United se stávají Pogbovým týmem, pochvaluje si Mourinho

16.01.2018, 10:28
Aktuality
Paul Pogba se v posledních zápasech dostal i ke kapitánské pásce a Manchester United skutečně vzorově táhne. Po dvou asistencích na oba góly proti Evertonu se s týmž kouskem vytasil i proti Stoke City, aby umožnil prvopoločasové trefy kolegů Valencii a Martiala, a přispěl tak k výhře 3:0...

"Balon posouval senzačním způsobem, jeho dlouhé pasy neustále měnily směr hry a vytvářely pro soupeře problémy. (...) Kdyby posledním kopem zápasu z přímého kopu vstřelil gól, byla by to pro něj opravdu zasloužená odměna," vysekl své hvězdě poklonu Jose Mourinho.

"Myslím, že je teď spokojený s tím, jak tým hraje, a že mu svědčí, že tým mění svůj profil a blíží se tak tomu jeho," dodává portugalský manažer, jehož United díky včerejšímu úspěchu stáhli vedení suverénních Citizens na 12 bodů.

Přitom kdo ví, kde by teď United byli, nebýt poměrně vážného zranění, které Pogbu vyřadilo ze sedmi podzimních kol. Red Devils za tu dobu utrpěli dvě prohry a následně bez suspendovaného Francouze nezvládli ani derby se City, zatímco ve 13 startech s Pogbou v sestavě přemožitele nenašli.

Sám čtyřiadvacetiletý fenomén přitom dosud zaznamenal tři góly a devět asistencí; z toho ty poslední dvě včera, aby se dotáhl na krále ligových tabulek, Kevina De Bruynea a Leroye Saného z Man City. "(Martial) vstřelil včera ten samý gól na tréninku, akorát místo Paulova pasu to byla moje přihrávka," zchladil závěrem rozhovoru svého tahouna dobře naladěný Mourinho.

Autor: Tomáš Daníček / soccerway.com

Komentáře (627)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele