Tlačil jsem na pilu, popisuje Shaw důvody svých zranění

10.06., 09:55
Aktuality
Luke Shaw (© AFP)

Trenér anglické reprezentace Gareth Southgate (53) řeší před úvodním zápasem Albionu na mistrovství Evropy zapeklitou otázku: Co bude s Lukem Shawem (28)? Obránce Manchesteru United se dostává do tempa po dlouhém zranění a nad jeho stoprocentním zdravotním stavem visí otazník.

Bude to trošku risk. Alespoň to si myslí o případném startu Shawa trenér anglické reprezentace Southgate. Obránce United si už v únoru přivodil svalové zranění při výhře 2:1 nad Lutonem.

Shaw je součástí týmu Rudých ďáblů už 10 let, ale v současné době je frustrovaný, protože fanoušci zpochybňují jeho oddanost klubu. Stalo se tak poté, co byl vybrán do nominace na EURO, přestože v minulé sezóně odehrál za United pouze 15 zápasů.

"Pokud mě trenér požádá, abych hrál, nikdy neřeknu ne," řekl Shaw britským médiím.

"Je to tak trochu chyba každého z nás. Částečně moje, částečně lékařského personálu. Vrátil jsem se příliš rychle a vlastně jsem si nakonec přivodil další zranění podkolenní šlachy. Tlačil jsem na pilu, abych byl pro United fit," dodal anglický obránce.

Na otázku, zda bude hrát 16. června proti Srbsku, Shaw odpověděl: "Nevím. Nezáleží to jen na mně. Půjdeme den po dni a uvidíme, jak se budu cítit v tréninku. Rád bych stihl první zápas, ale nechci příliš spěchat, protože reálně mám jen jednu šanci."

Bek United dodal, že páteční prohra Three Lions 0:1 s Islandem v posledním přípravném utkání před Eurem by mohla být pro tým výhodou. "Možná je to ta nejlepší věc, která se nám mohla stát. Díky ní jsme si uvědomili, že cesta turnajem v Německu nebude jednoduchá. Od týmu bude vyžadovat velké odhodlání," myslí si Shaw.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Carlo Ancelotti: “FIFA Club World Cup? A single Real Madrid match is worth €20 million and they want to give us that money for the whole competition. Negative. Real Madrid, like other clubs, will REJECT the invitation.”

Je super, že kluby konečně začínají jednat. Jsem zvědavý na reakci ze strany FIFA.

Reagovat
Miguel19

To už neplatí, že je za účast 50 mega?

Reagovat
andkoo

Nejake nove spekulacie ohladom United? Zatial som videl len Branthwaite ( ) a Tuchel ( )

Reagovat
r.mrazik

zatim jen nejake vymysly novinaru a agentu...Branthwaite, Yoro, Joao Neves, Todibo, Olise, de Jong...klasika

Reagovat
andkoo

cize este stale tie iste mena co sa pocas sezony hovorili...ten Joao Neves je co za hraca? dost mlady, ale zrovna nejakych stredakov zufalo potrebujeme

Reagovat
r.mrazik

mlady typek z Portugalska. podle nekoho generacni talent. vykupka pres sto mega euro.

Reagovat
Seydou Doumbia

francouzské mistry prosím ne

Reagovat
Tomanatura

Tak to je teda super, ze jsi odjel na Euro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele