Valverde: Čtvrté místo není náhoda

02.12.2013, 11:50
Aktuality
Athletic se včera stal prvním týmem, který v letošním ročníku Primera División porazil Barcelonu. Trenéra Ernesta Valverdeho těší, že jeho svěřenci podávají po celou sezonu dobré výkony. Výhra nad úřadujícím mistrem dodá bilbajskému týmu ještě větší sebedůvěru.

"Čtvrté místo v tabulce není žádný vtip, ukazuje, že jsme na správné cestě," těší Valverdeho pohled na ligovou klasifikaci. Athletic má před sebou pouze suverénní trio Barcelona, Atlético Madrid a Real Madrid.

Právě Katalánce včera Baskové zdolali, výhry nad Barcelonou se dočkali po dlouhých čtrnácti zápasech. "Tahle výhra nám dodá sebedůvěru za to, jak jsme jí dosáhli, koho jsme porazili a co jsme pro to museli udělat. Teď je na místě si tenhle moment užít, jak jen nejlíp to dokážeme," radoval se domácí kouč.

Valverde neskrýval, že výhra nad Barcelonou se nerodila vůbec lehce. Protože ale nikdo jiný než domácí Muniaín neskóroval, hosté odjeli s prázdnou. "Hlavně v první půli byly chvíle, kdy jsme nehráli dobře a Barcelona nás dostávala pod tlak. Všechno ale dobře dopadlo. Proti špičkovému týmu nesmíte ani na chvíli polevit. Vedle nasazení musíte mít perfektně připravenou i hlavu, na tom se s hráči snažím pracovat," dodal.

Devětačtyřicetiletý Ernesto Valverde vede Athletic podruhé v kariéře od léta a zatím se mu daří. V lize dosáhl devíti výher a celkem devětadvaceti bodů.

Autor: Radim Šantrůček / football-espana.net

Komentáře (48)

Přidat komentář
madridcan

Inak neviem ci to bolo tym, ze jedna tribuna este nie je hotova, ale atmosfera sa mi zdala strasne slaba. Jediny hec u fanusikov som videl iba pri piskote na Iniestu a samozrejme pri gole. Na starom stadione to bolo vacsie peklo. Ale mozno to bude fakt tou tribunou...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je to tou 4. tribunou, ale hráčům asi to vůbec nevadí, protože letos z 8 zápasů Athletic neprohrál. 6 výher a 2 remízy

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sem nevěděl, že už je netrénuje ta velká trenérská bublina Bielsa. Tomu je konec kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa neni zadna bublina, v optimalnich podminkach dokaze s tymem neuveritelny veci a navic je to ohromnej charakter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm měl akorát jednu dobrou sezonu a minulou sezonu to byla hrůza a Llorenteho absolutně prokoučoval, ale chápu že za to může i "chytrý" vedení.

Reagovat
smazaný uživatel

no tu prvni sezonu nemel dobrou, ale vybornou...jak rikam, "v optimalnich podminkach"...loni byl celej tym v rozkladu, psychicky uplne v hajzlu a v Llorenteho pripade nejspis nehral moc velkou roli...

Reagovat
smazaný uživatel

No jo jenže to už se právě ukazuje kvalita trenéra, kdyby patřil k té špičce, tak si s tím dokáže poradit. Říkám to proto, že ho tady po té vydařené sezóně polovina považovala za boha a už ho viděli v Barceloně, jenže takový Guardiola si dokáže udělat pořádek, ač ho nemám rád. (Kdyby někdo chtěl mluvit o zaujatosti).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle je tezky, pred sezonou ti odejde klicovej hrac ty predchozi (Javi Martinez), dalsi dulezitej hrac zacne necekane stavkovat tesne pred jejim zacatkem (Llorente), pripadne behem ni (Amorebieta)...pak tam byly dalsi zakulisni problemy, spory uvnitr klubu...ktery trener dokaze vyresit celoklubovou krizi?

Athletic je specifickej v tom, ze ma omezeny moznosti co se tyce nakupu hracu, vetsinou jen bere z odchovancu...pokud ti odejdou takhle dulezity hraci, tak logicky tezko budes napodobovat nejuspesnejsi sezonu za 25 let, protoze je nemuzes nahradit.

Bielsa je mozna az moc velkej idealista, na coz proste dnesni fotbalisti nejsou zvykli. Jakmile dokaze tym zblaznit (prvni sezona), tak z hracu vytahne vic, nez ceho jsou teoreticky schopni. Pokud prijde nejaky krizovejsi obdobi a hraci ho prestanou poslouchat, tak se mu to sesype jako domecek z karet.

Ve svy prvni sezone dokazal Martxelo od zakladu zmenit herni system tymu a vytahnout z nej uplny maximum, nevim kterej trener by byl neceho podobnyho schopnej. Fans si ho zamilovali diky jeho charakteru, i po ty tragicky druhy sezone sborove San Mames prosil o jeho setrvani. A i to je podle me dukaz ze Bielsa je kult (ke kterymu se mimochodem hlasi i Guardiola, Simeone, atd). Ma svy chyby, ale kdo ne?

Mimochodem Guardiola prohlasil, ze by taky jednou rad trenoval Athletic...holt je to pro trenery asi dobra vyzva, co v tehlech podminkach dokazou.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná máš pravdu, ale nevím... bude muset ještě něco dokázat, aby mě opravdu přesvědčil, že patří mezi ty nejlepší trenéry a pořád když ti odejde 1-2 skvělý hráči, tak by tam neměl být takový propad, hráli až moc špatně a nedosáhli ani toho na co by normálně papírově ten klub měl.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Javi Martinezovi stal celej jeho system a na Llorenteho byl zase celej tym zvyklej hrat xy let predtim...problem byl spis v tom, ze ty zakulisni veci hodne ovlivnily psychiku cely kabiny...jasneze na tom Bielsa svoji vinu ma, ale jak uz jsem napsal, neznam moc treneru, kteri by dokazali takovymhle zpusobem nakopnout klub mimo svetovou spicku...a proto je podle me papirove jednim z nejlepsich...spousta treneru kteri jsou uznavani jako nejlepsi si muzou ukazat na hrace ktery chtej a ziskat je...opravdovy umeni je pracovat s relativne omezenejma moznostma a kadrem

Reagovat
smazaný uživatel

Ale taky otázka jestli se mu nedařilo i jen shodou okolností, se podívej teď jak se jim daří a to mají slabší tým, než za Bielsi, klidně můžou něco podobnýho zopakovat. A peněz mají na španělský poměry celkem dost a basků taky nebude málo, tak posilovat můžou, rozhodně i tak s tím týmem měli minulej rok navíc a právě Bielsa měl i přes ty všechny negativní vlivy ten tým držet psychicky v pohodě. Jak jsem řekl, dokud neudělá ještě nějakej výsledek, tak nebudu věčit tomu, že je top.

Reagovat
discarda

Nezapojuj se do fundovanych diskuzi, radsi zustan u svyho hatu a obvyklych nadavek, takhle vypadas jeste jako vetsi idiot.

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi co za chuja? Ses tu nevyjádřil k ničemu, tak si běž vzít prášek a jdi to vyležet.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto výstižně .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně že vy hloupí držíte pohromadě.

Reagovat
Biozdenda

přesně! Merle

Reagovat
smazaný uživatel

To umí i cvičená opice, souhlasit bez vlastního názoru.

Reagovat
Biozdenda

to nevím, může? Máš nějaký důkaz?

A nezlob se, ale říkat mojemu oblíbenému trenérovi bublina a argumentovat třeba Llorentem, který spíš potřeboval zmlátit, než přemlouvat.. Za to jsem ti musel dát palec dolů.

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Může. Důkaz najdeš v cirkuse nebo v zoo. Jenže Llorente není všechno, taky ty hrozný výsledky nejen v lize mluví proti vůči němu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono Athleticu fandím, na jeho výsledky sa pozriem hneď.Sami si stanovili obmedzenia, že za nich môže hrať len Bask, a ide im to, jeden z najstarších tímov v lige. Napr. taký Real Sociedad také obmedzenie nemá a nie je lepší, okrem pár rokov. Je však jasné, že aj Baskovia majú ambície ísť do slávnejších klubov a nezostanú doma - Martinez, Amorebieta, Llorente, Xabi Alonso...

Reagovat
Arsenalista

Patří mezi lepší v PD, ale určitě nejsou takový ten top top.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Pipo123

Majú tam viac dobrých hráčov, ale Benat je niečo extra

Reagovat
smazaný uživatel

Beňat sa pod Valvedrem dosť trápi a Rico ho jasne vlacuje

Reagovat
smazaný uživatel

no a hlavne Iturraspe...ledaze by se Benat posunul trochu dopredu

Reagovat
Pipo123

Tak videl som ho asi len 3x a vždy mi prišiel najlepší na place, skvele tvoril hru, spomínam si na zápas proti Elche kde bol len na lavičke, v druhom polčase za stavu 0:1 striedal a hned to otočili.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na to ze letos se skoro nedostane na hriste

Reagovat
H.N.T.

třeba jo jestli se Ander rozhodne, že se chce jít zakopat do MU třeba

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pravdou je, že proti Realu hrál snad jen on.

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam, ze ti sympataci LM daju, zasluzia si to neskutocne

Reagovat
smazaný uživatel

Treba ich pochváliť, včera hrali naozaj disciplinovane a v druhom polčase nás prakticky k ničomu nepustili...odohrali naozaj dobrý zápas...

Reagovat
H.N.T.

není to náhoda paradox že i přes odchod žoldáků se ten tým zdá ještě silnější...

Reagovat
smazaný uživatel

žoldáků?

Reagovat
H.N.T.

JaviMar a Fernandové

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se říct, že JaviMar i Llorente prostě klub přerostli a chtěli jít dále. Celkem je i chápu, i když u Llorenteho to byl extrém.

Reagovat
smazaný uživatel

Valve je vyborny trener. skoda, ze neostal vo Vale, teraz by boli oni na 4. mieste

Reagovat
smazaný uživatel

Nieco zle sa deje vo Vale, ani ja uz nie som taky Vale fan ako som zvykol byvat, aj ked sa nedarilo. Asi sa to zacalo odchodom strareho Albelda. Doslova citim, ze Vale je realnou silou niekde medzi San Sebastianom a Getafe, a rozdiel robi historia. Ale aj tak, ked z klubu spravili supermarket, tak to nie je najhorsie.

Reagovat
-Kopy-

Parádně si vedeš Ernesto, moc sem si tě oblíbil u nás, výbornej kouč

Reagovat
smazaný uživatel

Myšlenka dne otce Gurpegiho: "Pokud nehrajeme na 100%, můžeme prohrát s kýmkoliv." Smekám, tohle říct po výhře nad Barcelonou.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nejsem ironickej, me se tenhle pristup libi. Jste profici, tak bud hrajte naplno, nebo jdete do...

Reagovat
Ángel di María 22

Já tak ani nereaguju na tvůj dodatek, jako spíš na to samotný vyjádření, to je vážně "myšlenka". Asi jako, "když bude pršet, můžeme zmoknout".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v ramci tech fotbalovejch klise to zajimavy je, vetsinou se rika ze "muzeme porazit kohokoliv, kdyz budeme hrat na 100%", tohle docela trefnej podnet z opacny strany.

Reagovat
misinho7

OT:inac podla Agencia News ma vyhrat zlatu loptu Messi.... aj minuly rok to vedeli predtym... a vyhrat to ma kvoli tomu ze na africkom, americkom a azijskom kontinente je velmi oblubeny a tam dostava vela hlasov... ak to tak naozaj dopadne tak to bude taka fraska....

Reagovat
Jerichoo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele