Uruguayci znají tresty za potyčku s fanoušky na Copě, nejhůře dopadl Núñez

28.08., 16:28
Aktuality
Darwin Núñez se spoluhráči zakročili proti fanouškům Kolumbie (© AFP)

Na začátku září začínají opět mezinárodní zápasy a Uruguay po tragické smrti Juana Izquierda zasáhla další nepříjemná zpráva. Národní tým se totiž bude muset v následujících kvalifikačních zápasech obejít bez pětice důležitých hráčů. Obránci Olivera, Giménez a Araújo, záložník Bentancur a útočník Liverpoolu Darwin Núñez dostali trest za potyčku s kolumbijskými fanoušky po prohraném semifinále Copy América.

Hráči Uruguaye sice tvrdili, že se do potyčky zapletli kvůli útokům Kolumbijců na sektor, ve kterém se nacházely rodiny hráčů s malými dětmi, verdikt CONMEBOL tím ale nezmírnili. Mathias Olivera, Ronald Araújo a José Maria Giménez dostali stop na 3 zápasy, Rodrigo Bentancur na 4 zápasy a Darwin Núñez dokonce na 5 zápasů.

Pro trenéra Marcela Bielsu půjde o docela závažný problém, jelikož ve všech 5 případech se jedná o hráče základní sestavy, tudíž se Uruguaycům rozpadla prakticky celá obrana. Potrestaní obránci vynechají duely s Paraguayí, Venezuelou a Peru, k čemuž navíc zaplatí 12 000 USD. Nešťastné Uruguayce alespoň může těšit to, že vynechají zápasy se spíše slabšími soupeře v rámci kvalifikačních soubojů. Rodrigo Bentancur vynechá navíc ještě domácí zápas s Ekvádorem a zaplatí pokutu 16 000 USD. Útočník Núñez vynechá také příznačně zápas s Kolumbií a zaplatí pokutu 20 000 USD.

Kromě hráčů, kteří dostali zápasový distanc, penalizoval CONMEBOL další šestici Uruguayců pokutou ve výši 5 000 USD. Celková finanční pokuta pro hráče a uruguayský svaz se tak vyšplhala na 120 000 amerických dolarů.

Autor: Jaroslav Novotný / bolavip.com, studiofutbol.com.ec

Komentáře (13)

Přidat komentář
dantetomas

Clickbait urovne blesku, clanok fakt citat nebudem. Kolko Nunezovi naparili?

Reagovat
GjøvikFF

Jaký clickbait? Vždyť článek s nadpisem plně koresponduje.

Reagovat
veikko

Reagovat
smazaný uživatel

30 zápasů. Nemáš zač.

Reagovat
dantetomas

Parada, diky

Reagovat
fenixLFC

najhorsie??? dopadol prave najlepsie . tvl preco nam nenapadlo skor povedat vsetkym hracom aby sa pobili, aspon by sme ich museli posielat na dva-tri repre zrazy

Reagovat
Front hell

A nebo stačí,aby Liverpool kupoval horší hráče, u kterých bude jistota, že je v reprezentaci nebudou chtít.

Reagovat
fenixLFC

ono staci aby hrali u nas a budu ich do reprezentacie furt volat

Reagovat
kilobyte

No, ale nesmíte to přehnat jako se Suarezem. To se vám moc nepovedlo.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Seydou Doumbia

on dopadl na piču, ale liverpool z toho vyvázl nejlépe

Reagovat
Pony Slaystation

Nevim no, LFC je silnější bez toho dřeváka...

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele