Uruguayec Suárez se rozhodl uzavřít reprezentační kariéru

03.09., 08:29
Aktuality
Luis Suárez (© AFP)

Uruguayský útočník Luis Suárez ukončí tento týden reprezentační kariéru. Sedmatřicetiletý fotbalista Interu Miami oznámil na tiskové konferenci, že se s národním týmem rozloučí v pátek po kvalifikaci mistrovství světa 2026, v níž Uruguay nastoupí před domácími fanoušky v Montevideu proti Paraguayi.

"Těžko se mi to říká, ale v pátek to bude můj poslední zápas v reprezentaci. Dlouho jsem o tom přemýšlel a teď je ten správný čas," prohlásil v slzách někdejší kanonýr Ajaxu, Liverpoolu, Barcelony či Atlética Madrid.

Za národní tým odehrál od roku 2007 142 zápasů, v nichž dal 69 gólů a stal se nejlepším uruguayským střelcem v historii. V roce 2011 Uruguayi pomohl k triumfu na Copě América, o rok dříve byl s týmem čtvrtý na mistrovství světa. V poslední době ho ale trápí problémy s kolenem a na letošním jihoamerickém šampionátu byl jen náhradníkem.

Definitivní konec kariéry ale ještě neplánuje. "Ještě si chci fotbal trochu užít," prohlásil útočník přezdívaný El Pistolero, jenž má v Miami do konce roku platnou smlouvu.

Vedle fotbalového umění se Suárez nechvalně proslavil i nesportovním chováním. Na mistrovství světa 2014 v Brazílii kousl italského obránce Giorgia Chielliniho do ramene a dostal za to čtyřměsíční zákaz činnosti.

Autor: ČTK

Komentáře (24)

Přidat komentář
veikko

Jedna z nejméně sympatických legend. Každopádně dalo se to čekat, nicméně teď s trestem pro Núñeze je to pro Uruguay celkem problém. Moc těch skvělých hroťáků nemají.

Reagovat
Novak.Usykovic

Spíše nemají moc inteligentních a nekonfliktních hroťáků. To co udělal Darwin na Copě, takový level agresivity.... kdy mohl jako zaměstnanec Liverpoolu zranit sebe či fanoušky na stadionu platící za lístky, tak to bylo opravdu na flastr. Příště by měl nechat tyto věci na trénované profesionální pořadatelské službě, která umí efektivně použít hmaty a chvaty. Ale ne, Darwin si musel hrát na Bryana Millse z filmu Taken. Tohle prostě nemůže dělat, když reprezentuje Liverpool FC.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase útok Žrout - Penalta - Simulant jeden z nej na světě

Reagovat
kitas

Reagovat
Pap Kakadu

Neuvěřitelný kolik útočníků a hvězd měli Uruguay posledních několik roků. Forlán, Abreu, Recoba, Cavani, Suaréz, Ňuňéz a určitě další které jsem si nevybavil. Na malou zemi neuvěřitelný počin. Velká škoda že na MS od roku 2010 nevybojovaly víc. 4. místo byl úspěch. Ano ale mohl být větší. Suaréz patří právem mezi nejlepší forvardy posledních několik roků vedle Lewandowského, Kanea a Agüera. Halland tam zapadne taky tak. Sympaťák to ale nebyl a tu ruku proti Ghaně na MS JAR mu neodpustim. Anti fair play.

Reagovat
Jordi Alba

Stuani.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Seydou Doumbia

Diego Rolán kdysi taky celkem talent, loni ve 30 přerušil kariéru, vyloženě to má na transferu

Reagovat
TheTopFootbaler

V FM 16ce byl u mě bestie

Reagovat
Seydou Doumbia

klasický fifa hráč no kterého si víc pamatuješ z fify než z reality

Reagovat
technecium

Zrovna Kane a zapomenout na Benzemu

Reagovat
Well

Ibra.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
kitas

Reagovat
technecium

Precenovany jen protože dával efektni góly a měl dobrý hlášky. Reálně těch opravdových úspěchů zas tolik neposbiral.

Reagovat
kbtk23

A mel jenom 12 ligovych titulů...

Reagovat
Seydou Doumbia

největší mistr a bůh

Reagovat
Front hell

Reagovat
Seydou Doumbia

prostě vypsal pár random útočniku jako příklad, nechtěl vypisovat všechny

Reagovat
GjøvikFF

Zvláštní, jak lidi rychle zapomínají. Celá ta akce vznikla 1) z vymyšlené standardky (žádný faul) 2) z rozehrané standardky tam byl jasný (neodpískaný) ofsajd Ghany. Ruka Súareze byl až následek těchto dvou předchozích nespravedlností. Naštěstí to tehdy dobře dopadlo.

Reagovat
Inter Eterno Amore

ja si myslím, že tá Copa 2011 sa im veľmi rátala

Reagovat
dextroza_m

Kousl se a vydržel celkem dlouho

Reagovat
Well

Jak říkáš, důležité je se do toho zakousnout naplno a nepustit, dokud máš příležitost.

Reagovat
-R2D2-

Píšu to vždy, ale prostě kousnout třikrát..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele