Trenér Keane se po povedené sezoně rozhodl pro odchod z Maccabi Tel Aviv

09.06., 11:35
Aktuality
Robbie Keane (© Maccabi Tel Aviv)

Jenom jeden rok se Robbie Keane zdrží v Maccabi Tel Aviv. Někdejší irský útočník dovedl izraelský klub k zisku mistrovského titulu, přesto se rozhodl pro předčasné ukončení původně dvouletého kontraktu.

Maccabi Tel Aviv v květnu oslavil svůj 25. mistrovský titul v historii, k němuž již dříve přidal triumf v Toto Cupu. Úspěch klub slavil i na evropské scéně, když se kvalifikoval do základní skupiny Konferenční ligy a nakoukl až do osmifinále. V tom měl skvěle rozehraný dvojzápas proti budoucímu vítězi Olympiakosu Pireus, v domácí odvetě ovšem nedokázal zúročit výhru 4:1 z půdy řeckého soupeře.

"Chci poděkovat majitelům, všem hráčům, spolupracovníkům a fanouškům. Všichni mají podíl na letošní nezapomenutelné sezoně," řekl Keane.

"Jsem pyšný na vše, čeho jsme společnými silami dosáhli, odvedli jsme vynikající práci a vyhráli mistrovský titul a Ligový pohár. Všem přeji hodně štěstí v Lize mistrů, která klub v příští sezoně čeká," dodal.

Izrael je ve válečném konfliktu s Palestinou a celková politická situace je hlavním důvodem k odchodu někdejšího hráče Liverpoolu nebo Tottenhamu. Sám Keane už loni v době příchodu avizoval, že se bude zabývat výhradně fotbalovými záležitostmi a rozhodně se nehodlá angažovat politicky.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
zeroberto

V pořádku odejít ze země, kterou vede válečný zločinec na kterého je vydán mezinárodní zatykač. Po dobu konfliktu by mel

Reagovat
zeroberto

* by měl být však Izrael vyřazen ze všech sportovních záležitosti, stejně jako Rusko.

Reagovat
miguel bain

Jasně proč netahat politiku do sportu. Běž si tyhle žvejky psát na novinky, tam zapadneš.

Reagovat
zeroberto

Ale tak, poslední rok mě tu naučil, že to je v pořádku. Ukrajina a Rusko tu bylo natolik běžný téma, že je podle mě vpořádku poukázat na fakt, že Izraelský premiér ohrožuje celý židovský stát a celou židovskou obec na celým světě svým naprosto nechutným řízením

Reagovat
domingo

Reagovat
raduinho

Při pozemním útoku militantů Hamásu ze dne 7. října 2023 bylo na izraelském území zabito 1 139 lidí (695 civilistů, včetně 36 dětí, 373 příslušníků bezpečnostních sil a 71 cizinců) a dalších 253 lidí, včetně žen a dětí, bylo uneseno do Pásma Gazy jako rukojmí.

Reagovat
zeroberto

Hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan v pondělí požádal o vydání zatykačů na lídry palestinského radikálního hnutí Hamás a Izraele, včetně premiéra Benjamina Netanjahua.

Zvěrstva neospravedlňují nikoho k tomu, aby páchal jiná zvěrstva

Ten zatykač na něj není vydanej jen tak z plezýru hovádko.

Jen tak na okraj, jakýho etnickýho původu je podle tebe Bibi? A jaký etnicity jsou Palestincký děti a ženy, který vraždí po stovkách.

Je směšný, že se někdo kdo není semitkcého původu a vraždí sémity zaštiťuje antisemitismem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele