil na 23členné soupisce pro zápasy italské nejvyšší soutěže.

"Uvidíme, co se bude dít dál, je to čistě jeho rozhodnutí. Musíme pochopit, jak se v tuto chvíli cítí, nestihl se uzdravit a budeme muset počkat o něco déle," řekl tisku trenér Cesc Fábregas.

Varane prošel mládežnickou akademií RC Lens a nejúspěšnější část kariéry strávil v Realu Madrid. Barvy Bílého baletu hájil deset sezon a třikrát se stal mistrem Španělska, než odešel do Manchesteru United, na svém kontě má i 93 startů a pět branek za francouzskou reprezentaci.

Varane před sebou má podle všeho delší pauzu a během ní zváží, jak naloží s další budoucností. Italská média už spekulují o rychlém ukončení kontraktu s nováčkem Serie A, vše by mohlo vyústit i v předčasný odchod do fotbalového důchodu.

"Nejsem to já, kdo bude mít konečné slovo, rozhodovat budou jiní. Já musím počkat a respektovat rozhodnutí jiných," nechal se dále slyšet Fábregas.

Autor: Tomáš Pavlík / sport.es

Komentáře (16)

Přidat komentář
zasranej malíř

Konec kariéry snad ještě ne brzké uzdravení

Reagovat
Beči

Ten už je finished, to je úplně jasné.

Reagovat
Seydou Doumbia

Škoda jak dopadl Varan a Umcici. Oba měli být nej stopeři světa, místo toho oba v prdeli.

Reagovat
misinho7

Tak Varane naj stoper jednu dobu aj bol. 10r v Reale a X trofeji atd. Majster sveta. Keby to aj teraz ukonci tak mal legendarnu karieru.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nikdy to podle mě nebyl ten stoper u koho by sis řekl že je nej na světě. Byl v Realu a dosáhl tam 150 trofejí, ale jako samostatné osobnost mi nepřišel nikdy nejlepší. To je ale věc názorů.

Reagovat
$dolar$

Souhlas. Pod Mourinhem v Realu vykazoval obrovskej potencial se stat nejlepsim obrancem, ale nikdy ho podle me nenaplnil.

Reagovat
Profesor Ikebara

Reagovat
Pharrell

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
Kejza

..Varane aspoň na klubový úrovni dosáhl všeho a jednu dobu mezi top stopery byl. Kariéru by měl úžasnou, i kdyby teď musel skončit. Umtiti šel po zraněních bohužel strašně dolů..

Reagovat
vceradnesazitra

Vsadím se že kdyby nepřišel INEOS tak by ho ti magoři v MU podepsali na další 3 roky a proseděl by to jako Jones

Reagovat
cr7sux

Reagovat
fabec1222

Přišlo koma

Reagovat
Moshe Dajan

como está, Rafael?

Reagovat
Fenix

Jé, znovu mladičký Španěl Fabregas

Reagovat
Sigma Olomouc

Chudák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele