Trenér Farioli litoval, že Ajax na Slavii nepřidal druhý gól, bod nakonec bral

Včera, 22:29
Aktuality
Francesco Farioli (© AFP)

Ajax mohl podle trenéra Francesca Farioliho druhým gólem dosáhnout na Slavii vítězství a byl zklamaný, že jeho tým ve druhém utkání hlavní fáze Evropské ligy nakonec jen remizoval 1:1. Italský kouč nicméně na tiskové konferenci po utkání uvedl, že vzhledem k síle Slavie a její převaze ve druhém poločase je bod z Prahy cenný a musí ho brát.

Ajax vedl díky gólu z penalty a kouč litoval, že mužstvo vedení nedokázalo lépe využít. "Brzy jsme vedli a mohli pak výsledek zpečetit, což se nepovedlo. Po přestávce Slavia začala hrát úplně jinak. Je třeba to udržet do konce, ale dostali jsme gól na 1:1 a navíc jsme dohrávali o deseti. Bod je nicméně cenný," řekl Farioli.

Z výsledku měl smíšené pocity. "Bylo to složité, mohli jsme získat tři body, ale během zápasu se ukázalo, že si musíme vážit i jednoho. Slavia má v poslední době hodně dobrých výsledků, daří se jí. Je těžké proti ní hrát," poukázal italský kouč.

Nebyl spokojený s tím, pod jakým tlakem se Ajax v závěru ocitl. "Takhle hrát nechceme, takhle moc bránit. Ale Slavia je velmi fyzický tým, chtěli jsme předejít jejím centrům ze stran," vysvětlil.

Slavia až po hodině hry poslala na hřiště čtyři své opory. "Můžeme jejich sestavu analyzovat. Věděli jsme, že jejich dvoumetrový útočník (Chorý) je důležitý hráč. Ale ten, který nastoupil od začátku (Chytil), je ještě nebezpečnější, protože hraje variabilně. Všichni jejich hráči odvedli dobrý výkon," hodnotil Farioli.

Chorý na něj udělal velký dojem. "Mrzí mě jen, že jsme nezvýšili na 2:0, jinak nemám čeho litovat. Jak je na hřišti dvoumetrový hráč, je těžké vyhrát s ním souboje. V závěru bylo na hřišti hodně frustrace. Právě proto, že se hráči snažili udělat všechno, cítili, že jsme mohli vyhrát. Ale také jsem na nich viděl, že byli rádi, že jsme neprohráli," dodal trenér Ajaxu.

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele