Tvrdý debakl pro Heerenveen a van Persieho. Bylo to drsné, opravdu velký náraz, hodnotil kouč

15.09., 15:52
Aktuality
Robin van Persie (© AFP)

Bývalý vynikající hráč Robin van Persie musel na lavičce Heerenveenu strávit zatím nejhorší porážku své začínající trenérské kariéry. Jeho svěřenci utrpěli v sobotu v Eredivisie debakl 1:9 v Alkmaaru, nicméně nejlepší střelec reprezentační historie chce, aby tým pokračoval ve svém stylu hry a nenechal se drtivou prohrou traumatizovat.

"Je to drsné. Během kariéry mnohokrát dopadnete tvrdě na zem. A tohle byl velký náraz. Poučili jsme se z tohoto zápasu o trochu víc, než bychom se poučili normálně," citovala BBC jednačtyřicetiletého Van Persieho.

Pro bývalého hráče Feyenoordu, Arsenalu, Manchesteru United a Fenerbahce šlo teprve o čtvrtý zápas na lavičce Heerenveenu, jehož se ujal před začátkem sezony. Předtím byl asistentem ve Feyenoordu, kde také působil u mládežnických týmů.

Heerenveen sice v Alkmaaru dokázal v prvním poločase srovnat na 1:1, pak už ale skórovali jen domácí. Čtyřmi góly přispěl k rekordnímu ligovému vítězství AZ bývalý útočník Tottenhamu Troy Parrott, jenž se prosadil už v první půli a poté nastřílel tři branky během osmi minut po pauze.

Heerenveen tak utrpěl během necelého půlroku druhou drtivou prohru, v dubnu pod tehdejším koučem Keesem van Wonderenem doma prohrál 0:8 s Eindhovenem. "Je to součást fotbalu. Nenechám se tím traumatizovat já ani mí hráči. Budeme nadále hrát svou hru. Tomu věřím, všichni tomu věříme," řekl Van Persie, jenž na lavičce Heerenveenu zatím slavil pouze jednu výhru.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
$dolar$

Arsenal ze sebe nedostanes.

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
SunFells

Ani ty, vřede.

Reagovat
Pharrell

Jn správně . Vedlejší oblíbené má tam Tottenham . Spurs

Reagovat
$dolar$

Není pravda, zrovna před chvílí jsem byl na velkej..

Reagovat
SunFells

Svědčil zkáze slepic přímo na jejich stadionu?

Reagovat
bbbauch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele