Szoboszlai se zlobil na zdravotníky: Proč nepřišli dřív? Tohle se nemůže opakovat, doufá maďarský kapitán

24.06., 16:50
Aktuality
Dominik Szoboszlai musel popohnat zdravotníky. (© Profimedia)

Kapitán maďarské reprezentace Dominik Szoboszlai zkritizoval pomalou reakci zdravotníků po hrozivém zranění spoluhráče Barnabáse Vargy v nedělním zápase na Euru proti Skotsku. Maďarský útočník utrpěl po srážce s brankářem soupeře Angusem Gunnem několik zlomenin v obličeji a otřes mozku, je ale při vědomí a jeho stav je stabilizovaný. UEFA v odpoledním prohlášení uvedla, že zdravotnický tým nechyboval.

Varga zůstal po střetu bezvládně ležet na trávníku a z reakce hráčů bylo hned patrné, že zranění je vážné. Spoluhráči popoháněli zdravotníky s nosítky, naštvaný Szoboszlai se dokonce sám chopil madla a snažil se vše urychlit.

"Aleksandar Nechápu, co je to za protokol. Proč zdravotníci nepřišli na pomoc dřív, proč nespěchali?" divil se Szoboszlai po utkání. "I pár vteřin může někdy zachránit život. Doufám, že něco takového už nikdy nezažijeme, tohle se nemůže opakovat," přidal maďarský kapitán, jehož krátce po incidentu zachytily televizní kamery se slzami v očích.

Spoluhráči se zdravotníky kolem zraněného Vargy roztáhli plachty a po osmi minutách ošetřování byl maďarský fotbalista na nosítkách transportován do sanitky a stuttgartské nemocnice, kde strávil noc. Podle UEFA vše probíhalo podle regulí.

"Aleksandar Zásah zdravotníků byl profesionální a přesně podle protokolu. Nebyla žádná prodleva ani pochybení, co se týká zacházení s hráčem nebo zdravotnické pomoci," citovala agentura Reuters prohlášení UEFA.

Maďaři vyhráli 1:0 gólem v desáté minutě nastavení, ve skupině A obsadili třetí místo a udrželi naději na postup do osmifinále. Pro Vargu však turnaj zcela jistě skončil.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
STR

No on bude spíš problém, že ti lidi s nosítky nemají se zdravotnictví nic společného.

Například na asistenci na hokeji na Kometě zajišťuje asistenci ZZS ale je pravidlo, že jdeme na hřiště až to rozhodne klubový lékař. To samé pokud je asistence na Zbrojovce, u nositek jsou random lidi co mají toho člověka jenom odnést. Pak záleží kdo zajišťuje zdravotnickou péči jestli ZZS nejlepší volba nebo soukromá společnost která může poskytnout první pomoc na místě ale jejich kvalit si nejsem jistý a stejně volají na místo ZZS. Zákrok jsem neviděl ale nosítka v tuto chvíli nebyly podstatné. Důležité bylo aby mel ten hrac

Zpruchodnene dýchací cesty

Aby spontánně ventiloval + měl krční límec z důvodu rizika sekund. Zranění

Atd atd

Reagovat
Well

Zajímavé info, díky.

Reagovat
STR

Reagovat
Kucka

Reagovat
fabec1222

Tak do stabilizované polohy ho uvedli ještě před příchodem zdravotníků dva jiní Maďaři.

Reagovat
Txapeldun

Myslíš si, že to na ME ve fotbale v Německu bude stejný, jako na Kometě/Zbrojovce?

Reagovat
STR

Vždycky je určená skupina pro hráče a pro fanoušky, na kometě a zbrojovce jsme posádka bez lékaře, to znamená že dokážeme zajistit kompletní péči, kterou pak rozšíří lékař. V Německu ta posádka co se stará o hráče na hřišti má určitě lékaře už tam blna místě. Otázka je samozřejmě komunikace na hřišti.

Například když bylo Eht v brne v hokeji, švedský lékař nám ukázal gesto, které ukáže pokud nás bude požadovat na hřišti...

Reagovat
Mr.Dalby

Vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo horší. Přeci jen na bruslích je větší šanci někomu např: přeseknout krkavici, přerazit ohryzek hokejkou, nebo když se zakousne do mantinelu...

Reagovat
Csaplárova past

No, on bude spis problem, ze komentujes neco, co jsi asi nevidel. Borci v cervenych vestach MEDIC urcite nemeli jako brigadu odklizet hrace z plochy

Reagovat
Jason_

Reagovat
eder

FUCK UEFA!

Reagovat
Kop do titulků

Nevíte někdo pořádně jak k tomu došlo? Mě totiž přišlo brankář a Barnabas proletěli vedle sebe a ani se nedotkli

Reagovat
Reggie

Když jsem si to pouštěl zpomaleně, tak to vypadá, že ho gólman trefil asi loktem, když boxoval míč. Varga byl v takový rybičce, jak skákal do hlavičky.

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
adalbertus

Německo? vyspělý stát...

Reagovat
Salfovic

To byla neuvěřitelná zoufalost, kterou bych nečekal ani v Burkina Faso, natož v Německu

Reagovat
adalbertus

Reagovat
kulych

Souhlasím s tím, co se píše výš. Lékaři tam byli hned po přerušení hry a pak to měli pod palcem. Varga byl už v péči lékařů viditelně při sobě a ano nosítka šli pomaleji než by měly, ale to hlavní je v rukou lékařů - dát do stabilizované polohy, zajistit základní životní funkce - hlavně zprůchodnit dýchaní, a opatrně a pomalu přeložit na nosítka. Zbytek nechat na záchrance a nemocnici. Takže za mě se z toho dělá hrozné haló a hlavně od fotbalistů, u kterých chápu, že ses tím nesetkávají pravidelně a jde jim o kamaráda, ale taky tomu skoro nerozumí.

Reagovat
STR

Reagovat
Biozdenda

Kdo je Aleksandar?

Reagovat
Benfica

tak buď Nechápu alebu Zásah alebo sú dvaja

Reagovat
thewall

"Aleksandar Nechápu ..."

"Aleksandar Zásah zdravotníků ..."

Nápodobně nechápu.

Reagovat
8lampard8

Reagovat
PavlíčeQ

https://www.sport.cz/clanek/fotbal-euro-uefa-to-schytava-za-opakovacku-desiveho-momentu-jsme-sokovani-zni-z-bbc-5030914#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhpnative.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

opravdu zijeme ve zvlastni dobe, pustit opakovacku toho co se stalo behem hry je spatne a pak otevres novinky.cz kde bylo nedavno v hlavnim clanku video jak nekoho v mexiku zastrelili za bilyho dne v restauraci

Reagovat
Effenberg

Ale Soboslaj předvedl nejrychlejší sprint za celé Euro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele