Trenér Lyonu Fournier po remíze s PSG chválil brankáře Lopese

09.02.2015, 15:40
Aktuality
K žádným změnám o víkendu nedošlo na čele tabulky francouzské ligy, po jednom bodu si na své konto připsaly všechny tři vedoucí týmy. Šlágr kola se v neděli hrál v Lyonu, kde Olympique hostil PSG a uhájil svou první příčku. Velkou zásluhu na tom měl brankář Anthony Lopes...

Úřadující mistr byl po většinu utkání lepším týmem, od 31. minuty ale musel dohánět jednobrankové manko, když se trefil Clinton N'Jie. Pařížské snahy o vyrovnání dlouho otupoval 24letý brankář, který kapituloval až v 69. minutě. A z jeho pohledu se jednalo o velmi smolný moment, penaltu Zlatana Ibrahimoviće sice dokázal zneškodnit, jeho spoluhráči ovšem předčasně vběhli do pokutového území a duel se švédským útočníkem si tak musel zopakovat. Ibrahimović reparát složil úspěšně a zařídil konečnou dělbu bodů.

"Celkově vzato je to pro nás dobrý bod, jelikož Paříž zápasu dominovala. Nedařilo se nám získávat míč a když už jsme ho měli, rychle jsme o něj přišli. Ale ukázali jsme jiné vlastnosti. Tvrdě jsme pracovali a zároveň měli dostatek štěstí, že jsme měli vynikajícího brankáře, který nás udržel v zápase," nechal se po utkání slyšet trenér OL Hubert Fournier.

"Po vyrovnání jsme přežili dvacet hodně náročných minut. Paříž měla šance a Antho ukázal, čeho je schopen," pochválil Fournier svého brankáře.

Lyon má v tuto chvíli na svém kontě padesát bodů a na své dva největší konkurenty, PSG a Marseille, má k dobru dva body.

"Když nejsme spokojení s výsledkem, přichází samozřejmě frustrace. První půle od nás byla poměrně dobrá, ale v ofenzívě nám něco chybělo, po změně stran už to bylo mnohem lepší. Brankář Lyonu předvedl několik vynikajících zákroků. Snažili jsme se, ale Lopes byl skvělý. Na jednu stranu jsme mohli získat tři body, bez penalty jsme ale také nemuseli mít ani ten jeden. Podobně musíme pokračovat a zároveň je třeba přidat odhodlání, abychom dokázali zasadit soupeři rozhodující úder," hodnotil kouč PSG Laurent Blanc.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

navrat staryho dobryho lyonu

Reagovat
Leo Rekordman

bodaj by

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že rozhodčí si vymysle penaltu a pak jí nechá opakovat kokot!!!

Reagovat
klvana

Verratti by měl dostat stopku na 5 zápasů za simulování.

Reagovat
lampard8

Rose do Verrattiho vletěl jak hovado, tohle si ve vápně nesmí dovolit. Podle mě penalta správně písknutá, ačkoli fandím Lyonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Rose sa vrhal do streli ale Veratti bol vychcanejší a hodil si to okolo a obtrel sa oň jak maslo o chlieb

Reagovat
smazaný uživatel

nevím jestli jsi to viděl,ale Rose se ho ani nedotkl.Ale rozhočí to prostě musel písknout,když viděl jak Ibra i Cavanni jsou neschopní dát gol

Reagovat
Langi

https://www.youtube.com/watch?v=HD-jvPWZiYY 2:54...faul to nebyl a Turpin stál dost blízko, navíc přímo i na té správné straně, aby viděl že Veratti přepadává vedle Rose, který ho vůbec nezasáhl...navíc za co nechal tu penaltu opakovat, to byl zářez největšího kalibru...vůbec nešlo o Bedima, ale o to že si Lopes o 3/4 metru poposkočil před čáru...PSG nemohoucí dát gól, tak jim tu kárku trošku pomoh potlačit.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v pravidlech to je, že nesmí opustit brankovou čáru, spíš jde o to, že si to každý píská, jak se mu chce a že to zrovna bylo proti PSG, kdy byli neschopní dát jinak gol bylo trochu seems legit.

Reagovat
smazaný uživatel

moc si přeju aby uspěl Lyon a Marseille oproti PSG

Reagovat
VojtovaChelsea

OT: benzema i lacazette jsou odchovanci?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele