Trenér Belgie Marc Wilmots přiznal zájem Schalke

11.10.2014, 13:52
Aktuality
Kouč belgické reprezentace Marc Wilmots připustil, že se před pár dny mohl stát novým lodivodem Schalke. Teprve 45letý trenér od svého bývalého zaměstnavatele obdržel oficiální nabídku nahradit odvolaného Jense Kellera, nakonec se však rozhodl zůstat u Belgie...

"Schalke mě kontaktovalo," nechal se včera slyšet někdejší vynikající záložník. "Z respektu k fanouškům a hráčům bych ale tým před tak složitými kvalifikačními zápasy o Euro nedokázal nechat na holičkách," vysvětloval nicméně nadaný kouč.

Ten přitom koncem světového šampionátu v Brazílii prodloužil spolupráci s Královskou belgickou fotbalovou asociací až do příštího MS.

Zrovna nabídka od Schalke ovšem musela Wilmotse alespoň nalomit, neboť právě v Gelsenkirchenu strávil rodák z Dongelbergu nejlepší léta své hráčské kariéry. Mezi lety 1996 a 2003 za německý celek odehrál 138 bundesligových zápasů a hned zkraje svého angažmá s ním i vyhrál Pohár UEFA (1997).

Marc Wilmots již dříve Schalke z lavičky krátce vedl, když v březnu 2003 předčasně ukončil aktivní kariéru a jal se odtrénovat poslední dva měsíce probíhajícího ročníku.

Nyní se však 70násobný belgický internacionál do Porúří vrátit odmítl a šanci místo něho dostal Ital Roberto di Matteo.

Autor: Tomáš Daníček / sport1.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

100. pre Tomáša Daníčka!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebál se toho

Reagovat
smazaný uživatel

*hefyho

Reagovat
smazaný uživatel

gay

Reagovat
Filip12

Myslím že svého rozhodnutí nemusí litovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

On mi přijde jako fakt špatný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ?? Ok, není to extratřída, ale špatným bych ho nenazval

Reagovat
Murtago

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele