Události La Ligy: Pedriho výkon udržel Barcelonu v čele, naopak Real ztrácel dech

11.11.2022, 16:39
Komentáře a souhrny
Pedri (© AFP)
Barcelona zakončila první polovinu sezony v čele La Ligy. Svěřenci Xaviho Hernándeze (42), kteří dohrávali utkání proti Osasuně bez vyloučeného Roberta Lewandowského (34), ukázali bojovnost a soupeře zdolali 2:1. Přestože Real v domácím prostředí porazil Cádiz také 2:1, natrápil se daleko víc, než by se čekalo. Atlético naopak potřetí za sebou nedokázalo zvítězit, tentokrát dokonce prohrálo s Mallorcou 0:1.

Xaviho tým je před přestávkou v čele La Ligy se ziskem 37 bodů, což je výsledek 12 výher, 1 remízy a 1 porážky. Pozitivní statistiky vynesly Barcelonu na první místo v domácí soutěži. Má také dvoubodový náskok před Realem Madrid, který ve čtvrtek na Santiago Bernabéu porazil Cádiz 2:1.

Hráč kola

Mluvit o Barceloně znamená mluvit o Pedrim. Tento hráč z Kanárských ostrovů je lídrem zálohy Katalánců. V Sadaru, pevnosti skromné a spořádané Osasuny, odehrál Pedri perfektní zápas: v prvním poločase skóroval a ve druhém byl hlavním hrdinou.

Pedri se stal jedním z Xaviho základních kamenů v sestavě Barcelony. Trenér mu dává přednost před Frenkie De Jongem nebo Kessiem. Jeho výkony předčily očekávání a přiměly Barcelonu, aby mu nabídla prodloužení smlouvy až do roku 2026.


Gól kola

Jestliže se v Barceloně mluví o Pedrim, ve Valencii jsou dva muži, kteří jsou ve sportovních médiích na prvním místě. Prvním z nich je trenér Gennaro Gattuso, kterému se podařilo znovu oživit klub a to na základě pořádku, charakteru a vášně. Druhým jménem je André Almeida.

Portugalec se proti Realu Betis blýskl parádním gólem z volného přímého kopu, kterým přispěl k vítězství Valencie na Mestalle 3:0. Almeidovi se pod Gattusovým vedením zatím daří. Dvaadvacetiletý Portugalec si postupně získává příznivce klubu svým nasazením, zakončením a dobrými útočnými schopnostmi.


Překvapení kola

Závěr podzimní části rozhodně nevyšel hráčům Realu Madrid tak, jak by si představovali. Po blamáži na hřišti Vallecana (2:3) se hodně natrápili i s Cádizem (2:1). Královský klub, který se po vítězném El Clásiku vyšplhal na první místo La Ligy, v dalších zápasech body poztrácel a musí se spokojit pouze s druhým místem v tabulce. Na svého katalánského soupeře však ztrácí jen dva body.

Vypadá to, že fotbalisté Realu už možná byli myšlenkami více na mistrovství světa v Kataru, než v La Lize. Carlo Ancelotti byl navíc nucen přistoupit k několika změnám z důvodu zranění. Real Madrid má však uprostřed netypické sezony stále spoustu času na to, aby situaci v nejvyšší španělské lize dokázal zvrátit ve svůj prospěch.

Přehled zápasu Real Madrid - Cádiz 2:1

Autor: Livesport.cz / Rafael Gómez

Komentáře (8)

Přidat komentář
Al Capone

V klidu, po MS je Real zpátky ve formě a 15. titul přijde

Reagovat
zasranej malíř

Přestávka teď přišla vhod, od Realu to nebylo vůbec ono v posledních zápasech teď se jenom modlit ať se nikdo nějak vážně nezrakví na Mundialu

Reagovat
smazaný uživatel

Letos přeji titul Barçe. Real utře nudli.

Reagovat
pantondavo

…medailí pro vítěze LM

Reagovat
VTID94

Calcio Mercato claiming that Barcelona are planning a swap deal with Aston Villa involving Douglas Luiz and Franck Kessie.

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona měla v hodně zápasech štěstí, ale to se jich nebude držet věčně. Opustí je dřív než přijde jejich krach

Reagovat
Kluivert9

Hovno štěstí, vítězná mentalita

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele