Události La Ligy: Barcelonu odřízli od míchy, rozjede se operace Bernardo Silva?

17.08.2022, 11:58
Názory a komentáře
João Félix (© AFP)
Tři roky - tak dlouho aktuálně čekají fanoušci Barcelony na to, až jejich klub znovu ovládne španělskou nejvyšší soutěž. Mužem, který dostal důvěru slavný klub vést, je jeho bývalá opora Xavi (42) a jedním z trumfů má být Robert Lewandowski (33). Na první pohled je to ideální řešení. Jenže už první zápas naznačil, že všechno nebude jen o nové posile.

Pro polského kanonýra bylo vždycky snem, zahrát si na Camp Nou a už v přípravných zápasech byla vidět jeho vášeň pro nový klub. Forvard, kterému není cizí hrát na jeden dotek, by rozhodně mohl s prolomením doby neúspěchů pomoci. Kdo viděl Lewandowského patičku, kterou na americkém turné odzbrojil obranu mexického týmu Los Pumas, musel tleskat.

Jenže příprava není liga a každý tým, který proti Barceloně nastoupí, má dost času na to, aby našel protizbraň. Bezbranková remíza proti Vallecanu na Camp Nou byla pro Barcelonu nečekaná, ale Rayo si za svůj taktický výkon bod zasloužilo.

O zápase Barcelona - Vallecano

Pro Barcelonu byla vždy stěžejní hra středové řady. Už se sice nehraje Guardiolova tiki-taka a v týmu není hvězdný útočník Messi, nový trenér se ale přesto snaží týmu předat DNA, kterou sám v mládežnické akademii La Masia nasál.

Tentokrát však byli Gavi (18) a Pedri (19) do hry zapojeni o poznání méně, než by si představoval. Defenzivní štít Busquets (34) měl ve statistikách nahrávek a dotyků s míčem více, než oba dva záložníci dohromady (79 a 57). Podle dalších dostupných čísel bylo adresováno dvěma nejofenzivnějším záložníkům týmu pouze 55 přihrávek. To je druhé nejhorší číslo za posledních 12 let.

Rayo je známé dlouhým držením míče a jeho taktika odříznout Gaviho a Pedriho od zbytku týmu vyšla dokonale. "Jako kdyby Barcelona byla odpojena od své míchy," komentoval článek plný statistických zajímavostí deník AS. Pokud nebyli u míče Gavi a Pedri, nedostával servis ani Lewandowski. Jak prosté.

Dva záložníky, na kterých leží hlavní zodpovědnost, nakonec nahradili Franck Kessié (25) a Frenkie De Jong (25). Zajímavé je, že právě De Jong dohrával zápas s více kontakty na míči, než Gavi (měl 23 úspěšných přihrávek a 32 doteků na míči), ač na hřišti strávil jen půl hodiny.

Takřka hned po ztrátě s Vallecanem se znovu mluví o dalším posilování. Pro talentované teenagery Gaviho a Perdiho je přece jen dost velké sousto táhnout tak velký klub.

A tak už se v médiích řeší, že začíná "Operace Bernardo Silva". Cena osmadvacetiletého středopolaře Manchesteru City je vysoká, ale španělský klub je prý připraven 80 milionů eur za Portugalce zaplatit. Co se finančních kouzel týče, zvládá Barcelona v posledních letech leccos.

Gól kola

Villarreal si v úvodním kole La Ligy vyšlápl na nováčka z Valladolidu a sestřelil ho poměrem 3:0. Dvěma góly se o to zasloužil střídající Álex Baena a zejména jeho druhá branka byla pastvou pro oči. Už běžela 90. minuta, když se k míči dostal namlsaný Baena, který si z levé strany balon potáhl na střed a báječnou technickou střelou vymetl šibenici domácí branky.

Jestliže v poslední sezoně Baena hostoval v Gironě, které pomohl svými výkony k postupu do La Ligy, tentokrát si hlasitě řekl o základní sestavu ve žlutém dresu. Třeba už v příštím kole proti Atlétiku Madrid. Na dvě trefy mu stačila půl hodina.

Statistiky utkání Valladolid - Villarreal

Hráč kola

Při výhře Atlétika Madrid na hřišti Getafe sice Álvaro Morata zapsal dva góly, přesto si potlesk zaslouží hlavně João Félix. Ten svými třemi finálními přihrávkami připravil všechny zásahy Atlétika. Čtyřikrát ho domácí tým musel zastavit faulem, byl všude a u všeho důležitého. Gól mu souzen tenotkrát nebyl, ač na bránu pálil třikrát.

Zázračné dítě João Félix začíná u madridského celku svou čtvrtou sezonu a ofenziva Atlétika společně s ním a Antoinem Griezmannem (31) vypadá hodně ambiciózně. Možná právě letos přichází čas, aby João Félix potvrdil svoji cenovku 120 milionů eur, za kterou přišel v roce 2019 z Benfiky Lisabon.

O utkání Getafe - Atlético Madrid

Autor: Livesport.cz / Tomáš Rambousek

Komentáře (41)

Přidat komentář
GrimeBaller98

Nejake info o Solerovi? Zustane nakonec?

Reagovat
Phillipinho

Chteji mu nabidnout novou smlouvu, stejne jako Gayovi.

Reagovat
GrimeBaller98

Tak snad zustane, skvelej hrac

V kariere si je drzim uz asi 10.sezonu oba

Reagovat
smazaný uživatel

Gaya pujde do Barcy

Reagovat
JakubOcko

Určitě zůstane když teď máme prachy za Guedese tak dostane pořádnou smlouvu. I blbec Lim ví že Soler je potřeba a Gaya je miláček Valencie,takže otázka času

Reagovat
GrimeBaller98

A co Vazquez? Ma na to aby hral misto Gayi nebo popripade muze hrat v zaloze? Celkem se mi libil na konci sezony, ale ted jsem dlouho zadny zapas nevidel

Reagovat
penepi

Bernardo ostáva

Reagovat
sylarko

ja uz by som nikoho nekupoval. hlavne sa zbavit nepotrebnych hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Case mi zacina pripominat Xabiho Alonsa. Zajem United je potvrzeny a ted se zacinaji mnozit zpravy, ze jak klub, tak Case ten prestup nevylucuji. Ultimatne bude zalezet na Casem no, protoze jestli bude chtit, tak ho Perez proste pusti.

Reagovat
Jordi Alba

Tak Xabi šel tenkrát do rozjetýho Bayernu, ne ? Pokud Casemiro nespostrádá nějakou motivaci, tak by to bylo dost divný.

Reagovat
smazaný uživatel

Každého jednou přestane bavit hrát s cheaty.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
misinho7

No mozno chce brutal vyzvu ako Varane. Ale zas vyhral vsetko co sa da vela krat a k tom by mu vraj Manchester zdvojnasobil plat.

Odide ako legenda. Sice absolutne nie som za jeho odchod ale ak to bude vazne tych 80+ a bude chciet ist tak asi je to ok no.

Reagovat
Jordi Alba

Tak jasně, do hlavy mu nikdo nevidí, ale přijde mi to taková klasická blbá situace jak pro United, tak pro něj. Nevím, kolik bere ale dvojnásobek už stojí za přemejšlení + je to PL. Vyhrál co mohl, může chtít novou výzvu, změnu prostředí, to vše je ok, ale proč proboha kurva United, to mi nejde do hlavy.

Reagovat
misinho7

tak borec ma vyhrate vsetko uz x krat..a peniaze su peniaze..

Ale stale dufam ze sa rozhodne zostat, sice tu zalohu mame poriesenu dobre ale aj ked ma svoje momenty tak stale je tam klucovy hrac.

Na druhej strane ak nam daju 80 melonov za sice top hraca na svojej pozicii ale uz ma 30.

Teraz Romano

Fabrizio Romano: "45 – 50 miliónov nie je dosť na to, aby to zlákalo Real Madrid. Chcú oveľa viac ako toto. Casemiro by zvažoval iba šialený, šialený plat. United sú pripravení zaplatiť veľký plat, aby ho zlákali."

Je realne ze mu nasolia taky plat..a Case vie ze uz ma len tak 3-4 roky. Tak podla mna to naozaj moze zvazovat.

Reagovat
Jordi Alba

To ať radši vykouří Guardiolovi aby ho vzal do City, kdyby chtěl změnu. Tam je tak pravděpodobný, že by tam byl 3 roky a stejně vyhrál hovno, že nevím co by mu museli nasypat.

Reagovat
misinho7

No ale sak to nejde ze on chce zmenu on nepoziadal o prestup..podla mna on vobec neuvazoval. Ale teraz ked prisla mozno nejaka sialena ponuka, pozrie si kolko rokov ho caka este. Uz nemusi nic dokazovat. Vyhral vsetko co sa da..tak mozno to aj dava zmysel.

Ale ja dufam ze neodide.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja z toho citim ciste jen ty penize jako hlavni faktor. Je mu 30 a s Realem prodlouzil loni, takze od Pereze uz vic penez pri dalsim vyjednavani nedostane. A ted prijdou United a nabizi dvakrat tolik. Pro nej posledni prilezitost si neco zarobit. A jakkoliv jsou v prdeli, tak furt to je Manchester United a ne nejaky Katar, takze na nej nebude nahlizeno jako na nejakyho zoldaka.

Reagovat
rave

"dvojnásobek už stojí za přemejšlení" , ale "proč proboha kurva United"

Odpověděl sis sám. Nikdo jiný by mu aktuálně tolik nenasypal. United jsou tak zoufalí, že mu klidně dají smlouvu do pětatřiceti, což se v Realu moc nenosí.

Reagovat
cr7sux

80?

Reagovat
Ed_Hazard

Jasné. Na takejto sume by som začal. Akú čiastku by si si akože predstavoval za najlepšieho DM na svete (počas viacerých sezón) s "anti-red car" aurou a možnosťou alternovania na CB keď navyše dnes chodia 33 ročný hráči s kontraktom do konca sezóny za 50M?

Reagovat
Salfovic

Včera tu někteří MUfani psali, že pade je moc

Reagovat
Raul=Real

Myslim ze Real bude suhlasit aj s ciastkou okolo 60M + bonusy

Reagovat
Hlahart

United si podle všeho mohou dovolit na tenhle přestup dát 70mio€ vč. bonusů

Reagovat
CHONG

Člověk by řekl, že Varane bude dostatečně odstrašující příklad. Nikdo, kdo má všech pět pohromadě, nemůže zvažovat přestup do současného United, to je totálně zoufalý a vyhořelý klub.

Reagovat
teenz

Reagovat
cr7sux

Však pořádná výzva

Reagovat
hornito

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
iamek

Reagovat
Eichel

Reagovat
king23

na druhou stranu možná ho trochu láká i právě to, že tam má toho Varana a taky Ronalda, se kterýma toho dost odehrál.

Reagovat
teenz

Myslim, ze ho laka 5 let za 20m rocne.

Reagovat
king23

Jo tak to je samozřejmě hlavní faktor

Ale 20 to asi nebude, spekujuje se o dvojnásobku, což by bylo 15.

Reagovat
teenz

Casemiro ma ale 10, ne?

Reagovat
king23

Hmm těžko říct, google ti dává zapravdu. Já jsem akorát na bilybalet.cz četl tedka článek, kde tvrdili, že 7-8 má.

Reagovat
teenz

Ja prave cetl, ze mu nabizi 20.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rothbard

Jít do současného United je fotbalová sebevražda. Varane (bohužel) souhlasí.

Reagovat
fenixLFC

Co se finančních kouzel týče, zvládá Barcelona v posledních letech leccos.

takze uz su to "kouzla"

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele