Titul je letos důležitější než úspěch v EL, domnívá se komentátor Radotínský

Dnes, 12:52
Rozhovory
Trofej pro vítěze české ligy (© FORTUNA:LIGA)

Po Spartě začíná pohárová sezona dalším dvěma českým klubům. Slavia a Plzeň vstupují do nového ročníku Evropské ligy, která stejně jako Liga mistrů prošla výraznou proměnou formátu. Slavii čeká na úvod Ludogorec Razgrad a Plzeň jede do Frankfurtu. Jak bude fungovat oslabená obrana sešívaných? Jak obstojí plzeňská Viktorka v konkurenci velkých evropských klubů? A jak důležité budou jejich výkony pro klubový koeficient? To všechno jsme probrali s fotbalovým komentátorem stanice O2 TV Sport Tomášem Radotínským.

Sparta minulý týden potěšila všechny fanoušky domácí výhrou 3:0 proti Salcburku v rámci úvodního utkání Ligy mistrů, o totéž se budou snažit Slavia s Plzní. Oba celky začínají venku, Slavii čeká duel v Bulharsku proti Razgradu, Viktorii zase náročný duel ve Frankfurtu. Budou se snažit navázat na svá úspěšná evropská tažení z posledních let a samozřejmě i nadále usilovat o první příčku v domácí soutěži.

"Myslím si, že u všech tří největších českých klubů je letos imperativ jasný - musíme vyhrát titul, protože titul znamená přímý postup do Ligy mistrů. Prostě se vyhnete předkolům a jdete rovnou. To je podle mě letos důležitější než uspět třeba v Evropské lize. Jasně, je to prestižní, vyděláte si tam spoustu peněz, zviditelníte hráče a můžete je pak prodat, ale podle mě by měl být pro tyhle kluby titul daleko důležitější," říká dlouholetý fotbalový komentátor Tomáš Radotínský.

V dnešní epizodě Livesport Daily jsme také probírali:

Šance obou týmů v Evropské lize.

Úvodní soupeře Slavie a Plzně.

Význam národního koeficientu.

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Nejlepší varianta je vyhrát EL.

Reagovat
Stannis Baratheon

Jj, Sparta vypustí LM, aby se mohla soustředit na ligu, ve které jde o přímý postup do LM. To je chytré.

Reagovat
Mr.Dalby

Přesně a ještě si nevylepšit koeficient... Jako teď už to bude hrozně těžký a další body očekávám max s Brestem.

Reagovat
Mr.Dalby

Úplně vidím Friise s Birmou a říká,.kluci jedeme na Baník, tak Vás musím pošetřit a Champions League bude hrát Pešek s Krasniqim...

Reagovat
BaggioRoberto

A dalsi rok ji zase vypusti aby tam hrala i za rok a za tri roky pak prijdeme o tu desitku, ktera ten postup zarucuje. Tohle muze rict jenom hlupak. Ty tymy se soustredi na oboje na ligu i na pohary, proto take maji siroke kadry aby to zvladly. Kdyz se budde darit v poharech, bude tady liga mistru pravidelne a dostane se na obe S a treba i na Plzen.

Reagovat
Stannis Baratheon

Říká se tomu fenomén Mladé Boleslavi. Vypustit předkola, aby se mohlali soustředit na ligu a boj o poháry v ní. Bohužel jim to letos přišel zkazit nějakej cizák na lavičce...

Reagovat
monty25

A co Holoubek? Cizák jenom slíznul smetanu.

Reagovat
ratusek

cizák k tomu přišel jak slepý k houslím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele