Uruguay neztratila ani bod, postup do čtvrtfinále zpečetila i Panama

02.07., 09:15
Aktuality
Christian Pulisic (© AFP)

Uruguayci v závěrečném utkání skupiny C na mistrovství Jižní Ameriky porazili 1:0 domácí výběr USA a postoupili do čtvrtfinále. Do vyřazovací části je doprovodí z druhého místa Panama, která si poradila 3:1 s Bolívií.

O výhře Uruguaye v Kansas City rozhodl v 66. minutě Mathías Olivera, jehož branku kvůli podezření na ofsajd musel potvrdit videorozhodčí. Uruguay ve skupině vyhrála všechny tři zápasy, což se jí podařilo poprvé od roku 1959.

Uruguay po postupu stále může pomýšlet na zisk 16. titulu, kterým by se v čele pořadí nejúspěšnějších týmů Copy América odpoutala od obhájců titulu Argentiny. Američané naopak nenavázali na poslední účast na turnaji z roku 2016, kdy došli až do semifinále.

"Do zápasu jsme vstoupili dobře, ale nakonec jsme neukázali dost kvality," citovala agentura AP amerického kapitána Christiana Pulisice. "Dali jsme do zápasu úplně všechno, jen jsme prostě nedokázali vstřelit gól," dodal.

Uruguay ovládla tabulku s náskokem tří bodů před Panamou, která se na Copa Américe představila teprve podruhé. Američané, kteří s Uruguayí prohráli poprvé od roku 1993, skončili se třemi body třetí a Bolívie zakončila skupinu bez bodu.

Uruguay ve čtvrtfinále vyzve druhý tým skupiny D, na Panamu čeká vítěz. Před posledním kolem už má místo v play off jisté Kolumbie a zbývající místo připadne favorizované Brazílii, nebo Kostarice. Paraguay už je bez šance.

Autor: ČTK

Komentáře (4)

Přidat komentář
Emmett Brown

Davis Blackman

Reagovat
Di Stéfano

No od USA som čakal teda ďaleko viac a keď sa zranil Balogun, tak už som vedel , že nehrozí žiadna dráma . Uruguaj si uhral ďalšie 3 body úplne v pohode a s prehľadom. Tak som zvedavý či v štvrťfinále vyfasuju Kolumbiu alebo Brazíliu . Každopádne jeden zo 4 favoritov pôjde von.

Reagovat
oli9

USA velká bída. A to jsem si po MS říkal, jak se budou zlepšovat.... Velky otazník před domácím MS

Reagovat
j_mrazik

Jejich herní projev byl hodně divný, technika hrozná, nemají fotbalové myšlení. Oni jsou jenom běžci. První poločas fakt zvláštní, připomínalo mi to americký fotbal, co srážka/souboj, to pauza na 10 minut. Kulisa na stadionu byla super. Rozhodčí hodně zvláštní, přišlo mi, že nemá USA úplně v lásce. Byly tam dost divný rozhodnutí. Jinak střed zálohy Uruguaye je fantastický. Za mě Valverde a Araujo muži zápasu. Jeden řídil celou hru uprostřed a Araujo to pokryl vzadu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele