Tah neprodlouží smlouvu a opustí Leverkusen, láká ho posun a nová zkušenost

07.09., 14:41
Aktuality
Jonathan Tah (© AFP)

Stránky především německých deníků během letošního léta často plnilo jméno Jonathana Taha a nejinak tomu bude v nadcházejících měsících. Obránce i přes spekulace a několik zájemců zůstal v Leverkusenu, v Bayeru ho ovšem čeká poslední sezona.

28letý stoper má v Leverkusenu smlouvu jen do června příštího roku a vedení bude mít v zimě poslední šanci na zpeněžení německého reprezentanta, ten totiž potvrdil úmysl neprodloužit kontrakt a změnit dres.

"Nepodepíši novou smlouvu s Bayerem Leverkusen, už jsem se rozhodl," sdělil týden po vypršení letního přestupního termínu.

"Udělal jsem to, co se od fotbalisty v takové situaci očekává a otevřeně jsem klubu sdělil své přání. Pak už to nebylo na mně, dohodnout se musely kluby. Někdy je to divoké, rojí se spousta spekulací a ve výsledku trpí hráč. Sezona začala, ale moje rozhodnutí zůstává stejné, fotbalová kariéra je krátká a já se chci posunout dál," popsal dění z letošního léta.

O Taha v létě usiloval konkurenční Bayern Mnichov a s fotbalistou se už během června dohodl na podmínkách, společnou řeč ovšem nenašel s letošním obhájcem bundesligového titulu. Nakrátko se do hry nakonec vložila i Barcelona, zájem měl především její nový trenér Hansi Flick a v zimě se dá očekávat další kontakt mezi katalánským celkem a obráncem, který bude moci od ledna bez svolení zaměstnavatele jednat s nápadníky.

Tah přišel do Leverkusenu před devíti roky z Hamburku, Bayer tehdy zaplatil 9,5 milionu eur a získal dlouhodobou oporu základní sestavy. Na jaře obě strany sklidily plody své práce i po stránce trofejí, tým vedený trenérem Xabim Alonsem opanoval německou ligu i pohár a dokráčel až do finále Evropské ligy, kde byla nad jeho síly Atalanta.

"Až do posledního zápasu ze sebe budu vydávat to nejlepší, pak uvidíme, co přinese budoucnost. Rozhodl jsem se odejít a vyzkoušet něco jiného," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / kicker.de

Komentáře (24)

Přidat komentář
Csaplárova past

Jestli ta nová zkušenost bude v Bayernu, tak to bude opravdu velká změna

Bylo by pro mě velkým překvapením, kdyby za něho někdo nabídnul v lednu třeba 20mio. Docela flop, pustit zadarmo takového hráče.

Zájem Barcelony fakt pobavil, haha. Ti někoho koupí a pak řeší, jak ho registrovat

Reagovat
rominhoFCB

Zatial vsetci hraci, co mali byt v Barcelone zaregistrovani, aj zaregistrovani boli.

Reagovat
Csaplárova past

Až se uzdraví Christensen, tak půjde z kola ven kdo?

Reagovat
blaugrana

Christensen vyregistrovany nebol. Ak Barca vyrovna ffp do konca roka, tak bude vsetko ok

Reagovat
Csaplárova past

https://www.eurofotbal.cz/clanky/laliga-konecne-zaregistrovala-daniho-olma-barcelona-posilu-zapsala-misto-zraneneho-christensena-713071/

Christensen je zraneny a diky tomu mohl byt registrovan Olmo ... ovsem zatim jako nahradnik za zraneneho

Reagovat
blaugrana

Ano, ale nie je kazdopadne vyregistrovany, co sa da dohladat na strankach laligy.

Reagovat
Damis

Jjj úplně hladce to šlo, jak u jiných klubů

Reagovat
Seydou Doumbia

nikdo neřekl hladce, ale vše je hotový...zbytek jsou sračky

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
los_blancos

Jj, ale podvodom.

Reagovat
Pipo123

Vždy som ho pokladal za priemerného obrancu, keď bol mladší tak robil dosť chýb, to sa tak vyhral že je o neho taký záujem?

Reagovat
kattos

Posun? Těch možností kam se posunout zas tak moc není špička PL a Real

Reagovat
Seydou Doumbia

Pořád má Leverkusen auru druhořadého týmu, kterému vyšla 1 sezona. Jnak tým co běžně hraje něco okolo 3-5. místa v Německu. Posun by at už šanci na LM, prestiži ligy, aurou klubu (ne formou), nebo šanci na trofeje byl v dosti týmech. Arsik, Live, MU, Chelsea, City, Real, Barca, Inter, Bayern, Pesgay, Juve...všechny týmy splnují alespon něco z výše zmíněného a jsou to rozhodně větší (nemusí být lepší) kluby jak nějaký Lever.

Reagovat
kattos

Psát tam MU je docela odvážný

Chápu co myslíš ale otázka jestli se jemu ten risk vypaltí. Může jít do Chelsea, zadrbat se a Leverkusen pořád famozní. ty šance jsou podobné

Reagovat
Seydou Doumbia

proto tm jsou ty závorky, kdyby někdo se chtěl srát do těch mediálně velkých týmu, které jsou rozesrané (mu,chelsea) jo je to na něm a na úhlu pohledu, co preferuje

Reagovat
blaugrana

Za normalny plat by som si ho v Barce rad pozrel

Reagovat
Nadržený šimpanz

Do Sparty bych ho bral

Reagovat
dave30

Odmítl prodloužit? Doufám, že ho posadí na lavičku, nebo přeřadí do béčka. Tak jak je to zvykem u nás.

Reagovat
Werkrider

Škoda, že to nejspíš opravdu dopadne takhle. "Kapitán" odejde zadarmo a navíc bude celou sezónu hrát s tím, že se vidí v jiném dresu za jiných podmínek.

Pokud to opravdu bylo tak, že Eberl Rolfesovi slíbil 25 + 5 bez mandátu a pak mu to rada neschválila, tak je to Rolfesův první kiks po spoustě skvělých tahů.

Co se týče kariérního posunu, tak to přestup na Säbener samozřejmě je a nejspíš v rámci Německa vždycky bude (říkat ostatním klubům v Německu, včetně Leverkusenu "druhořadé", bych nechal na fanoušky Bayernu).

S Werkself ale vyhral v Německu všechno, možná je pořád šance, že zkusí štaci v zahraničí, přece jen Leverkusen do Bayernu hráče opravdu dlouhodobě nepouští, možná i proto jsou tam vztahy na úrovni středoškolských roztleskávaček.

Je 25 a 5 za takového hráče v současné době a sumách, které tu padají moc, nebo málo? Asi málo, ale víc než nula. Nemyslím si ale, že by byl Tah obránce světových kvalit. Je to defenzivní stoper s dobrou hlavičkou a byť se to nezdá, na to jak je veliký je i rychlý. Třeba Tapsoba je to všecko plus mnohem lepší v rozehrávce, i když vedle sebe jim to fakt šlo.

Reagovat
Bakary3

25+5 při končící smlouvě a přitom, že řekl, že prostě neprodlouží, je dost. Za to se dala koupit náhrada.

Reagovat
Seydou Doumbia

mě v té obraně příjde že největší talent a potenciál ze všech hráčů má hinčepi...myslím tedy stopery, co myslíš?

Reagovat
Werkrider

Za mne Tapsoba, Hinčepí je bojovník, sem tam to ale vypustí, sem tam to přežene. Pak má mega zákroky a skluzy kterými se prezentuje a vypadají cool, ale Tapsoba s Tahem se do těch situací nedostanou, díky rozvaze a zkušenosti a lepší poziční hře.

Reagovat
Seydou Doumbia

Díky Tapsoba mi taky ze začátku přišel jako hrozný plašič

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele