Titul je můj sen v každém angažmá, hlásal mladoboleslavský ředitel sportovního rozvoje Jinoch

15.09., 13:51
Rozhovory
Josef Jinoch (© Profimedia / ČTK / Pavlíček Luboš)

Mladá Boleslav vytasila před pár dny pořádný trumf. Do funkcionářského týmu získala z Dukly Josefa Jinocha, který má pořádnou porci zkušeností. Neskrývá ambice prohnat v nejvyšší soutěži českou klubovou elitu. A v lepším případě ji i předstihnout.

"Boleslav bych chtěl samozřejmě vidět v tabulce co nejvýše. Uvidíme, jak to v téhle sezoně bude. Nový systém evropských pohárů přidává všemu na zajímavosti," usmívá se nový ředitel sportovního vývoje ve středočeském klubu. Když se objevila možnost odejít do Mladé Boleslavi, nějaký čas jste to zvažoval. Co nakonec rozhodlo? "Po změně majitele v Boleslavi jsem dostal nabídku. Informoval jsem majitele Dukly pana Petra Pauknera. Měli jsme spolu několik jednání. Rozuměl, že to je pro mě výzva."

Zkoušel vás v klubu udržet, věděl jste třeba o tom, že do Dukly vstoupí nový investor, s nímž mohou přijít velké změny. To přece mohlo být také zajímavé, ne?

"I tohle jsme řešili. Věděl jsem, že se to připravuje. Rád jsem pracoval pro Duklu a pana Pauknera. Ve chvíli, kdy se chystala tato změna na straně majitelů Dukly, se pro mě ale stala nabídka z Boleslavi zajímavější."

V Mladé Boleslavi jste už jednou působil, proč jste podruhé vstoupil do stejné řeky?

"Jdu do Mladé Boleslavi, která je teď jiná. Když jsem byl v klubu poprvé, byl jeho majitelem pan Dufek. Po příchodu trenéra Karla Jarolíma si pan Dufek řešil věci napřímo s ním. Proto jsem tehdy odešel, neviděl jsem v tu chvíli přidanou hodnotu mého působení v klubu."

Dukla vás uvolnila, ale nejspíš nebyla ráda, že odcházíte. Dostala za vás nějaké odstupné? Za trenéry a hráče se platí...

"Teď to nebylo o financích. Jsem rád, že mi pan Petr Paukner vyšel vstříc a uvolnil mě. Ale moje rozhodování nebylo vůbec jednoduché."

Takže za vás nějaké miliony na Julisku nepřijdou?

(směje se) "Vážně o žádných milionech nic nevím."

Vnímáte působení v Boleslavi jako výzvu? V jakém cíli má skončit?

"Když jsem byl v klubu poprvé, skončili jsme v předkolech evropských pohárů. Rád bych, aby to nyní bylo jinak."

Zaslechl jsem, že by třeba do pěti let chtěla Boleslav zkusit zaútočit i na mistrovský titul. Co říkáte na tohle tvrzení?

"Ano. To je můj sen v každém angažmá, kde jsem. Vždycky si přeju, abychom byli první. Ať už je rozložení sil mezi kluby jakékoliv. Všechny zápasy začínají nula nula."

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
7
6
1
0
16 : 6
19
2
Slavia Praha
6
5
1
0
11 : 1
16
3
Viktoria Plzeň
6
4
2
0
13 : 2
14
4
FK Jablonec
7
3
2
2
7 : 4
11
5
Sigma Olomouc
6
3
2
1
10 : 8
11
6
Baník Ostrava
7
3
2
2
7 : 5
11
7
1. FC Slovácko
7
2
4
1
4 : 5
10
8
FK Mladá Boleslav
6
3
0
3
12 : 8
9
9
FC Hradec Králové
7
3
0
4
5 : 7
9
10
Slovan Liberec
7
2
2
3
9 : 8
8
11
Bohemians Praha 1905
7
2
2
3
6 : 7
8
12
MFK Karviná
7
2
2
3
6 : 11
8
13
Dukla Praha
7
2
1
4
5 : 8
7
14
FK Pardubice
7
2
0
5
6 : 11
6
15
FK Teplice
7
1
0
6
7 : 15
3
16
Dynamo České Budějovice
7
0
1
6
1 : 19
1

Boleslav hraje Konferenční ligu, co říkáte při svých zkušenostech na to, že se rozhodla jít cestou zahraničního trenéra? Zkusila jít sparťanskou cestou, kde se osvědčil trenér Priske?

"To není kopírování Sparty. Je to jen jiný přístup k fungování klubu. Současný majitel se při svém působení ve Švédsku nechal inspirovat jejich strukturou a organizací klubu, způsobem rozhodování, vytváření podmínek pro hráče. To podobné chce postavit tady v Čechách."

Vy jste přišel na pozici ředitele sportovního rozvoje, počítám, že budete chtít posouvat talenty z rezervy. Té se zatím tolik nedaří...

"Myslím, že práce s talenty je problém pro celý český fotbal. Nejdůležitější pro vývoj profesionálního hráče je podle mě přechod z mládeže do dospělé kategorie. Tam končí nejvíc hráčů, ztrácí se. Chtěl bych naučit mladé hráče hrát na vítězství, ne si jenom zahrát. Že to není o dovednostech, ale i o odpovědnosti za výsledek. Rozdíl mezi výkonnostním a profesionálním fotbalem je, že profesionální fotbal se hraje za peníze a pro výsledek."

Kromě fotbalu se věnujete i podnikání, máte třeba kavárnu v centru Prahy s trenérem Radkem Kronďákem. Konzultoval jste s ním nabídku?

"Nabídku jsem zvažoval sám, jen s nejbližšími. Samozřejmě vnímám, že Radek Kronďák na své pozici trenéra odvádí dobrou práci, jako naposledy v Chrudimi. Myslím, že by si nabídku z nejvyšší soutěže zasloužil."

Pokud ještě na závěr zareagujeme na aktuální dění. Chance Liga má kvůli drsnému deštivému počasí neplánovanou přestávku. Mladá Boleslav má už druhý odložený zápas. To může být při nabité termínové listině problém, že?

"Není to nic příjemného. Tenhle ligový ročník bude celý zajímavý. Hraje se o hodně, když jde o přímý postup do Ligy mistrů. Po letním Euru neměli reprezentanti skoro žádné volno, podzimní část končí 19. prosince a jarní začne už ke konci ledna. Každý odložený zápas bude dělat termínovou listinu ještě nabitější. Musíme si uvědomit, že začneme jarní část bez zimní kondiční přípravy. Bude zajímavé sledovat, jak si s tím kluby poradí."

Autor: eFotbal.cz / René Machálek

Komentáře (34)

Přidat komentář
Jolly Roger

Vypadá trochu jako herec Potmě šil z Hospody.

Reagovat
Uwe háže buly

Asi bude mít rád pivo.

Reagovat
wwwx

Že přišel z hospody, to vypadá. Ale jako Potměšil teda moc ne.

Reagovat
Salfovic

Ono to nejen vypadá. Jinoch je jeden z největších alkáču českého fotbalu.

Reagovat
mayday

Asi tam umí poslat pár žejdlíků

Reagovat
Axelrose

Jestli myslíš tu cejchu, tak s tím souhlasím

Reagovat
Jason_

Reagovat
Martin2626

Neprší a svíti slunko....po třech dnech průměrného deště a zbytečného vypouštění přehrad přitom, hysterie opadá a vystrašené české EUovce se uklidňují. Horké léto kdy je půda velmi vyprahlá a půda i flóra a fauna potřebovala zchladit....se doufám déšť ještě vrátí. Tak jako za te blbosti s nazvem Covid zakázali jezdit na šlepru....tak teď za deště odložili ve Zlíně uvodní večerní hokejové utkání Maxa ligy, ale v poledne extraliga dorostu zápas hrála

Reagovat
TenHagIN

Jsi magor? A ty záběry z Moravskoslezského kraje asi zlá provládní ČT 24 udělala přes počítač ne? Nebo fotky na sítích fotbalové Opavy si upravili sami ve photoshopu aby byli zajímavý? Fakt neskutečné tyhle komentáře

Reagovat
kilobyte

Zbytečný na něj reagovat.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kecipep

Paka, bohužel s volebním právem Teď jsem viděl nějaké video politika od Stačilo komunistů v podobném duchu

Reagovat
Martin2626

České EUovce bečíte dost nahlas, zaléhají mě z toho uši

Reagovat
delfin

Na ostrovech tráva neroste?

Reagovat
kilobyte
Reagovat
kecipep

Reagovat
delfin

Čau Martine. Povíš nám, co Ti kdo udělal, pokud sis to teda nezpůsobil Sám?

Reagovat
didosh

Reagovat
Zdechlina

Ty jsi slušná ultrapiča Čím tě fotr udělal, tím jsi i zůstal

Reagovat
delfin

Čím mu to fotr udělal, že jsem tak smělý?

Reagovat
Zdechlina

Kokotem

Reagovat
delfin

A jenom jednou?

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Ono se dá najít kdo a odkud to píše že? Prosím nějakého admina,jestli je to možné zjistit...

Reagovat
John Obi Mikel

Správný přístup, všechny týmy by měly snít o titulu

Reagovat
kilobyte

O titulu sním i já. Akorát, že nedělám nic, abychom ho mohl někdy získat. Stejně asi jako většina klubů v lize.

Reagovat
kecipep

Korupčník jeden

Reagovat
Transfermarkt

Souhlas, stejná špína jako Nezmar

Reagovat
Martin2626

Vystrašený český EUovce nahlas bečí

Reagovat
Erialdur

Pojď si radši k nám pro lopatu cype a uklízet. Uděláš tím líp než tu psát taková hovna.

Reagovat
Bakary3

Tenhle kromě toho, že je hloupej, bude beztak levej i na ruce.

Reagovat
Senna28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele