Szczęsného čeká v Barceloně zdravotní prohlídka. Potřebujeme zkušenosti, hlásí Flick

Včera, 22:54
Aktuality
Wojciech Szczęsny (© AFP)

Krátkého trvání zřejmě bude mít důchodový odpočinek Wojciecha Szczęsného. Polský brankář dosud poslední soutěžní zápas odchytal před třemi měsíci na evropském šampionátu, už příští týden by se přitom mohl objevit znovu v bráně, pokud do zdárného konce dotáhne jednání o krátkodobé smlouvě s Barcelonou.

Katalánci minulý víkend přišli o svou jedničku v podobě Marc-André ter Stegena, jenž pravděpodobně zmešká celý zbytek sezony. Rázem se tak ocitli pouze s Iñakim Peñou a řadou mladých brankářů, což by dle Hansiho Flicka bylo v boji na tolika frontách riskantní. "V pořadí další gólmani jsou velmi mladí. Potřebujeme zkušenosti," upozornil německý trenér.

Vzhledem k faktu, že přestupové okno je už skoro měsíc uzavřené, se pozornost Barcelony obrátila k volným hráčům. Kombinace věku, zkušeností a kvalit přitom vynesla prvenství právě Szczęsnému, který se v životopise pyšní zvučnými kluby i velkými reprezentačními zápasy.

Flickovo prohlášení ovšem zároveň nastínilo, kde by se v domluvě s polským brankářem mohl objevit problém. "Iñaki Peña je naše jednička a s tím jsem spokojený. Nebudu mluvit o žádném hráči, kterého nemáme v týmu," naznačil vítěz Ligy mistrů s Bayernem, že se hledá spíše náhradník.

To však podle zákulisních informací není problémem. Szczęsny měl tuto pozici akceptovat s tím, že se o své příležitosti a status hodlá poprat. Sám veřejně říká, že nabídce blaugrana se odolává těžko. "Mám vůči Barceloně a její historii velký respekt, je to jeden z největších klubů na světě," uvedl čtyřiatřicetiletý brankář pro španělský Sport. "Bylo by ode mě neuctivé, abych v situaci ter Stegenova zranění nabídku alespoň nezvážil," doplnil Szczęsny.

Sobotní střet v Pamploně bude někdejší strážce svatyně Arsenalu a Juventusu s největší pravděpodobností sledovat nanejvýš z tribuny. Pokud se ale dohoda upeče, v úterním zápase Ligy mistrů s Young Boys by už ovšem mohl figurovat v nominaci.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele