UEFA potrestala čtyři kluby, AS Řím zaplatí dva miliony eur

07.09., 18:45
Aktuality
Sídlo UEFA v Nyonu (© AFP)

Disciplinární komise Evropské fotbalové unie (UEFA) potrestala AS Řím pokutou ve výši dvou milionů eur za překročení průběžného finančního cíle stanoveného pro rok 2023. Dále udělila tresty Aston Ville, Marseille a Basaksehiru.

Bylo to poprvé, co komise (CFCB) posuzovala kluby podle nových pravidel, která nahradila předchozí systém finančního fair play (FFP). Pravidlo o nákladech nyní vyžaduje, aby subjekty vykazovaly poměr platů hráčů, přestupů a odměn agentů omezený na 90 % nebo méně loňských příjmů, přičemž v letošním roce se tento poměr sníží na 80 % a v roce 2025 na 70 %. Mimo tento limit se ocitl pouze AS Řím, který "mírně překročil předběžný cíl".

Aston Villa z Premier League bude muset zaplatit 60 tisíc eur a Olympique Marseille z Ligue 1 20 tisíc eur, oba kluby tak učiní za pozdní dodání údajů z monitorovacího systému na stadionech.

Turecký Basaksehir byl rovněž potrestán pokutou a hrozí mu zákaz účasti v evropských pohárových soutěžích na jednu sezonu za porušení finančního fair play. Kromě toho musí turecký klub zaplatit pokutu ve výši 100 tisíc eur.

Autor: Livesport.cz / Reuters / TASR

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele