Union Saint-Gilloise hraje přímočaře. Očekávám běžecké závody, řekl Trpišovský k soupeři v kvalifikaci LM

22.07., 20:34
Aktuality
Jindřich Trpišovský (© AFP)

Los 3. předkola Ligy mistrů přisoudil Slavii soupeře, kterého si trenér Jindřich Trpišovský přál nejméně. Osmačtyřicetiletý kouč Pražanů považoval belgického vicemistra Union Saint-Gilloise ve výběru možných protivníků za nejtěžšího. Trpišovský v rozhovoru pro klubovou televizi varoval především před velmi rychlými ofenzivními hráči a očekával "běžecké závody".

Slavia mohla ve 3. předkole vedle Belgičanů dostat také Twente Enschede a vítěze dvojzápasů Lugano - Fenerbahçe a Dynamo Kyjev - Partizan Bělehrad. "Byly tam nějaké varianty a tohle je zrovna tým, který jsme si z toho výběru kvůli jejich hernímu stylu a kvalitě přáli nejmíň," prohlásil Trpišovský.

"Nebude to jednoduchý soupeř, i když tam hrozila zvučnější jména. Poslední roky pravidelně hrají evropské poháry, do posledního kola bojovali s Bruggami o belgický titul. To svědčí o jejich kvalitě," řekl jeden z kapitánů Slavie obránce Tomáš Holeš.

Union si v posledních dvou sezonách zahrál skupinu Evropské ligy, v ročníku 2022/23 došel do čtvrtfinále. "Je to tým, který třikrát za sebou vyhrál základní část belgické ligy a po půlení bodů v nadstavbě o titul vždy nešťastně přišel. Jsou extrémně rychlí v přechodu nahoru, i když dva hráči z ofenzivy odešli," podotkl Trpišovský.

"Typologicky je to asi tým s největší kvalitou (z možných variant), i když klub třeba nemá takové jméno. Moc lidí si asi úplně nevybaví, co je to za tým. Je to nový tým, který před třemi lety postoupil do belgické ligy a hraje na špičce. Ale je to prostě kvalifikace Ligy mistrů, 3. předkolo a musíte počítat, že stejně narazíte na kvalitní tým," doplnil Trpišovský.

Union dal v základní části uplynulé sezony belgické ligy nejvíce branek a hraje hodně ofenzivně. "Myslím, že by nám to mohlo vyhovovat. Je to dvojzápas, důležitá bude obrana, abychom nedostali gól. Pokud budou útočit v hodně lidech, pak se tam budou otevírat okénka a toho bychom mohli využít," přemítal Holeš.

"Nějaké jejich hráče známe, koukali jsme na část jednoho zápasu. Je tam nový trenér (Sébastien Pocognoli), bývalý hráč. Je to tým, který hraje neskutečně přímočaře, všichni hráči základní sestavy jsou extrémně rychlí. Může to být ofenzivní fotbal, na druhou stranu utkání kvalifikace bývají opatrnější, svázanější. Směrem dopředu jsou extrémně silní, do defenzivy třeba nějaká okénka jsou. Hlavně si myslím, že to budou velké běžecké závody," předpokládal Trpišovský.

Union v minulé sezoně dokázal doma porazit slavný Liverpool. "Myslím, že už je to dost daleko. Budeme koukat spíše na poslední zápas, třeba teď hráli Superpohár s Bruggami. Budeme koukat na nové hráče, kteří tam přišli, budeme studovat i nového trenéra. Je ale možné, že se podíváme i na utkání s Liverpoolem," řekl Trpišovský, jehož vzorem je dnes již někdejší kouč "Reds" Jürgen Klopp.

Union pro utkání v soutěžích UEFA využívá stadion jiného bruselského klubu Anderlechtu. S ním Slavia v roce 2016 pod tehdejším trenérem Dušanem Uhrinem mladším po dvou porážkách 0:3 vypadla v kvalifikaci Evropské ligy.

"Slavia na stadionu Anderlechtu před časem byla, já ještě ne. Vím, že je to krásný stadion, skvělá země. Je super, že se bude hrát na stadionu s velkou historií. Zase se dostaneme na dobrý venkovní stadion. Pokud to dobře dopadne, myslím, že bude i velká kapacita pro naše fanoušky. To je taky plus," řekl Trpišovský. "Není to daleko. V Belgii jsem naposledy byl, když jsme (v roce 2021) hráli kvalifikaci o mistrovství světa. Bude hezké vrátit se zpátky do Bruselu," dodal Holeš.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
milan78

tvl trapák nalosuje sestavu a uvidí se

Reagovat
Mönchengladbach

Je to výzva, ale na naběhané kilometry to Jindrův mančaft vyhraje.

Reagovat
dave30

Statistiku naběhaných kilometrů většinou ovládne tým, který běhá bez míče. Tu bych nechtěl vyhrát.

Reagovat
Salfovic

To to zas bude vypadat

Reagovat
Kucka

Reagovat
Witcher

Asi už má nůž na krku ne?

Reagovat
Blasphemer

Po jednom zápase?

Reagovat
srbic13

a dvou letech

Reagovat
Igner Farnsworth

A taky máslo na hlavě

Reagovat
Mirek na tenisu

To bude jízda! Viděl jsem je v minulé sezoně a teď ve finále Superpoháru Belgie proti Bruggám. Stejně tak Banik. Nejtěžší možný soupeř. Loni bod s Manchesterem City v CL.

Reagovat
Losinho

Jupí.

Reagovat
Heisenberg

Snad v rámci rozšíření Edenu přidají i běžecký okruh, ať soupeři ví, s kým mají tu čest.

Reagovat
Pablos

Reagovat
Blasphemer

To bude fotbálek.

Reagovat
KingMaster13

Totální fotbal Konečně pořádnej soupeř co se nebojí si to s náma rozdat v naší disciplíně

Reagovat
Pablos

Běžecké v tom případě od Trpiše, když to takhle prohlásil… Union asi bude hrát i fotbal bohužel.

Reagovat
dave30

Belgičané budou určitě chtít hrát fotbal. Věřím tomu, že i Slavie se přidá.

Reagovat
Pablos

Ale jo já i tý Slavii věřím… v pohárech to prostě půjde jinak než zavřený Slovácko.

Reagovat
Rezignuj

Tomu už běhá v hlavě jenom křeček v kole.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele