Uděláme maximum, abychom tady zůstali. Třeba se k nám obrátí štěstí, prohlásil Hašek po Gruzii

22.06., 21:26
Aktuality
Ivan Hašek v zápase s Gruzií. (© AFP)

Trenér Ivan Hašek věří, že se k českým reprezentantům ve středečním závěrečném utkání ve skupině F na mistrovství Evropy proti Turecku přikloní trochu více štěstí než v úvodních dvou duelech. Šedesátiletý kouč si po dnešní remíze 1:1 s Gruzií na tiskové konferenci posteskl, že němečtí rozhodčí posuzovali většinu sporných situací ve prospěch soupeře, některé žluté karty považoval za nezasloužené. Podle Haška mužstvo rozhodně nehází flintu do žita a má velkou motivaci poprat se proti Turkům o postup. I kvůli skvělé atmosféře na turnaji.

Český tým v úterý v úvodním utkání s Portugalskem prohrál 1:2 po brance inkasované v nastavení, proti Gruzii pak z 26 střeleckých pokusů vytěžil jen remízu. V zápase se navíc zranil nejlepší střelec mužstva Patrik Schick. "Zatím máme v některých věcech trošku smůlu, ale není konec. Třeba se k nám to štěstí obrátí v příštím zápase," uvedl Hašek.

Jeho svěřenci proti Gruzíncům podali herně možná nejlepší výkon od lednového nástupu k mužstvu. "Musím hráčům poděkovat za to, jakým způsobem zápas probíhal. S jakým elánem, vervou a touhou po výhře se prezentovali. Že jsme měli 26 střel, podařilo se nám dát jen jeden gól a na konci jsme ještě mohli prohrát, takový je někdy fotbal," podotkl Hašek.

Národní tým je ve stejné situaci jako na Euru v roce 2016. Tehdy měl po dvou zápasech skupiny na kontě rovněž jeden bod a v závěrečném duelu o postup ho čekalo Turecko. Svěřenci trenéra Pavla Vrby tehdy prohráli 0:2.

"Když se podíváte na kluky v kabině, nikdo nehází flintu do žita. Žijeme a jedeme dál. Další zápas je za čtyři dny a my se o to opravdu porveme. Nechceme odsud, uděláme maximum, abychom nejeli domů. Prostě to Euro, ta atmosféra, vše okolo...," řekl Hašek.

"Chceme to zažít, chceme tu být a hrát co nejdéle. Pro každého hráče je snem hrát v takovéhle atmosféře, je to jedna z obrovských motivací, abychom tady zůstali. Bude to samozřejmě úplně jiný zápas. Turci hrají jiným stylem, budeme jiným způsobem dobývat obranu. Musíme se o to rvát více než oni," doplnil kouč.

Jeho svěřenci obdrželi v utkání s Gruzií od německého rozhodčího Daniela Sieberta pět žlutých karet. "Snažili jsme se to klidnit. Samozřejmě emoce tam jsou, byl jsem rád, že nikdo z lavičky nedostal žlutou kartu. Většina těch rozhodnutí, která byla 50 na 50, byla na druhou stranu. Je to těžké udržet emoce. Myslím, že některé z těch žlutých karet byly neoprávněné. Ale nebudeme se zabývat rozhodčím. Musíme se připravit na poslední zápas skupiny, místo abychom se na něco vymlouvali," konstatoval Hašek.

Gruzínci v závěru první půle otevřeli skóre z penalty poté, co obránce Robin Hranáč ve vápně smolně zahrál rukou. Plzeňský stoper se nešťastně nachomýtl i k oběma inkasovaným gólem proti Portugalsku.

"Třeba bude mít štěstí v příštím zápase a dá gól. Je to hráč, na kterém se dá stavět. Teď se mu to bohužel několikrát blbě odrazilo. Takovýhle hráč v Česku dlouho nevydrží, važme si, že u nás je. Těmito velkými zápasy roste, v budoucnu se mu budou hodit," mínil Hašek.

Kvůli drobné viróze proti Gruzii pouze střídal záložník Antonín Barák, který podle všeho původně měl nastoupit v základní sestavě. "Včera večer měl teplotu. Dostával vitamíny, lékaři dělali maximum. Ráno už byl bez teplot, ale bohužel se pere s nějakým virem. Doktoři mu dali povolení maximálně na 15 minut. Kdybychom vedli, Tonda by tam nešel. Má takové schopnosti, že týmu pomohl i ve stavu, v jakém je. Po zápase se necítil dobře. Věřím ale, že na Turecko bude připraven," uvedl Hašek.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
Cotton

Když budeme druzí, tak je na OF možné naše oblíbené Nizozemsko a navíc v Lipsku

Reagovat
Seydou Doumbia

za hráče holandska asi na only fans nebudu utrácet, ale díky

Reagovat
Lawman

Ale my druzí nebudeme protože tureckému medu stačí remíza

Reagovat
fabec1222

To by mě nenapadlo, že nakonec na třetím místě můžou skončit dva týmy s jedním bodem a bude se tak moct dát postoupit i s dvěma body.

Reagovat
zorz767

Schick se zranil. Souček to se zraněním nedává. Černý na hřišti vybuchl, Ševčík ještě víc. Dál se nám po Gruzii opět rozšířil zástup adeptů na posazení - Coufal, Holeš, Jurásek, Provod. Tak nevím, s kým chtějí ty Turky přehrát. V tuto chvíli už jsme skončili, pokud se nestane zázrak.

Reagovat
j_mrazik

Co udělal Coufal tenhle zápas špatně. Jasně, přesnost centrů byla slabá, ale jinak aktivní byl a na posazení to fakt není.

Reagovat
Reggie

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Pak ale nechápu kritiku Hložka protože co udělal špatně ? Jasně přesnost zakončení, ale jinak byl aktivní, nebezpečný, na posazení to fakt neni

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Me2win

Proč Holeš? Radši bych teda posadil štístko Hranáče.

Reagovat
oli9

Reagovat
Txapeldun

Vybouchl? Zas tak špatný to nebylo, v první půli ta útočná trojice fungovala dobře, až na zakončení.

Reagovat
Bakary3

navíc jeden z mála hráčů, co má koule a chce porad míč. Za mě z těch 3 vepředu nejlepší, jenže Hašek ho vystřídal asi jen proto, aby vystřídal, jinak jsem to nepochopil

Reagovat
Kucka

Zrovna Lingr mi přišel lepší než Černý, to bylo dobré střídání.

Reagovat
Bakary3

Jo, jen neměl jít za černýho bych řekl

Reagovat
Kucka

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PaYaB

No v poslední době toho štěstí moc nemáme, nějaké by se hodilo, třeba brzká červená Turecka.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Txapeldun

Štěstí jsme měli při posledním útoku Gruzie. Jinak bych nemluvil o smůle, byla tam spousta situací, který naši měli vyřešit líp - centry, střely, atd. Proti jednomu z nejslabších týmů ME to zamrzí.

Reagovat
Sosi

Dřeváci, jeden vedle druhýho.

Reagovat
Bakary3

Což o to, větší problém je ta fosilie na lavičce.

Kdyby tam byl trenér, který by to nich pumpoval, ať hrají aktivně, sebevědomě, pak se ti něco vrátí.

Takový trenér by i řekl, že ne s Gruzii, ale s Portugalci je to nějaký měřítko a pojďte ukázat, že jim ty body nedáme zadarmo. Místo toho hrajeme absolutně pasivní posouvanou, bez napadání, bez snahy hrát dopředu.

Ten tým není extra kvalitní, to neříkám, ale tímhle způsobem ho posouváme někam spíš k odpadu Evropy

Reagovat
Sosi

Ja s tebou absolutne souhlasim.

Reagovat
GjøvikFF

Nejhorší je, že přesně tohle musel každej soudnej člověk vědět už v momentě, kdy tam instalovali trilobita, kterej posledních 15 let trénoval jen u Arabů.

Šilhavý by za tohle dostával permanentní sodu, Hašek je novináři hájenej.

Reagovat
Pablos

Šilhavý byl hájenej taky... to začlo až od Walesu hlavně v kvaldě o MS. Lehce ještě s tím Bořilem na Dánsko, ale to tady se Haškovi taky vyčítá včerejší nedání Chorého.

Jako herně tam žádnej posun není a klidně si troufnu říct, že to je asi i horší... ale je to novej trenér, takže hájenej ještě bude. Když se nepostoupí tak to příjemný taky nebude... ale hlavní bude kvalda na MS kde už může být pod silnou kritikou jako Šilhavý.

Reagovat
GjøvikFF

Hájenej byl, protože od Vrby to byl mega posun, postup z těžké skupiny, vyřazení Holanďanů. Za ním už něco bylo...pak to šlo samozřejmě do kopru.

Za Haškem je kulový, to je prostě dosazenej kamarádíček, pod nímž šla ta repre ještě níž.

Na kvaldu MS musí být bezpodmínečně novej trenér, ať už to s Turkem dopadne jakkoliv, Hašek na postup na MS nemá, to je horší trenér než Chovanec.

Reagovat
Pablos

Hájen byl po Jarolímovi... první zápas, výbuch s Anglií 0:5 , potom ten mizernej výkon a prohra v Kosovu... nikdo do něj nešil vyloženě a pak začalo jeho nejlepší odobí od výhry s Anglií doma, kde to nikdo nečekal, že budeme hrát tak dobře.

Zrovna ,,nic nechci řešit" Fousek fakt nevyhodí po Euru Haška, i když vyletíme po debaklu s Turkem klidně, nechápu proč to vůbec píšeš... protože tvé přání a sny, nejsou reálné. Tam jedině, že by Hašek fakt zase zdrhnul

Reagovat
GjøvikFF

Jo, vidíš to, na Jarolíma už jsem šťastně zapomněl

Je mi jasný, že se to nestane a můžeme jenom doufat, že Hašek dostane další laso od Arabů.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak zase k něčemu byl Hašek dobrý, necpe tam nesmyslně nějakého Stronatiho z Maďarska, Kudelu z Indonésie a podobně.

Kdyby tam byl Šilhavka, tak se nic nezmění a jede na euro o 3 roky starší tým, neuspěje se stejně a přestavba by přišla teprve po ME.

Reagovat
Salfovic

To s tím nehájením Franca byl dobrej vtip. Do něj se začalo šít až když hrozil nepostup na ME. I po prosrané kvaldě a baráži s trapným Švédskem na MS byl většinovej názor, že má Franco zůstat, protože lepší náhradu nemáme. Lov na Trpišovského, jako tehdá na Vrbu, se nekonal, to si Tvrdík pořešil.

Reagovat
Bakary3

Přesně, už tím jsme ukázali nulový ambice a žádnou snahu o nějaký progres, takže čemu se teď divime. A je mi úplně jedno, jestli se třeba prohaluzime k postupu

Reagovat
Greny

A já tam vidim teda posun že aspoň v nominaci jsou hráči jako Vitik, Vlček, Kovář, Jaroš, Červ, Jurasek

Na tom euru jsou jediný dva hráči přes 30 let Coufal a Holeš.. jinak je to nejmladší kádě myslím na euru.

Reagovat
Greny

Pořád lepší než Silhavyho Pavlenka, Vaclík, Masopust, Brabec, Zeleny, Stronati, Jurečka

Reagovat
Uwe háže buly

možná ten Holeš je tam navíc.

Reagovat
Bakary3

Jako to je fajn, jen nevím, nakolik je to populisticky krok. Protože stejně spíš nehrajou

Reagovat
Pablos

Tohle prostě muselo bejt za 3b ...muselo a to jak vypadalo v kvalitě zakončení a celkově v té křeči od minimálně 70min. udělat z toho výhru, mi fakt nedává naději, že o chlup důležitější zápasa s lepším soupeřem, snad něják bez připosranosti s tíhou okamžiků dáme.

Reagovat
mistr129

Možná bych zkusil zavolat panu trenérovi Šilhavému, jestli nás po vzoru Pobřeží slonoviny nechce dotáhnout k titulů

Reagovat
John Obi Mikel

Po vzoru Pobřeží Slonoviny by znamenalo hlavní trenér Veselý.

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Lawman

Chlapci uvědomte si prosím, že i další země se už naučili hrát fotbal. Pokora je to co Vám zřejmě nic neříká a potom, když soupeře podceníte, tak potom mluvíte o překvapení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele