Šural: Splnili jsme povinnost, postup bereme

20.09.2017, 23:41
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (186)

Přidat komentář
KKralik77

4 střely na branku. To je tedy výkon.

Reagovat
Puskas

V tom srabu, v jakém jsou, je to úplně nepodstatné, bere se výhra.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, tohle jim na sebevědomí vůbec nepřidá, spíše naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Srandaccioni si snad dělá srandu s tím, že Šural hrál dobře ne? Nejhorší hráč na hřišti, suverénně.

Do derby jsem měl trpělivost, ale vzhledem k tomu, že mi od 2 poločasu se Slováckem připadá, že hrajeme hůř a hůř, chybí tomu jakýkoliv systém a organizace hry. Hráči nejsou schopni ani vystoupit či dostoupit útočícího hráče soupeře, vznikají obrovské díry v záloze a přehrává nás ve středu pole i Znojmo...

Přiznejme si na plnou hubu, Strama to nezvládá...Samozřejmě v případě jeho odchodu bych lovil v cizině dál, ale ideálně trenéra s nějakou historií, která se skládá jen ze samých vyhazovů. Už při spekulacích jsem zmiňoval, že Strama je z těch jmen asi nejhorší volba, ale dobře, přišel, chtěl změny, já se na ně těšil, ale tohle je vážně zmar....Kdybychom hráli slušně, měli herní styl a srážely nás individuální chyby a neproměňování šancí, tak ok, ale my hrajeme vážně strašně moc tragicky.

Každopádně nebudu házet vše jen na něj, někteří hráči jsou technicky zdatní jak pařez a je kdejaký borec ze Znojma třeba i rychlejší, to je vážně směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

*která se neskládá.

Reagovat
Le Gunner

No psal jsi to ve slušném afektu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, chyb je tam dost, ale jak já už toho mám vážně plné zuby.

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

"Přiznejme si na plnou hubu, Strama to nezvládá" - tohle je jasný bohužel úplně od začátku, prostě tam plácá pátý přes devátý, není vidět žádný trenérský rukopis, přitom dostal tolik posil, na které si ukázal a ještě má celkem zdravého Rosu, což je samo o sobě přínos neuvěřitelný. Ale on i jeho dokáže zabít a dostat mimo hru, jako třeba v derby. Je to fakt tragéd, královsky placený.

Průser je, že nám za chvíli dojebe celou sezonu, zatím to ani moc nevypadá, že vydrží do půlky sezony. Problém je, že v česko slovenském rybníku asi nebude adekvátní náhrada, navíc by bylo těžký sehnat někoho, koho by schroupla kabina - at už to naše jádro mazáků kolem Lafiho a spol., tak i ta relativně hvězdná cizinecká legie. A těžko říct, jestli by se sem ted hrnul dobrý zahraniční kouč, když nás čeká celá sezona bez Evropy..

Reagovat
smazaný uživatel

Měli ste ukrást Liberci Trpišaka, proto tomu co hrajete, je mistr trenér i Hašek. Hlavně největší blbost vaše byla odstrihnout Holoubka, protože nevyhrál 3 zápasy. On měl plán na 10 let dopředu, jenže vedení chtělo okamžitý titul. Hele k cenu vám je zahraniční trenér, když přijde a natáha si 12 hráčů, co se baví 4 jazyky a ještě neví vůbec na jakých hrajou postech.

Reagovat
smazaný uživatel

Trpisovsky neumi ani anglicky ne ?

Reagovat
Puskas

Umí Hello, Dolly.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle umím i v ruštině. Zdrastvůjtě, šáchty...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si představil jak přišel do kabiny Sparty a řekl to

Reagovat
dontcallmeandre

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

já to tušil hned od začátku,že s Strapačónym to bude bída

Reagovat
smazaný uživatel

Vrchol dnešního večera bylo když Zelenka řekl, že Šural je technickej hráč.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, zda je to tím, že Strama je Ital a umí jen anglicky, ale media mi vůči němu přijde daleko rýpavější a drzejší než za českých trenérů a vůči nim. Zrovna v dohránu si myslím, že by si do českých trenérů tak rýpat nedovolili. Neříkám, že je svatý. Ale tenhle trend, co se tu rozjíždí, se mi moc nelíbí. To už je mi milejší bulvár.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

A není on horší než kterýkoli jiný trenér v lize ?

Vždyť už je to směšný, nebo spíš k pláči, taková degradace slavnýho klubu a paradoxně za takový prachy.

Tohle je snad nejhorší Sparta v historii, přitom za rekordní investovaný peníze do kádru i realizačního týmu.

A věčný omlouvání toho, co se děje ve Spartě jen oddaluje pozitivní řešení.

Inteligentní kritika i od fanoušků ACS je namístě (samozřejmě ne degradace kritiky bezmozky).

Nejsem fanda Sparty, ale jako fanouškovi českýho fotbalu tohle fakt vadí i mě.

Čirej těžkej amatérismus za profi prachy.

Viktorka hraje dobrej fotbal jen nárazově, v Evropě propadá a českou ligu vede s prstem v nose (tabulkově aspoň teda).

Mě to ani netěší.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Blasphemer

Českej trenér by se totiž nasral a brutálně je sjel nebo se s nimi odmítl dál bavit. Viz Rada, Vrba, Ščasný atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej ze jmenovanejch by to ale nenechal dojít do takovejch s.aček, i ten nejhorší z nich má aspoň určitej zdravej selskej rozum a dá se tam vystopovat logika při skládání sestavy, taktiky, střídání.

A žádnej z nich, i ten nejdrzejší z nich by nedokázal žádat po vedení posily za stovky mega a kdyby mu už ty prachy vedení vnutilo, určitě by je nevyházel za často vyhaslé nebojovníky za zenitem.

Reagovat
dontcallmeandre

To je to, že není napojený na český fotbal. Příliš tudíž nehrozí, že by s ním někdy mohli spolupracovat. Takže si neserou do potenciálního hnízda. Kdyby byl ale úspěšný, tak ho vychválí víc než české trenéry. Uvidíme, jestli to zlomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Když to je těžký - Sparta kolem sebe za poslední desetiletí vytváří auru až nezdravé výjimečnosti. Sparta sice určitě není provinční klub, určitě patří k naší špičce, ale prezentuje se jako velkoklub o dvě třídy výš, než kdokoli jinej z ligy. Nejen ze strany vedení klubu, ale i ze strany fanoušků. A když teď tenhle "velkoklub" s obrovským humbukem přivede chlapa, kterej si navymejšlí posily za prachy v hodnotě součtu rozpočtů cca 5 provinčních klubů, a tenhle posílenej supermanšaft potom porazí akorát Bolku v době vrcholné DUMLovy neschopnosti, jinak předvádí plichtu s Libercem v devíti a zoufalé bránení jednogólové výhry ve Znojmě - to je těžký se nevysmívat a nerejpat. Zvlášť když Strama prakticky pokaždý prohlásí "Sice hrajeme úplně na hovno, ale kdyby bylo teplejc a tráva víc zelená, tak to mohlo vypadat jinak. Ale to je jedno, protože my máme vizi a velký úkol a věříme" Na tom si ta novinářská pakáž prostě smlsnout musí, když se jim to tak královsky servíruje. Ale jinak souhlasím, taky se mi to nelíbí.

Reagovat
sosna

Reagovat
Kang & Kodos

Problém je v tom, že my prostě nejvýš jsme. To neni nějaký arogantní povyšování nebo fanouškovská iluze, to je fakt. A k tomu samozřejmě patří i to, že takový výsledky a výkony dostáváme pořádně sežrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle je přesně ono - silné prohlášení o tom, že nejdřív Sparta, pak dlouho nic a pak ti ostatní. Vám to jako arogantní asi nepřijde (a musím uznat, že konkrétně tenhle tvůj koment byl ještě docela snesitelnej), ale efekt vidíš sám, Spartu nikdo nesnáší. Je to stejný, jako s Germánama, Němci jsou sice nejlepší, nejvýkonnější a nejprogresivnější v Evropě, ale Evropa je nesnáší, protože to okázale dávají najevo a jejich štěstí je, že si dokážou zaplatit jakoustakous toleranci - sice je to německý hovado, ale aspoň tady nechá prachy... Nejvýš jste tak možná historicky a v tabulce promrhanejch peněz za posledních cca deset let. Ovšem fotbalově to za poslední roky už taková sláva není a upřímně - nebejt toho čtvrtfinále EL, tak v poslední době nemáte výraznej úspěch. V tom závodu sice běžíte ve vedoucí skupince, ale zlatý medaile jednoduše neděláte. A ta samá historie, kterou se oháníte, vám tohle vrátí (možná už vrací), protože historie si pamatuje vítěze, ostatní upadají v zapomění.

Reagovat
Kang & Kodos

Ale mě je upřímně u prdele, že nás fanoušcí ostatních klubů nesnáší. To v podstatě jenom potvrzuje to, jaký má Sparta výjimečný postavení. Každej musí řešit, co se u nás děje. I takový blbosti, jako kdo se s kym pošťuchoval v kabině. To u jinejch týmů prostě neni. Skoro každej má potřebu vyjadřovat se k tomu, co se ve Spartě děje. Ten klub nikomu není lhostejnej. Má nejvíc fanoušků, ale i nejvíc odpůrců. Fanoušek kdejakýho provinčního týmu se Spartě při každý porážce vysměje. Mně je přitom úplně jedno, kolik zrovna hrál Zlín, Teplice nebo Brno. Jestli je tohle arogence... I tohle je to, co pro mě znamená "nejvýš". U Slavie a Plzně je tohle v mnohem menší míře, u ostatních škoda mluvit. Pak samozřejmě historie a to, že Sparta byla skoro vždycky nahoře. Už 124 let patří mezi nejlepší týmy, má nejvíc titulů, nejvíc úspěchů v pohárech a vždycky za ní hráli, nebo chtěli hrát ty nejlepší český hráči (kromě kovanejch slávistů). Tohle prostě nesmažou dvě, tři špatný sezony. Sparta je pořád největší a ještě nějakou dobu bude.

A právě proto jsou u nás tak vysoký nároky a takovej tlak. Aby jsme byli pořád nejlepší i na hřišti. A proto jsou všichni nespokojený se současnym vedením. Protože to svojí prácí absolutně neni hodný toho, aby pro takovej klub pracovalo jinak než jako uklízečky nebo prodavači u stánku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, tobě to nevysvětlím, ty jsi prostě sparťan. Sparta svým chováním nasere zbytek národa, ale to, že je zbytek národa nasranej, tak prezentuješ jako výjimečný postavení - to fakt nevidíš tu namyšlenost a aroganci, která zrovna z téhle prezentace už je cejtit dost zřetelně? A samozřejmě, že tebe jiný týmy nezajímají, že je ti to u prdele - ty jsi přece sparťanskej nadčlověk, kterej má u prdele provinční póvl. A teď to prosím neber osobně, úmyslně jsem to zveličil, ale už fakt nedokážu říct, proč Sparta vadí tolika lidem a že to není o závisti, je to o tom, co jste si sami zaseli.

Reagovat
smazaný uživatel

prosimte Kang to napsal jeste normalne.. bud rad, ze sem ti to nevysvetloval treba ja ano, sme arogantni, sme povyseny, smir se s tim.. ACS proti vsem

Reagovat
smazaný uživatel

Já už si za ty roky stihnul zvyknout. Jen jsem popisoval, proč zrovna teď má chuť si na vás každej plivnout - a někdo holt tu elementární slušnost nemá a plivne, protože se vždycky může vymluvit na to, že jak se do lesa volá...

Reagovat
smazaný uživatel

je naprosto v poradku, ze Sparta vsem lezi v zaludku, tak je to spravne

Reagovat
smazaný uživatel

Jen teda ještě dodám, že přes to všechno znám spoustu sparťanů, se kterejma se kdykoli rád pobavím. Ono je to taky hodně o smyslu pro objektivitu a o fanatismu.

Reagovat
smazaný uživatel

Víš co. Měl bys rozlišovat mezi arogancí a říkání reality. Falešná skromnost je směšná. A proč bychom neříkali, že Sparta je největší a nejlepší klub, když je to pravda. Mimochodem, to, že jí každý řeší to jen dokazuje. To samé je s Němci. Ti mají na vysoký sebevědomí (ty tomu říkáš arogance) právo.

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl mezi sebevědomím a zdravou pýchou na svůj klub a jeho výsledky a mezi arogantním povyšováním se nad ostatní, případně jejich urážením. To první mi samozřejmě nevadí, aroganci a namyšlenost a urážení nemám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

My samozřejmě děláme to první. Urážení dělají všichni ostatní.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč bychom neříkali, že Sparta je největší a nejlepší klub, když je to pravda

Řeknu ti tajemství: Není.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží, podle čeho měříš. Historicky mají určitě nejlepší výsledky. Ale třeba v osobnostech by se dalo hádat .

Reagovat
smazaný uživatel

Nejslavnější brankář historie - Slavia

Nejslavnější plejer v poli - Slavia

Reagovat
smazaný uživatel

No a to taky je docela sporný - Bican nebo Masopust? Jako střelec jednoznačně Bican, ale jako hráč do pole? Záleží na tom, podle čeho měříš.

Reagovat
Rarášek

Burian chytal za Spartu.

Reagovat
Uwe háže buly

Čech chytal za Spartu.. a hráč, alespoň co se slávy týče, tak Masopust.

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

tak ucite

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Samozřejmě, že v tom trochu ta povýšenost je. Svym způsobem mě baví to, když mi fanoušek nějakýho klubu řekne, že nesnáší Spartu a sparťany. A já mu na to můžu řict maximálně to, že jeho klub a jeho fanoušci jsou mi u prdele, že je nepotřebuju řešit. A v tom je ta arogance? Že se nepotřebuju vysmívat a pitvat se v "cizím" klubu, že se soustředím hlavně na ten svůj? Samozřejmě a Slavie a teď už i Plzně to je trochu jiný, ale pořád to není v tom, že bych slepě jenom řval "jude Slavie" a nadával fanouškům Slavie. Respektuju ty kluby. I to, že Slavie má bohatou historii, hromadu úspěchů a že spolu s Plzní jsou teď na hřišti o kus napřed. Zároveň mi ale přijde celkem samozřejmý, že Sparta je z těch důvodů, o kterejch jsem psal, o kousek výš než Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jistě - nejste všichni stejný, jako nejsou všichni slávisti zrovna inteligenti a všichni chachaři zrovna paliči sedaček a trhači plotů. Jenže v tomhle se dost projevuje princip kolektivní viny, můžu stokrát říct, že to není správný, že by se mělo posuzovat individuálně - jenže psychologicky ten princip funguje, za to nemůžou jiný kluby nebo fanoušci, to je obecná vlastnost lidí. Já taky respektuju Spartu jako historicky nejúspěšnější český klub s úžasnou historií - a v tomhle je Sparta výš bez debat, období kolem revoluce bylo pro Spartu nanejvýš úspěšné a Slavii jste předběhli, Slavia tu možnost jednoduše neměla. Třeba vás dohoníme. Nebo nedohoníme a budem si užívat jiný věci. Akorát vám bude dlouho trvat, než se zbavíte té nálepky namachrovanců. Cesty jsou dvě - buď drtivá většina fandů Sparty dostane rozum a bude respektovat ostatní (což je složitý, úspěch vždycky uvolňuje emoce, který pak zase zatemňují rozum), nebo Sparta přestane bejt výkonnostně topklub a nebude kvůli čemu machrovat (což by sice bylo jednodušší, na druhou stranu težko říct, jak by to Sparta ustála a jestli by to taky neznamenalo rozpad fanouškovské základny, přece jen u vás je to procento gloryhunterů o něco vyšší).

Reagovat
smazaný uživatel

Slavie - ubreceny zidi

Banik - polsky cichaci toluenu

toho bych se drzel..

Reagovat
smazaný uživatel

V tom případě se taky budeš určitě držet sloganu "Sparta - buzerantů parta" nebo něčeho podobnýho, že jo... Ne - tohle nemá smysl rozebírat.

Reagovat
smazaný uživatel

jasny, zabehly tradice je potreba dodrzovat

Reagovat
irik

Reagovat
Spalovač šancí

Bych souhlasil až na ty dvě, tři sezony. Vždyť za posledních 10 let má víc titulů i Slavie, která byla 7 roků v úplných sračkách. U sparty je prostě problém v tom, že zatímco s příchodem Křetínského ekonomicky ještě více posílila oproti zbytku ligu, tak výsledkově přišel až moc velký propad (myšleno moc poztrácených titulů, protože 2. místo žádná tragedie pochopitelně není).

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi napsal hezky - tedy z hlediska výuky práce se statistikou

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Reagovat
smazaný uživatel

V čem jste "nejvýš"?

Reagovat
Puskas

Nejvyšší výdaje na posily.

Reagovat
r.mrazik

a pak tituly a dalsi veci...ale jasne...vydaje a platy jsou ted to nevyssi co tam je

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

presne si to vystihnul

Reagovat
smazaný uživatel

Mne nevadi, ze do nej rejou, ale vadi mi, ze nerejou i do ostatnich.

Reagovat
smazaný uživatel

a nejenom media.. i komentatori v TV atd.. pride mi to jako zavist a takovy to "nakej ital pride k nam do CESKA delat rozumy??!!"

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo - závístí úplně učůrávam maggi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ludku ?

Reagovat
smazaný uživatel

Nene - žádnej Luděk. Baron Jan Mužík.

Reagovat
Puskas

Příbuzný hledače štěch. pokladu?

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně vzdálená přízeň to je, dokonce jsme si i podobní a Pepek je stejnej magor jako já... Ale nestýkáme se.

Reagovat
smazaný uživatel

Když on tenhle konkrétní Ital jim bohužel strašně svým konáním nahrává a diskredituje jinak ne úplně špatnou myšlenku trenéra z ciziny.

Tohle je ale fakt parodie na zahraničního trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo si jen udělat rešerše jeho dosavadní trenérské kariéry. A nevzal bych ho ani do Houslic po Hnátkovi...

Reagovat
smazaný uživatel

A to jen ukazuje na amaterismus ve vedení Sparty.

Reagovat
Kang & Kodos

Závist ne, spíš taková připosranost nebo obava z cizinců, pocit nadřazenosti, nevim jak to nazvat. Všichni vytahujou, kolik je u nás "cizáků", přitom Slavie má podobnej multi-kulti kádr, ale tam to nikoho nezajímá (jasně, je netrénuje Ital, ale i tak). Do toho agenti, který místo toho, aby přivedli svý koně do Sparty, tak naopak pro "svý" hráče z ACS musí najít jinej tým. Potom "legendy" typu Siegla, kterej se nestydí pod aurou srdcaře vynášet drby z kabiny a kydá na Spartu špínu, kudy chodí. V O2 si nás berou do huby snad každej tejden, protože prostě Ital, cizinci...Všem je úplně jedno, že posledních pár let jsme až na 1/4 finále EL byli k smíchu i s českym kádrem a trenérama. Je úplně cítit, jak nám to skoro nikdo nepřeje. A tim nemyslim fanoušky jinejch týmů, tam je to jasný. Ale ty rádoby nestranný "novináře", který se musí otřít o "Italskou" Spartu při každý příležitosti.

Reagovat
monty25

Tak ale Siegl snad je sparťanská legenda bez uvozovek, ne? To jeho chování je zase druhá věc...

Reagovat
Sw!fty

Vzdyt je to jednoduchy, podobne jako matematika... ve Slavii maji cinany, naprosto stejnej styl nakupu hvezdnych posil ze zahranici, ale maji za sebou vysledky - kvalifikovali se aspon do EL, v lize se drzi za Plzni a navic maji nabeh na ligovy rekord. Ve Sparte se nedari momentalne nic, tudiz neni nic jednodusiho nez si ukazat na nejzranitelnejsi body - trener, posily atd..

Kdyby se najednou Sparte zacalo darit a zacala by presvedcive vyhravat zapasy (a jako ze potencial hraci jako Biabiany nebo Ben Chaim maji), tak by se na taliana zapomnelo, ale takhle se proste kope do mrtvoly...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak zase klídek - mrtvola ještě zdaleka nejste. Nevím, co budeš dělat, až se to jednou doopravdy pořádně podělá a budete hrát o záchranu - což není až tak nereálný, stačí, když Křéťa utáhne kohoutek.

Reagovat
Sw!fty

Ja jsem naprosto v klidu, ja patrim k tem, ktery zmenu podporuji a neocekavam vysledky behem prvniho mesice. Jsme na zacatku sezony, ale panika vsude kolem je nepopiratelna - v televizi, na internetech, na stadionech... v jednom kuse se mluvi o odvolani trenera a picoviny, ale ty lidi snad nejsou normalni. Myslim si, ze nejrozumeji ze znamych tvari to popsal Braba v rozhovoru pro iSport... ano, pokud by bylo 28. kolo a Sparta byla nekde dole, tak je to mrtvolny, ale ja tomu neverim.

Reagovat
Patys1989

Já se za normálního docela považuji a vzhledem k tomu, že ve Spartě už nějakou dobu působí a nevidím žádný progres, tak si jeho odchod taky přeji.

Výsledky mby mi byly vcelku jedno, ale ten progres mi chybí právě v předváděný hře - to nemá hlavu ani patu. Stejně tak to skládání sestavy (viz. když na Slavii hraje Costa stopera a Kadlec levýho beka)!I to Znojmo Spartu včera přehrávalo a vyloženě jsem jim přál, aby Sparta vypadla za ten předvedený výkon!

Reagovat
smazaný uživatel

Srdcař

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
zelda

ty jsi retard...rejou do něj, protož je směšně nekompetentní, ne protože je to cizinec

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme maji taky problem s jeho platem..

Reagovat
Shevchenko

Ty vole kdyby jste přivedli Guidolina nebo někoho podobného, ale přivedli jste tragéda, který v dospělém fotbale nikdy nic nedokázal a má jméno jenom kvůli tomu, že chvíli trénoval Inter. A jenom kvůli tomu že je cizinec tak se všichni z toho máme posadit na prdel.

Reagovat
Puskas

Jenže na něj jsou logicky větší nároky - trénuje nejslavnější tuzemský klub, přivedl si posly za prachy, o jakých se nikomu tady ani nesnilo, bere velké prachy a neodvádí za ně adekvátní práci. V Itálii by ho za takové konstelace sežrali za živa.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejslavnejsi komunistický klub

Reagovat
Puskas

Jako chachar bych Spartu hájit neměl, ale nedá mi to - dávno před bolševikem vyhrávali STEP a a patřili ke světové špičce. Právě bolševik je a Slávii zbrzdil, byť v rámci naší ligy protežovaní byli.

Reagovat
smazaný uživatel

No jako fanda Slavie.. Slavie je hlavně prvorepublikovej klub a z meziválečného období, pak proste bolsevik udelal stop.. hral hlavne na vojaky.. Dukla, ale jejich top byla vzdy Sparta, stadion a tak.. jasný jsou tradiční S klub, ale s tou slávou bych to nepřeháněl.. ale protezovany byli, protoze bolsevik si nemohl znepratelit takovou fanouskovskou zakladnu u obou.. to by ve volbach vypadalo blbě

Reagovat
Puskas

to ani ne, Sparta byla brána i před válkou za klub, k němuž lnou dělníci více než ke Slávce, ta byla spjata spíše se střední třídou, úředníky... A nejslavnjší určitě je.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi joo ale i tak jako Slavista to nepriznam

Reagovat
Puskas

Už jen kvůli tomu názvu Slávie, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vyrůstal ve vršovicích u hokejového edenu, tak mě táta nacpal do slávistické pripravky ve skolce na hokej a neměl jsem na výběr.. byl jsem Slávista a to nejdříve hokejovej, ještě když byli v druhé lize pak to vše začalo a nedalo se svítit.. prostě ten název

Reagovat
smazaný uživatel

To je pekna blbost. Sparta, Slavie i ostatni kluby lakaly pred valkou hlavne proletariat, stredni trida, tedy i urednici, naa fotbal skoro nechodila.

Reagovat
Puskas

To blbost není, stačí si přečíst vzpomínky těch hráčů, co tehdy hráli, že to tak společnost vnímala. A že chodila střední třída, je taky fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl jsi Muže v offside? Hugo Haas byl typickej představitel střední třídy, i když to nebyl klasickej úředník... Když se podíváš na fotky, na Slavii samá buřinka, zatímco na Spartě čepice... Hausmann byl doktor, zatímco u bratrů Rudlových jsem nikdy žádnej titul neviděl. Takže - není to blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdyz si prectes zivotopisy lidi z mezivalecnyho obdobi, nebo noviny z te doby, nebo korespondence, tak zjistis, ze stredni tride byl fotbal absolutne u prdele, az na vyjimky. A film pro pametniky je podobne validni historickej zdroj jako esmeralda, doktor z hor, nebo hanebny pancharti

Reagovat
smazaný uživatel

Četl jsem toho dost. Bohužel střední třída životopisy moc nepíše, takže netuším, co jsi četl ty. Ale nikde nebyla věta "Řadím se ke střední třídě a fotbal je mi u prdele" I ve filmu pro pamětníky můžeš najít prvky, které popisují dobu, prostě proto, že věci, které jsou normální, se taky normálně natočí, upravuje se jen to, co má vliv na děj jako takový. Navíc film je točený podle Poláčka a Poláček měl spoustu postav napsaných podle skutečně žijících lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

To, ze je nekdo prislusnikem stredni tridy se nezjistuje podle toho, ze to o sobe napise, ale podle majetkovych pomeru, zamestnani, jazyka, ktery pouziva a dalsich aspektu. Pameti, respektive deniky pisou samozrejme i prislusnici stredni tridy, nicmene ne vse je vydano, ale v archivech a muzeich neni problem se k podobnym pramenum dostat.

Samozrejme, ze se objevuji motivy z realneho zivota i v kulture, ale upravuje se nejen dej, ale vse, protoze umelecke dilo je podrizeno myslence, kterou chce autor sdelit. Polacek casto vychazi z realnych postav, ale pochopitelne si je upravuje k obrazu svemu tak, aby bylo zajimave o nich psat, coz je naprosto bezny a legitimni postup.

Nechci rozporovat, ze na Slavii chodilo vic burzoustu, nez na Spartu, k tomu dostatek informaci nemam, ale informaci k beznemu zivotu te doby mam dost a za tvrzením, ze stredni trida obecne na fotbal moc nechodila si stojim.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, jak se definuje střední třída - ta věta byla samozřejmě nadsázka. A teda dobře - v archivech se opravdu nehrabu, takže možná jsi se dostal k něčemu zajímavému, co neznám. Ale já si zase stojím za svým, na Spartu chodili převážně dělníci, na Slavii zase vyšší třídy s převahou střední. Takže jinak - střední třída nechodí na fotbal ani dneska (pokud teda pominu fakt, že střední třída v současných podmínkách je až nechutně málo početná a oproti ekonomicky zdravé společnosti prakticky neexistuje). Jenže úplně stejně nechodí ani nižší dělnické vrstvy. Nemůžeš to brát tak, že když ze stovky příslušníků střední třídy 99 nechodí na fotbal, tak ten fotbal automaticky nezajímá střední třídu a tudíž střední třída nemůže chodit na určitý klub - to je a priori špatnej přístup. Je potřeba brát reprezentetivní vzorek z příznivců fotbalu, nikoli se všech příslušníků nějaké třídy - pak to rozdělení bude dávat smasl. Takže to napíšu jinak (a teda budu plácat čísla od boku, tak prosím nechytat za slovíčko) - když přišlo na Spartu 100 lidí, tak z nich bylo 80 dělníků. Když přišlo na Slavii 100 lidí, tak z nich bylo 70 doktorů, profesorů, úředníků, majitelů firem atp. A nic na tom nemění fakt, že ze sta doktorů chodil na fotbal jen jeden nebo dva (i když teda si myslím, že se to procento mohlo reálně motat někde kolem deseti, ale to je jen můj hrubej odhad, statistiku taky nemám). Ohledně toho Poláčka - on přece neměl jedinej důvod popsat pana Načeradce nějak neobvykle, právě naopak, jemu se hodil typickej "maloměšťáckej" slávista a typickej frajírkovskej žižkovskej viktorián a typickej upracovanej sparťan právě proto, že tyhle typy každej znal a z jejich porovnání Poláček vytřískal humor. Kdyby ty postavy neodpovídaly realitě, tak značná část těch gagů nebude fungovat. Proto jsem toho Poláčka vytáhnul, tam se dá hodně věcí najít. Na rozdíl od té Esmeraldy, která je prvoplánově posazená úplně mimo realitu a popis něčeho skutečného se tam fakt musí hledat pod lupou.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta nebyla vždycky top, dokonce nebyla top ani po většinu totality, určitý výhody sice měla v padesátkách (pokud se dá považovat za výhodu, že když ostatní dostali tři facky od režimu, tak Sparta jen dvě - samozřejmě myšleno obrazně) a určité protežování pak bylo na konci totáče, kdy se vycházelo poněkud více vstříc požadavkům tehdejšího realizačního týmu Sparty. Ale jinak na Spartu už za první republiky chodilo víc dělnictvo a na Slávku víc inteligence - ovšem to nemá nic společného s komunistama.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v 50 letech se právě náramně hodilo bolsevikovi, ze potlaci inteligenci a pomuze dělníkům proto byla Slavie vždy brána jako potencionální hrozba..

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, tohle je teorie z Černejch baronů, ale Gottwald měl opravdu spoustu jinejch problémů, než cíleně řešit, jestli Slavii zničí úplně nebo jen trochu a jak moc dělníků chodí na Spartu. Prostě o tomhle to fakt nebylo, bylo to o ruským modelu ligy a týmech jako NHKG a podobně :)

Reagovat
Puskas

Kléma ne, ti, co řídili tělovýchovu. Slávka byla brána jako buržoazní klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to asi jo, i když si stejně myslím, že "buržouazní klub" se z toho udělal spíš kvůli místu na Stalina.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Akorát dodám, že bolševik nezbrzdil jen S+S, ale v padesátejch letech rozdrbal všechno, co čutalo do balonu před válkou, viz třeba Žižkov. Na druhou stranu třeba Dukla byl úspěšnej projekt, i když se těžko překousávají okolnosi vzniku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se narodil v Karviné, ale celej život bydlim od mala v Praze.. tak asi trochu chachar jsem taky, aspon rodina.. a krom Baniku, vsichni radeji drží Slavce než prece Spartě.. tak i tam u nas/vas je slavnejsi a oblíbenější Slavka

Reagovat
smazaný uživatel

To, že je u nich slávie oblíbenější (asi) nesouvisí se slávou.

Reagovat
mario23

Jojo, však on vám to kotel proti Teplicim zase vysvětli a řekl bych, ze toho pískání bude méně a méně.

Jsem zvedavej, kdo do Sparty půjde, až ho vyhodí. Jedině sebevrah.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta po těžkém boji dovezla postup. Sice i díky zdržování v závěru, ale na to se historie neptá. Zdržují i lepší týmy, jako např. APOEL Nikósia.

Reagovat
Sw!fty

Sural je traged, stejne jako celej zapas... 1:0 proti Znojmu, no parada. Jeste ze se v lete privedly ty posily za miliony

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem milé tohle hledání dna.

Reagovat
smazaný uživatel

Každý rok si říkám, že níž už to nejde...

Reagovat
smazaný uživatel

Nuovo Sparta Rullo

Reagovat
smazaný uživatel

vykon sparty ... potvrdil spartanskej fanousek... kdyz se snazil v 80minute vbehnout na hriste ale jeste pred carou ho sejmul ten nejtlustsi a nejlinejsi sekuritak... takze si ani nezabehal... ste nuly a nulama budete

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda prohry. Takhle slabá Sparta do Znojma už nikdy neprijede

Reagovat
salami

Masina!

Reagovat
FC Porto FC

Sparta může být ráda že ten gól v druhým poločase nedostala a že dala takovou šmudlu z který skórovali

Reagovat
smazaný uživatel

pohar je nas

Reagovat
smazaný uživatel

Buďme upřímný a myslím, že se mnou musí souhlasit všichni fandové Sparty, co včera na ten zápas koukali. Znojmo si určitě zasloužilo postoupit a včera vyhrál ten horší tým. Ok tak strama vyhrál, ale jak chce jako omluvit fandum Sparty a vedení, že od 60 minuty Sparta jen odkopavala, 90% druhého poločasu se odehrál se odehrál na polovině Sparty, Znojmo bylo ve slušném tlaku a oni řeknou, že berou vítězství.. Jako fanoušek Slavie si myslím, že ten výkon a ty vyjádření třeba i hráčů jsou ukázkou Sparty, já myslel vždy, tě dres pražských S je za odměnu a teď ho nosi hráči, co se herně neprehraji druholigovy klub, který má cenu jako jeden hráč ty slavný současný Sparty. Vždyť takový fotbal se nemůže líbit fandum, vítězství í nebo ne..

Reagovat
smazaný uživatel

"Every game in Czech Republic is a tough game" Strama 2017

HET Liga > Seria A

Reagovat
Sw!fty

vcetne MOL Cupu

Reagovat
wjillm

Je to v řiti, nemusíme si nic nalhávat. Trenér se v tom plácá, vedení. Hráči zdaleka nepodávají takové výkony, jak by u nás měli. Upřímně, rád bych viděl, jak to vypadá v kabině. Koledujeme si o průser kolosálních rozměrů, to už jsem věřil, že bude konečně lépe. Nyní to vypadá, že ti hráči potřebují, aby je někdo neustále jebal, viz Rada (ač ho nemám moc rád), hráli jednoduchý, účelný fotbal, na žádnou krasojízdu evidentně nemáme. Strama musí rychle něco změnit, jinak jsme v...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslíš doufám vážně, že Znojmo bylo lepši.

Reagovat
smazaný uživatel

A nebylo snad? Vždyť stě celý druhý poločas odkopavali. Jestli budete hrát takže proti Teplicím, tak čekejte, že vás naloží 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

A zápas se skládá z druhého poločasu?

Reagovat
smazaný uživatel

hele, to je spíš ten totální zmar, kterej se přenes i na nás. V první půlce si Znojmo neškrtlo, ani jednou nevystřelilo a v druhý se to naši všichni totál bez formy snažili dohrát. To tak prostě někdy je. Real se taky trápí a kolik peněz a titulů tam je. Přitom pořád stejnej trenér. Padla deka a padla už minulý jaro a v tom klubu to je prostě zasetý. To neni ani trenérem. Vždyť ani "opory" z loňska nehrajou dobře. Vychvalovanej Karavaev včera hrál? Vždyť to je tragédie, když se každýmu třesou kolena, aby nenahrál blbě. Ono se to logicky musí zlomit, protože hráčská kvalita tam je, ale jakmile neni forma, tak můžeš mít v týmu Ronalda a máš smůlu. Navíc to byl posranej pohár, kam se přijeli hlavně nezranit a upřímně tu druhou půlku dost vypustili. Hrálo x hráčů po zranění. Vyhrálo se, postoupilo se a jedeme dál.

Reagovat
smazaný uživatel

A takový tým by měl vyhrát titul a hrát lm? Podívej se čp si napsal. Dohravalo?! Really?! Od 70 minuty to bylo jen odkopy, tohke je kontrola zápasu??! Já doufám že Sparta dlouho titul nevyhraje, protože jestli bude takhle kontrolovat proti Bayernu, Atleticu, Barce, Manchesteru tak dostane 0:10! Jak vy si můžete říkat velký klub s ambicemi, když předvede výkon na úrovni Jihlavy a stě za něj spokojený a říkáte, že ten zápas byl pod kontrolou. Nebyl! Být tam kvalitnější hráči a lepší hrot, tak stě to nevyhráli ani náhodou, doufám, že vám to Teplice o víkendu předvedou, tak ty vaše zápasy máte pod kontrolou, jak ztrácíte 10 bídu na Plzeň a máte to pod kontrolou. Takovou kontrolu chci mít v Barce a Slavii taky...

Reagovat
smazaný uživatel

uklidni se

Reagovat
smazaný uživatel

čemu nerozumíš, že je na týmu deka a že to je dlouhodobá věc? Všichni hrajou pod svoje možnosti a jasný. Znojmu o nic nešlo, Sparta má nervy v kýblu. Ten tlak je šílenej. Nemají žádnou vlnu výher, žádnou formu. To se hraje skvěle a bohužel to je dlouhodobej letitej problém Sparty, že ten tlak hráči moc nezvládaj a to je jedno, kdo za ní zrovna hrál. Jasně, měli bysme takovýhle soupeře válcovat, ale beztak jsme vyhráli i s šílenou hrou. Tak je to fuk. Koneckonců to zvládli. Pamatuju doby, kdy Sparta hrála hovno, ale to 1:0 nějak ušolíchala, to je taky důležitý.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže loni stě kritizovali Plzeň a jejich pochybný výhry 1:0, ale ta čase hra je ještě mnohem horší než jejich. A pořád mi přijde, že vy sparťané se vlastně stejný jak strama hodí se k vám, hrozny alibisti

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud si budou lhát do kapsy, tak se nezvednou.

Současnej stav asi dobrej pro klubovou konkurenci, ale pro českej fotbal průser jako Brno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám:

Brno je taky průser jako Brno.

ty voe, 2. největší město v ČR a tohle ...

Reagovat
Patys1989

Tlak? Deka? A co jako? Jsou to fotbalisti, hrajou za Spartu, jsou za to placený, tak to musí snad zvádat ne? Ten tým má na víc (měl na víc, než ho ten Ital a vedení rozmrdalo), než zrovna předvádí!

Reagovat
smazaný uživatel

ten tým hraje úplně stejně blbě jako na jaře, to neni Italem, tomu se to jen nepovedlo nastartovat bohužel

Reagovat
mario23

Reagovat
Sw!fty

v LM by Sparta asi nenasazovala nahradniky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ta jejich sestava furt byla úplně jinde než Znojma, vy si prostě jen hledáte způsoby, jak omluvit vaší hru

Reagovat
Sw!fty

Jasne, hrala nesehrana sestava z nahradniku. Nevim co se tu podivujes nad tim, ze hrali tuzku. Pohary vzdycky odehrava "B tym" a vetsinou je to tuzka - jediny proc se tady ted cilis je to, ze to nahodou dali do televize a Tys to moh videt, jinak by po tom ani pes nestek..

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale vy ste hráli tužku i v derby ...

takže ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale bylo to Znojmo!! To když Barca nasadí B tým a vyhori v prvním kole v poháru v Numancii, tak ji to omlouvá? Vy stě nesehrany už 2 měsíce

Reagovat
smazaný uživatel

Ty výkony nemají hlavu ani patu a vyhráli jen díky slavnému z

Znojmu. Škoda, na Znojmo mám krásne vzpominky, ať už s výběrem Moravy či soukrome v Chavignonu.

Reagovat
ratusek

Tak já vsadím na Znojmo a Sparta zrovna vyhraje. Takovej lákavej kurz to byl.

Reagovat
REPLIKATOR

Splnili jsme povinost, postup nebereme...

Reagovat
REPLIKATOR

*povinnost

Reagovat
oli9

Sparta s tím kádrem co má měla ze znojma vézt výhru 0:5 , ale to by hoši museli bojovat. Bát se o flek nebo se trošku ukázat... tam to mají všichni u prdele nejspíš

Reagovat
SpartaOvenka

Tohle krásné "měl" je nějvětší blbost všech dob. Dle této logiky by všechny top týmy "měly" zničit každého o 5 golů.

Reagovat
smazaný uživatel

top tým

Reagovat
oli9

ne ale s kadrem ktery ma slavia nebo sparta bz meli porazet druholigysty 0 3 branky v suchem triku ... nebo stane se o gol: atd..ale spousta spalenych sanci,tycky atd... tu to byla tragedie skoda mohla byt remiz a v prodlouzeni by to bylo zajimave

Reagovat
smazaný uživatel

Což by platilo za předpokladu, že by do zápasu šli s koncentrací a nasazením jako do zápasu s Barcelonou. To se ale obecně českým profíkům prostě nestává. Bez ohledu na klub. A přičtěmě k tomu klidně i reprezentaci.

Reagovat
Greny

Stoch prej vcera na dekovacce rval do megafonu "smrt Sparte"

Reagovat
smazaný uživatel

prej jo no... smrt cobolstanu!

Reagovat
Greny

A Rosa prrj zraněnej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

nakej ten speaker ho tam k tomu navedl, aby opakoval po nem misto tradicni dekovacky

Reagovat
Artaxerxes

Dekovacka se ma držet jak ma

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, shodou okolností ten samej speaker, kterej hodil zpátky Altintopův dres.

Reagovat
Coutinho10

jsem videl pak video dekovacky, protoze jsem vyjmecne nebyl na Severu, ale Vychodu, kde se rozjizdel ten super choral na Stocha, takze jsem videl z dalky, ze je to nekdo mensi v bilym a jestli to teda byl Hudy, tak me to neprekvapuje

Reagovat
Coutinho10

btw. minule si jako jedinej s Koudym neslozil sazkufantasy, tak jenom jestli pokracujes dal a muzu s tebou pocitat a treba si minule jenom nestihl...jinak brzo budu pridavat jeste NHL a ted tam je i novinka tenis, ale hlavni je nase liga

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, omlouvám se za nesložení minule, od minulýho čtvrtka jsem byl mimo počítač, pokračovat určitě budu, akorát teda jenom fotbal, protože ostatní nesleduju.

Reagovat
Coutinho10

jasný vpoho

Reagovat
Spalovač šancí

To je dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mario23

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud bude ve Spartě Šural, Costa, Lafata nebo oba Kadlecové, tak se to nikam neposune. A ještě tomu největšímu kopytu ze všech jmenovaných dát pásku Si snad nepamatuju jediný jeho kvalitní výkon za Spartu.

Reagovat
smazaný uživatel

se Suralem souhlas.. ja si pamatuju jeden dobrej zapas

Reagovat
Sw!fty

Dyt i ten Kadlec je marnej, toho meli fakt vylifrovat nekam pryc...

Reagovat
Spalovač šancí

měli ho fakt poslat do té Plzně

Reagovat
Uwe háže buly

Jen to ne

Reagovat
Spalovač šancí

Šuralův zatím nejlepší výkon za spartu byl ten, jak vym...dal s Tvrdíkem

Reagovat
smazaný uživatel

Lafatovi poslat esemesku, že končí.

Reagovat
Uwe háže buly

Šural u nás těžce nezakopal no, ale u těch ostatních nemáš pravdu, snad s vyjímkou Michala Kadlece, ten už měl být pryč. Otázkou je nasazování těch hráčů, kdy a kam.

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nevim.. ale ti hraci nemaji pro tym zadny prinos. Herne vsichni prumerni a navic minimalne aspon Lafata dela bordel v kabine.

Reagovat
Uwe háže buly

Costa a Kadlec fakt nejsou průměr.. Kdyby takový hráči hráli někde v Liberci nebo v Teplicích, tak z nich sou všichni uslintaní

Lafata je jako střídající hráč v pohodě, otázkou je to jeho údajný chování, jesli je to pravda nebo ne..

Reagovat
Uwe háže buly

Slabina je prostě v jiných hráčích, jako Frýdek, Mavuba, Mandjeck, Majkl Kadlek, zatim i Ben Chaim (i když tam ty předpoklady u něj jsou), Mareček mi jako stoper taky fakt nebaví, Zahustel (i když teď párkrát zahrál Karavajev hůř).

Reagovat
smazaný uživatel

No, me ta premena celeho kadru prijde az moc brutalni. Kdyz navic ani neprisla poradna kvalita. A i kdyz je treba Julis obcas takovy jalovy, tak bych mu sanci dal. A hlavne by si Sparta mela mela stahnout Mustedanagice z Dukly okamzite. Me se strasne libila ta Holoubkova vize a podle me je to ta spravna cesta pro Spartu.

Reagovat
Spalovač šancí

Včera to bylo pro spartu důležité vítězství. Určitě přínosnější, než kdyby vyhráli o 5 golů.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, tohle jim na sebevědomí vůbec nepřidá, spíše naopak.

Reagovat
mayday

Mně přišel nejslabší Venca Kadlec. Snaha tam byla enormní, ale s balónem nepředvedl kromě jednoho faulu, co na něj byl u vápna, vůbec nic. Potom asi Mavuba, kterýho několikrát záložník Znojma ošálil a obehrál jak žáčka...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele